Vodafone fandt bagdøre i Huawei-udstyr

For 7-8 år siden fandt Vodafone bagdøre gemt i routere, software og netværksudstyr leveret af Huawei. Hændelserne er bekræftet.

nøgle sikkerhed lås
Bloomberg afslører, at der i 2011 og 2012 var sikkerhedsproblemer med Huaweis udstyr. Hullerne blev lukket de samme år (Foto: Arek Socha)

Igen og igen bliver det gentaget, at der aldrig har været fundet bagdøre i Huaweis udstyr. Nu viser måneders research, udført af Bloomberg, at dette ikke er en korrekt udlægning.

Tilbage i 2011 og 2012 fandt Vodafone i Italien bagdøre i software fra Huawei. Bevidst eller ubevidst kunne ”døren” have givet adgang til millioner af fastnetabonnenter hos Vodafone.

Huaweis statement
Huaweis statement til Bloomberg om sagen (Kilde: Bloomberg)

I 2011 blev der opdaget bagdøre i routersoftware samt i netværket til fastnet. Denne del kaldes Optical Service Nodes. Gateways til administrationsdelen for godkendelse af abonnenterne på netværket, og adgang til internettet, har også været berørt, lyder det fra Bloomberg. Systemet håndterer internetadgang til to millioner husstande og virksomheder.

Vodafone bad Huawei fjerne bagdørene fra internetroutere til hjemmet i 2011, og selvom Huawei forsikrede teleselskabet om, at problemerne blev løst, afslørede en efterfølgende undersøgelse, at dette ikke var tilfældet.

EN ANDEN SIDE: Efter Bloombergs artikel skriver Arstechnica, at Vodafone bekræfter sikkerhedsproblemer, der er blevet løst af Huawei, og som i ingen af tilfældene har kunne bruges til at opnå adgang udefra. Ifølge The Register er bagdøren som Bloomberg refererer til en Telnet-adgang. Telnet bruges i industrien til blandt andet diagnosticering.

Overfor Bloomberg bekræfter Vodafone sårbarhederne i Italien i 2011. Samme år blev hullerne lukket. Der er ikke beviser på, at data er blevet kompromitteret, noteres det yderligere. Også hullerne i netværksudstyret, fundet 2012, er blevet lukket.

Huawei bekræfter overfor Bloomberg, at der har været sikkerhedsbrister i 2011 og 2012.

Vodafones statement
Vodafones statement til Bloomberg om sagen (Kilde: Bloomberg)

Hændelserne ligger 7-8 år tilbage, men kan stadig belaste Huawei i kampen for at blive ”stuerene” i den vestlige verden, hvor Huawei mistænkes for at kunne spionere på vestlige interesser.

Tilbage står så spørgsmålet om bagdørene er historiske eller stadig der stadig kan findes noget tilsvarende i dag.

Vil du vide mere om Huawei og frygten for overvågning så lyt til podcast-episoden ”Frygt for Huawei bygger på uvidenhed”.

Mens Huawei på den ene side kæmper med den store sikkerhedsskygge, mistanker og frygt, så klarer de sig på den anden side rigtigt godt i kampen om kunderne. Huawei styrer direkte mod toppen af tronen som verdens største smartphoneproducent. Den nærmeste konkurrent Samsung trænges efterhånden op i en krog.

Huawei på vej mod tronen – Samsung presset

Mere til historien

Trods problemerne hos Europas største teleoperatør Vodafone, så er Huawei stadig leverandør hos operatøren.

Huawei har succes på elbilmarkedet

Samarbejdet mellem Seres og Huawei går rigtig godt og de sælger biler som aldrig før på det kinesiske marked.

(mere…)
Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
Apple får artige stryg af Huawei

Trods slutspurt på de nyere markeder, vil der forlade færre smartphones fra fabrikkerne i år, vurderer analysefirma.

(mere…)
Hvad har Huawei gang i?

Huawei har på egen hånd skabt telefoner med et 5G-chipset.

(mere…)
Mistanke: Huawei etablerer chipfabrikker med statsstøtte

Brancheorganisation mener, at den blacklistede kinesiske mobil- og teknologigigant Huawei omgår amerikanske sanktioner.

(mere…)
EU lukker Huawei og ZTE ude

Topleder i daværende TDC delte i bogstaveligste forstand seng med kinesisk tech-gigant, skriver velanset amerikansk medie.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram