Telenor giver gratis data i sommerferien

Privatkunder hos Telenor får noget at se frem til i sommerferien. Telenor oplyser, at de giver alle privatkunder dobbelt op på data henover sommeren.

udland ferie roaming udlandstelefoni B
Mobilen med i sydens sol

Danskernes dataforbrug er stigende. Mobilen bruges meget uanset om vi er hjemme eller på ferien. Vi vil surfe og være ”online” uanset hvad.

Tal fra Telenor viser, at der også er sket en markant stigning i det gennemsnitlige dataforbrug når man er i udlandet – og dette er blandt andet grundet øget brug af mobiltelefonen på sommerferien.

-”Danskernes forbrug af data på mobilen stiger og stiger. Det er en tendens, der også gør sig gældende hos Telenors mobilkunder – og også når de tager på ferie. Alle familiemedlemmer lige fra børn, teenagere til forældre bruger mobilen, og den store mængde data bruges både til sociale medier, streaming af film/musik, nyheder samt selvfølgelig deling af feriebilleder og oplevelser fra ferien,” fortæller Tor-Arne Fosser, som er markedsdirektør i Telenor i en pressemeddelelse.

Tvungen roaming i EU har givet højere telepriser

Telenor oplyser, at det gennemsnitlige roamingforbrug pr. kunde steg med 30 procent fra 2017 til 2018 – og det ventes at stige yderligere i sommeren 2019. Af den grund har Telenor også valgt, at give alle privatkunder dobbelt op på data henover sommeren, så de uanset hvor ferien bringer dem hen kan benytte mobilen og surfe løs.

Den ekstra mængde data gælder både i Danmark og udlandet, så man kan roame frit i 47 lande herunder Tyrkiet, USA og Thailand. Dobbelt op på data gælder både for eksisterende og nye kunder. Telenor har indgået roamingaftaler, så de dækker 99% af danskernes rejsemål.

Frygten for store regninger er unødvendig

Selvom mange danskere stadigvæk frygter, at mobilbrug på ferien er lig med store regninger, når de kommer hjem – er det altså ikke nødvendigt med den frygt.

Det anbefales, at du inden afrejse tjekker om det land, som du skal besøge, er med i pakken. Er det dette, så er forbruget også inkluderet.

Sådan forsøger teleselskaberne at undgå dyr roaming på EU-rejsen

Desuden sender Telenor også en SMS til kunderne, hvis maxsgrænsen er ved at være nået.

-”Når man er på ferie, skal man helst ikke bekymre sig, men slappe og nyde det. Vi vil gerne give vores kunder tryghed og frihed, så de ikke skal bekymre sig om ekstra regninger, når de kommer hjem fra ferie. Og med dobbelt op på data, giver vi vores kunder ekstra gode mulighed for at tjekke nyheder, bruge de sociale medier, streame et afsnit af deres yndlingsserie eller dele billeder mens de er på ferie, Vi vil gerne vænne vores kunder til at bruge telefonen på ferien, som de gør derhjemme,” siger Tor-Arne Fosser. 

Så dyrt er roaming når EU-datapakken er opbrugt

Det er i perioden 3. maj til 15. august 2019, at Telenor giver privatkunderne dobbelt op på data uden ekstra omkostning. Kunderne skal dog aktivere denne ekstra datamængde på Telenors hjemmeside.

Mere til historien

Ifølge tal fra Danmarks Statistik gik 98,9 procent af alle danskernes udlandsrejser i 2017 til lande, der er med i Telenors Roam Away+ tjeneste.

Læs også:
Trods EU-roaming regler må teleselskaber alligevel hæve prisen

Teleselskab lancerer sikkerhedsfilter

Telenor går nu ind i kampen mod internetsvindel og tilbyder privatkunderne et filter mod phishing og smishing.

(mere…)
Danskerne satte igen data-rekord

Nye tal viser, at danskerne endnu engang har sat nye rekorder i brugen af mobildata. Nyhedsbegivenheder og sport trækker.

(mere…)
Anders And & Co. skal lære ungerne at være online

En ny særlig udgave af Anders And & Co. sætter fokus på trivslen online og på digital dannelse. Anders er også styret af SOME-platformene!

(mere…)
Advarsel: Mobilbrug på færger er urimeligt dyrt

Operatørerne kan frit sætte vanvittige priser for mobilbrug på færger - og det gør de. Se priserne på maritim roaming her.

(mere…)
Danskerne flokkes atter til Europa efter ”corona”

Nye tal fra mobilnettene viser, at danskerne for alvor er taget afsted på sommerferie og det sydlige Europa igen en favorit.

(mere…)
30 år siden: Sonofon brød telefonmonopolet

Kort efter hele Danmark havde jublet med på EM-sejren i fodbold satte Sonofon stikket i og brød telefonmonopolet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram