Opkald og SMS til EU-lande bliver billigere

0

EU sætter nu en øvre grænse på minutprisen for opkald samt SMS. Dermed bliver det billigere at ringe og sende beskeder til EU-lande.

Onsdag den 15. maj 2019 bliver det billigere at ringe og sende SMS-beskeder fra Danmark til andre EU-lande samt Norge, Island og Liechtenstein.

I november blåstemplede et flertal i Europa-Parlamentet nemlig den aftale, der blev indgået i sommeren 2018 mellem parlamentet og EU’s ministre. Aftalen skal lægge et loft på, hvor meget et opkald eller en tekstbesked inden for EU må koste.

Fra på onsdag må teleselskaberne højst tage, hvad der svarer til 1,42 kroner per minut plus moms på opkald og 0,45 kroner per SMS plus moms. Det oplyser Ritzau.

Dermed kan det ende med at betyde mange penge for nogen. I dag kan det eksempelvis koste helt op til 6-7 kroner i minuttet at ringe til nogle lande indenfor EU. Men det ændres altså nu.

-”Forordningen fra EU, der tvinger priserne ned, er blandt andet et resultat af hårdt og dygtigt arbejde i BEUC (sammenslutningen af europæiske forbrugerorganisationer),” udtaler Martin Salamon, cheføkomon i Forbrugerrådet Tænk.

Den nye regel gælder dog ikke, hvis du har et erhvervsabonnement eller har internationale opkald/sms inkluderet i en pakke. Ligesom det heller ikke har noget at gøre med roamingreglerne. Disse forbliver også uændret.

Tvungen roaming i EU har givet højere telepriser

Mere til historien

EU-roaming i Sydeuropa giver ofte trælse og nærmest ubrugelige datahastigheder. Vi har lavet en lille guide, som måske kan hjælpe dig med en fornuftig forbindelse, når du ligger ved poolen.

Læs også:
Telenor giver gratis data i sommerferien

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer