Opkald og SMS til EU-lande bliver billigere

EU sætter nu en øvre grænse på minutprisen for opkald samt SMS. Dermed bliver det billigere at ringe og sende beskeder til EU-lande.

Onsdag den 15. maj 2019 bliver det billigere at ringe og sende SMS-beskeder fra Danmark til andre EU-lande samt Norge, Island og Liechtenstein.

I november blåstemplede et flertal i Europa-Parlamentet nemlig den aftale, der blev indgået i sommeren 2018 mellem parlamentet og EU’s ministre. Aftalen skal lægge et loft på, hvor meget et opkald eller en tekstbesked inden for EU må koste.

Fra på onsdag må teleselskaberne højst tage, hvad der svarer til 1,42 kroner per minut plus moms på opkald og 0,45 kroner per SMS plus moms. Det oplyser Ritzau.

Dermed kan det ende med at betyde mange penge for nogen. I dag kan det eksempelvis koste helt op til 6-7 kroner i minuttet at ringe til nogle lande indenfor EU. Men det ændres altså nu.

-”Forordningen fra EU, der tvinger priserne ned, er blandt andet et resultat af hårdt og dygtigt arbejde i BEUC (sammenslutningen af europæiske forbrugerorganisationer),” udtaler Martin Salamon, cheføkomon i Forbrugerrådet Tænk.

Den nye regel gælder dog ikke, hvis du har et erhvervsabonnement eller har internationale opkald/sms inkluderet i en pakke. Ligesom det heller ikke har noget at gøre med roamingreglerne. Disse forbliver også uændret.

Tvungen roaming i EU har givet højere telepriser

Mere til historien

EU-roaming i Sydeuropa giver ofte trælse og nærmest ubrugelige datahastigheder. Vi har lavet en lille guide, som måske kan hjælpe dig med en fornuftig forbindelse, når du ligger ved poolen.

Læs også:
Telenor giver gratis data i sommerferien

Vigtigt! Dette skal du vide om Oister Travel

Oister Travel har et par huller, som er vigtige at kende, før du rejser på ferie.

(mere…)
Oister er ferieklar med billig 3LikeHome lignende løsning

3LikeHome er kommet til Oister i en lille, men vigtig, version med 20 GB udlandsdata.

(mere…)
Advarsel: Mobilbrug på færger er urimeligt dyrt

Operatørerne kan frit sætte vanvittige priser for mobilbrug på færger - og det gør de. Se priserne på maritim roaming her.

(mere…)
Danskerne flokkes atter til Europa efter ”corona”

Nye tal fra mobilnettene viser, at danskerne for alvor er taget afsted på sommerferie og det sydlige Europa igen en favorit.

(mere…)
Gratis tale og data i EU er forlænget til 2032

Du kan fortsat bruge data, ringe og sende SMS, når du rejser i EU-landene. Roamingaftalen er forlænget.

(mere…)
Brexit-gyser om roamninggebyrer – danskerne slipper – indtil videre

Du skal fortsat ikke betale roamingafgift, når du besøger Storbritannien.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram