Google vil streame spil til smartphonen

Stadia er en streamingtjeneste til computerspil. Hele spillet afvikles over nettet. Smartphonen eller computeren behøver ikke længere vanvittig beregningskraft.

Google Stadia Controller
Stadia Controller (Foto: Google)

Google har lanceret deres bud på, hvordan fremtidens mobil- og computerspil skal afvikles. Den kommende tjeneste hedder Stadia.

Stadia er en streamingtjeneste, hvor afviklingen af spillet sker fra centrale servere. Den enkelte smartphone, tablet eller computer skal med Stadia ikke have uanede kræfter. Afviklingen af spillet sker nemlig ikke lokalt på enheden men via centrale servere.

Målsætningen er, at Stadia skal kunne håndtere high-end spil og ikke blot små casual-games. Spilles streames i 1080p / 60 fps og op til 4K HDR-kvalitet med surroundlyd.

Ved præsentationen afviklede Google Doom Eternal ved 60 fps i 4K HDR-kvalitet.

Kort sagt er Stadia en ”spil-version af Netflix”.

Ifølge Google skal brugerne kunne anvende de enheder, som de i forvejen ejer uden at skulle investere i ny hardware. Udover computere og mobile enheder nævnes også Google Chromecast som fremtidens spilmulighed.

OPDATERING: Her er priserne på Google Stadia

Spilekspert om perspektiverne i cloudgaming

Hør spilekspert Thomas Bense, Pixel.tv, vurdere perspektiverne i Google Stadia og cloudgaming. Du finder flere spændende indslag i vores tech-podcast.

Send videoklips til YouTube med ét klik

Stadia vil understøtte mange af de spil-controllere, der allerede er på markedet. Google kommer dog også med sin egen controller. Denne vil have en knap, så brugerne med ét tryk kan dele en video fra deres gameplay på YouTube.

Google vil med Stadia ikke være de eneste bejlere til fremtidens spillere. Sony PlayStation og Microsoft har også projekter omkring streaming af spil.

Om Stadia bliver en succes handler i høj grad om udvalget af spil. PlayStation og Microsoft er her foran Google, da de har rettighederne til flere store og interessante spil.

Lighederne mellem film og spilbranchen er ret store. Inden for streaming af film og serier handler det i høj grad også om indholdet og rettighederne.

Streaming af spil er afhængig af en rigtig god netforbindelse, da alt foregår online. Naturligvis kræver det hurtigt internet i hjemmet, men ”på farten” bliver mobilnettet en vigtig faktor.

OnePlus fremviste ved Mobile World Congress en 5G demo af cloudgaming. Spillet blev afviklet fra en server i Amsterdam og endte på en lille 5G mmWave basestation i Barcelona.

Google Stadia åbner i 2019, oplyser Google. Priserne og indholdet på platformen er ikke offentliggjort.

Recap på præsentationen af Stadia

Mere til historien

Stadia blev præsenteret af Google på Game Developers Conference i San Fransisco. Her var omkring 25.000 mennesker samlet for at nørde omkring spilindustrien.

Patentkrigen mellem Google og Sonos fortsætter

Funktionaliteten af ​​Sonos netop lancerede "Sonos Voice Control" er på spil i ny retssag mellem de to tidligere samarbejdspartnere Google og Sonos.

(mere…)
Opgrader dit gamle TV - Apple TV vs. Chromecast

GUIDE: Smart-TV-platformen på din fladskærm er langsom og ikke tidssvarende. Skal du købe Apple TV eller Chromecast?

(mere…)
Google Play runder 10 år – og får nyt logo

Det er 10 år siden, at Google ændrede Android Market til Google Play Store. Det fejres blandt andet med et nyt logo.

(mere…)
Google Maps giver elbiler den strømeffektive rute

Med en opdatering af Google Maps bliver det nemmere, at optimere brændstof eller strøm på sine ture.

(mere…)
Efter Chromebook-forbud: Ønske om klare regler

Både Kommunernes Landsforening og Dansk Industri er bekymrede efter Datatilsynets afgørelse om brug af Chromebooks og Google Workspace.

(mere…)
Google arbejder muligvis på en ny Chromecast Audio

Tilbage i 2015 lancerede Google den første Chromecast. Desværre var den kun på butikshylderne fire år før den blev taget af markedet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
38 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram