Huawei på vej mod tronen – Samsung presset

Huawei stormer frem mens Samsungs kunder forsvinder stille og roligt. Forsætter udviklingen presses Samsung væk fra førstepladsen.

Verdens største smartphone-producent, Samsung, kan nu for alvor se deres nærmeste konkurrent i bakspejlet. Huawei haler ind på Samsungs smartphonesalg i en sådan grad, at det kanvære et spørgsmål om tid før kineserne trækker forbi sydkoreanerne og indtager førstepladsen.

I første kvartal 2019 gik Huaweis globale smartphone-salg 50 procent frem, mens Samsung tabte 8 procent. Huawei solgte 59,1 millioner enheder, mens Samsung langede 72 millioner enheder over disken i kvartalet.

Det viser tal fra Counterpoint.

De seneste tre kvartaler har Samsung været under kraftigt pres fra Huawei. I julekvartalet (Q4 2018) gik Huawei 46 procent frem. Samsung gik 6 procent tilbage. I Q3 2018 var billedet det samme. Huawei op med 33 procent. Samsung ned med 13 procent.

Samsung Galaxy S10-serien kom i butikkerne den 8 marts 2019 og tæller kun med i tallene i en enkelt måned.

Samsungs overskud faldt

Som om det ikke er slemt nok så faldt Samsungs nettooverskud i første kvartal 2019 med 57 procent – ned til 28,7 milliarder kroner. Det er det laveste niveau siden tredje kvartal 2016. Isoleret i mobilafdelingen faldt driftsoverskuddet 40 procent.

Salget på 59,1 millioner enheder, i første kvartal 2019, bringer Huawei op på det højeste salgstal nogensinde i et enkelt kvartal. Med til historien hører, at smartphone-markedet i første kvartal gik 5 procent tilbage.

Samsung er ikke kun presset af Huawei. Også varemærkerne Oppo og Vivo har pæn fremgang. Disse telefoner sælges dog ikke i vores markedsområde.

Apple må også notere sig tilbagegang på smartphonemarkedet. Ifølge Counterpoint gik styksalget af iPhones tilbage med 20 procent i årets tre første måneder. I julekvartalet gik Apple 15 tilbage.

De seneste tre kvartaler

 Q1 2019Q4 2018Q3 2018
Samsung– 8 %– 6 %– 13 %
Huawei+ 50 %+ 46 %+ 33 %
Apple– 20 %– 15 %0 %

Globalt smartphone-salg. Vækst i styksalget sammenlignet med det samme kvartal året forinden.

Mere til historien

LG, der ikke længere sælger smartphones i Danmark, solgte globalt i Q1 2019 7,9 millioner smartphones. Det er en tilbagegang på 40 procent sammenlignet med Q1 2018. LG er ligesom Samsung hårdt ramt på smartphone-salget.

Galaxy S22-serien får AI-funktionerne fra Galaxy S24

Samsung har bekræftet, at en opdatering til Galaxy S22-serien og andre enheder fra 2022 er på vej inkl. de nye AI-funktioner.

(mere…)
Samsung Galaxy A55: God til prisen, men ikke uden ulemper

VIDEO: Kameraet og batteritiden overrasker, men ydelsen er begrænset. Se min Samsung Galaxy A55 test her.

(mere…)
AI-funktioner får Samsung til tops

Samsung er atter i førertrøjen på det globale smartphone-marked, hvilket særligt skyldes de nye AI-funktioner i Galaxy S24-serien.

(mere…)
Samsung på vej med Galaxy Watch FE

Samsung kan være på vej med et billigere smartwatch i sortimentet. Rygterne lyder, at de er på vej med Galaxy Watch FE.

(mere…)
Samsung Galaxy S24 FE måske på vej til sommer

Galaxy S24 FE kan være på vej allerede til sommer.

(mere…)
Samsung Galaxy A55 test | faktisk ret god billigtelefon

TEST: Denne telefon bringer dig ned i gear! Kameraet og batteritiden overrasker men ydelsen er begrænset. Læs min Galaxy A55 test her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
43 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram