Huawei på vej mod tronen – Samsung presset

43

Huawei stormer frem mens Samsungs kunder forsvinder stille og roligt. Forsætter udviklingen presses Samsung væk fra førstepladsen.

Verdens største smartphone-producent, Samsung, kan nu for alvor se deres nærmeste konkurrent i bakspejlet. Huawei haler ind på Samsungs smartphonesalg i en sådan grad, at det kanvære et spørgsmål om tid før kineserne trækker forbi sydkoreanerne og indtager førstepladsen.

I første kvartal 2019 gik Huaweis globale smartphone-salg 50 procent frem, mens Samsung tabte 8 procent. Huawei solgte 59,1 millioner enheder, mens Samsung langede 72 millioner enheder over disken i kvartalet.

Det viser tal fra Counterpoint.

De seneste tre kvartaler har Samsung været under kraftigt pres fra Huawei. I julekvartalet (Q4 2018) gik Huawei 46 procent frem. Samsung gik 6 procent tilbage. I Q3 2018 var billedet det samme. Huawei op med 33 procent. Samsung ned med 13 procent.

Samsung Galaxy S10-serien kom i butikkerne den 8 marts 2019 og tæller kun med i tallene i en enkelt måned.

Samsungs overskud faldt

Som om det ikke er slemt nok så faldt Samsungs nettooverskud i første kvartal 2019 med 57 procent – ned til 28,7 milliarder kroner. Det er det laveste niveau siden tredje kvartal 2016. Isoleret i mobilafdelingen faldt driftsoverskuddet 40 procent.

Salget på 59,1 millioner enheder, i første kvartal 2019, bringer Huawei op på det højeste salgstal nogensinde i et enkelt kvartal. Med til historien hører, at smartphone-markedet i første kvartal gik 5 procent tilbage.

Samsung er ikke kun presset af Huawei. Også varemærkerne Oppo og Vivo har pæn fremgang. Disse telefoner sælges dog ikke i vores markedsområde.

Apple må også notere sig tilbagegang på smartphonemarkedet. Ifølge Counterpoint gik styksalget af iPhones tilbage med 20 procent i årets tre første måneder. I julekvartalet gik Apple 15 tilbage.

De seneste tre kvartaler

 Q1 2019Q4 2018Q3 2018
Samsung– 8 %– 6 %– 13 %
Huawei+ 50 %+ 46 %+ 33 %
Apple– 20 %– 15 %0 %

Globalt smartphone-salg. Vækst i styksalget sammenlignet med det samme kvartal året forinden.

Mere til historien

LG, der ikke længere sælger smartphones i Danmark, solgte globalt i Q1 2019 7,9 millioner smartphones. Det er en tilbagegang på 40 procent sammenlignet med Q1 2018. LG er ligesom Samsung hårdt ramt på smartphone-salget.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
43 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer