Huawei P30 Pro test | alt det du forventer

TEST: Fingeraftrykslæseren i skærmen overrasker og kameraet imponerer. Huawei P30 Pro sætter krydser i næsten alle bokse.

Huawei P30 Pro test
Huawei P30 Pro (Foto: MereMobil.dk)

Huawei hæver igen baren for, hvad du skal forvente fra en topsmartphone. Kameraet er telefonens mest imponerede, og alt overskyggende, feature. Batteritiden er tilmed fænomenal og en ny lydteknologi overrasker positivt.

Farvevalget tiltaler mig rigtigt meget. Black, Breathing Crystal (mit eksemplar) og Aurora, farverne på det danske marked, er vanvittigt flotte. Jeg vil klart anbefale, at du tjekker dem ud i en butik, inden du køber. Black er konservativ og kedelig for mig, men de to andre er virkelig en overvejelse værd. Farven Black er dog en klassisk farve, som aldrig går af mode. Men ja – farver er en smagssag og kan kun anbefale, at man ser dem fysisk.

På denne model skal der kradses hårdt i overfladen for at finde minusser.

Læs videre her i min anmeldelse af Huawei P30 Pro og find ud af, om Huawei begår den samme fejl som Samsung; biometrisk genkendelse af brugeren, der ikke fungerer.

Huawei P30 Pro specifikationer

  • Skærm: 6,47” – OLED
  • Opløsning 1.080 x 2.340 pixels (19.5:9 format) (398 PPI)
  • Processor: HiSilicon Kirin 980 octa-core
  • RAM: 6 / 8 GB
  • Lagringsplads intern: 128 / 256 GB 
  • Udvidelse: NM-card 
  • Dual-SIM: Ja
  • Kamera: 40 megapixels RYB (f/1.6), 20 megapixels ultra vidvinkel (f/2.2), 8 megapixels-tele (f/3.4)
  • Frontkamera: 32 megapixels (f/2.0)
  • 3,5 mm. jackstik: Nej. Adapter medfølger ikke
  • Biometrisk: Fingeraftrykslæser i skærmen + 2D ansigtsgenkendelse
  • Batteri: 4.200 mAh med 40 watt SuperCharge (oplader medfølger)
  • Trådløs opladning: Ja. Op til 15 watt
  • Wi-Fi: 2.4 og 5 GHz a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot
  • Bluetooth: 5.0, A2DP, aptX HD, LE
  • NFC, A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO, QZSS
  • Vægt: 192 gram
  • Mål: 156.0 x 73.4 x 8.41 m.
  • Android 9 + EMUI 9.1

Oplåsningen overrasker positivt

Huawei P30 Pro
Huawei P30 Pro (Foto: MereMobil.dk)

Biometrisk genkendelse er blevet en naturlig del af smartphone-hverdagen. Med tiden er teknologien endda blevet præcis, hurtig og sikker. Den store mængde personlige data vores telefoner indeholder, gør beskyttelsen endnu vigtigere end tidligere.

Huawei brillerede i 2017 med den hurtigste fingeraftrykslæser vi hidtil havde set. Huawei Mate 9 Pro slog både Samsung Galaxy S7 og iPhone 7 Plus.

Siden har Apple introduceret 3D-ansigtsgenkendelsen FaceID, der har et højere sikkerhedsniveau end fingeraftryks-sensorer. Huawei lancerede i efteråret deres egen udgave med samme sikkerhed og stabilitet, som på iPhone X-serien. Det var på Huawei Mate 20 Pro.

Desværre har der på det seneste været tilbageskridt på området. In-screen fingeraftrykslæsere har hidtil vist sig at være elendige. Samsung Galaxy S10+ er på dette område virkelig ringe. Det samme gælder OnePlus 6T og Nokia 9 PureView. Så da Huawei præsenterede P30 og P30 Pro med 2D-ansigtsgenkendelse, der ikke er en sikker låsemetode, samt in-screen sensor, var jeg skeptisk.

Huawei bruger altså ikke deres sikre, og hurtige, ansigtsgenkendelse fra Mate 20 Pro i de seneste modeller. Det er rigtigt ærgerligt!

Den gode nyhed: In-screen fingeraftrykslæseren i P30 Pro virker næsten lige så godt, og hurtigt, som på de gammeldags sensorer uden på telefonerne. Jeg var forbløffet da dette gik op for mig. Skærmen skal næsten ikke røres inden du er inde i menuen.

Endnu bedre nyhed: Huawei Mate 20 Pro har præcis samme in-screen hardware som P30’erne. Huawei arbejder på en softwareopdatering, der skal bringe Mate 20 Pros sensor op på samme niveau.

Fingeraftrykslæseren på P30 og P30 Pro er med andre ord fuldt godkendte. Funktionen virker til alt fra oplåsning af telefonen til beskyttelse af netbank, passworddata m.v.

Kameraet er vildt langsynet

Huawei P30 Pro har lige nu det bedste mobilkamera på markedet. Eksperterne på DxOMark har givet 112 point som samlet score. Foto ligger på 119 point, mens video får 97. Samsung Galaxy S10+ ligger her på henholdsvis 114 og 97 point.

Mobilkameraerne bliver bedre og bedre for hver generation.

Der hvor Huawei P30 Pro skiller sig markant ud er på zoom. Den har 5x optisk zoom, 10x hybrid zoom (kombination af optisk og digital) samt 50x digitalt zoom.

5x zoom er statisk. Det vil sige, at det er først når 5x zoom er valgt, at telefoto-linsen benyttes.

Resultaterne er overraskende gode, når der bruges zoom. Men jeg vil klart anbefale en tri-pod. Nok er den optiske billedstabilisator god, men bare 5x zoom er en kæmpe udfordring, når du holder mobilen i hånden.

Selvom 50x digitalt zoom mest er en gimmick, må jeg medgive, at den kan komme overraskende tæt på.

I mit eksterm-zoom eksempel her i anmeldelsen har jeg skudt et billede med henholdsvis 1x, 5x, 10x, 20x og 50x zoom ved brug af en tripod. Afstanden til motivet er cirka 750 meter.

Resultatet er ikke perfekt, men hvis der gik folk rundt på grunden, ville jeg sagtens kunne identificere dem.

Huawei P30 Pro zoomtest
1x afstanden er 750 meter
5x zoom
Huawei P30 Pro zoomtest
10x zoom
Huawei P30 Pro zoomtest
20x zoom
Huawei P30 Pro zoomtest
50x zoom – afstanden er 750 meter
1x – afstanden er 3 kilometer
5x zoom
10x zoom
30x zoom
50x zoom afstanden er 3 kilometer

Kan se i mørke

Jeg har udfordret P30 Pro med en fototest i totalt mørke. I sammenligning med iPhone Xs Max og Samsung Galaxy S10+ klarer P30 Pro sig eventyrligt godt.

Da jeg så resultatet måtte jeg tage billederne fra P30 Pro om. Jeg troede simpelthen, at fotolys havde været aktiveret ved en fejl, men det var ikke tilfældet.

Se mine testbilleder herunder. Billederne er taget på standardindstillinger med alle tre telefoner.

Portrætfunktionen er også ganske fornuftig. Selv under dårlig belysning, kan kameraet skyde et rimeligt portræt.

Du kan desuden få mange interessante billeder med super-makro, hvor du kan gå helt tæt på motivet – ned til 2,5 centimeter. Her er det en fordel, hvis motivet er i ro, eller bliver billedet ikke skarpt.

Udover de store show-off features så skyder telefonen rigtigt flotte billeder, og den automatiske scenegenkendelse er blevet hurtigere og mere præcis.

Videofotografen bliver glad for P30 Pro. Udover 5x optisk zoom er billedstabilisatoren også forbedret. Selv håndholdt kan du optage videoklips, der sker helt filmiske ud.

Videoklip optaget gående med Huawei P30 Pro

Ekstrem lowlight-test

Huawei P30 Pro mørketest
Huawei P30 Pro
Samsung Galaxy S10+ mørketest
Samsung Galaxy S10+
Apple iPhone Xs Max mørketest
Apple iPhone Xs Max

Billeder fra P30 Pro

Genbrug af processor

Huawei P30 Pro (og P30) benytter den samme processor som Mate 30 Pro, og Kirin 980 chipsettet yder rigtigt godt. 

Ved tilstanden ”høj ydeevne” ligger P30 Pro over Huawei Mate 20 Pro, men under Samsung Galaxy S10+, der også har været sat til ”høj ydeevne”. Du får altså en af de bedst ydende telefoner på markedet.

Det er ydermere interessant, at Huawei har en god køling. Samsung Galaxy S10+ bliver ved selv mindre krævende opgaver hurtigt varm på bagsiden. Det har jeg ikke i samme grad oplevet på Huawei P30 Pro.

 Antutu Benchmark3D Mark
Samsung Galaxy S10+317.6904.325
Huawei P30 Pro315.7484.320
Huawei Mate 20 Pro301.4874.191

Kører i to dage og lader hurtigt

Huawei P30 Pro
Huawei P30 Pro (Foto: MereMobil.dk)

Jeg er voldsomt begejstret for batteritiden. Kapaciteten er 4.200 mAh og denne udnyttes rigtigt godt. Efter 16 timer og 31 minutters brug var det sengetid – stadig med 55 procents kapacitet tilbage.

I alt nåede jeg 1 døgn og 15 timer på opladningen inden sengen igen kaldte. Jeg havde stadig 14 procent tilbage. Ifølge systemet (teoretisk brug) svarende til godt 14 en halv times yderligere brug. Dette lyder dog urealistisk. Men uanset hvad, så yder batteriet godt – og batteritiden absolut godkendt.

Telefonen understøtter 40 watts hurtigopladning med kabel (opladeren medfølger). På cirka en halv time kan batteriet oplades fra 0 til 70 procent.

Trådløst understøttes 15 watts opladning. Du lader cirka fra 0-30 procent på en halv time.

Ikke nok med at du har strøm i lang tid, så kan du efterfølgende oplade lynhurtigt.

Skærmbilleder fra P30 Pro

Læg også mærke til…

Huawei P30 Pro
Huawei P30 Pro (Foto: MereMobil.dk)

Skærmkvaliteten er helt i top. 6,47 tommer (2.340 x 1.080 pixels) med skærm helt til kanten er bare lækkert – også udendørs hvor skærmen let kan aflæses i sollys.

Som på mange andre telefoner har denne også ”øjenkomfort”, hvor det blålige lys filtreres fra om aftenen og natten (skal aktiveres i indstillinger).

Desværre må du undvære ”TrueTone”-funktionen, som kendes fra de nyeste iPhones og iPads. Huawei havde i P20 Pro og Mate 20 Pro ”naturlig tone”, svarende til TrueTone, hvor skærmens hvidbalance justeres efter lyset fra omgivelserne – men dette er her fjernet.

P30 Pro har ingen højttaler til øret. I stedet skabes lyden via vibrationer gennem skærmen. Dette kaldes ”electro magnetic sound”, ifølge Huawei. Derfor skal øret ikke lægges på den skarpe øverste kant. Nu kan du placere øret mod skærmfladens øverste halvdel. Dette har Sony eksempelvis også gjort på fladskærmsfjernsyn.

Lyden er klar og tydelig. Jeg har på ingen måde oplevet den dårligere end på andre sammenlignelige telefoner.

Ifølge Huawei giver lyddesignet mulighed for en mere retningsbestemt lyd, så mindre af lyden slipper ud til omgivelserne. Det giver en højere grad af privatliv ved samtaler – desuden kan afstanden mellem skærmen og rammen i toppen blive mindre, når der ikke også skal indbygges en højttaler.

Ved musikafspilning eller brug af speakerphone kommer lyden fra en højttaler i bunden. Her er lydkvaliteten på niveau med, hvad vi finder på andre telefoner.

Huawei kører stadig med EMUI-brugerfladen oven på Android. Denne gang er det version 9.1. Enten er du til EMUI eller også er du ikke. Jeg er ikke generet af EMUI i opbygningen og dagligt brug, men tastaturet SwiftKey er jeg stadig ikke venner med. Min favorit er Gboard (Androids originale tastatur).

EMUI kunne i min optik godt være mere rent uden de mange ekstra Huawei-apps.

I øvrigt ved jeg ikke, hvad Huawei præcis har gjort ved touchdelen i skærmen, men jeg kan skrive væsentligt hurtigere på denne skærm, end på andre. Præcisionen virker ret vild.

Konklusion: Alt det jeg elsker

Huawei P30 Pro
Huawei P30 Pro (Foto: MereMobil.dk)

Jeg troede, at jeg skulle være sur over den usikre ansigtsgenkendelse og en dårlig fingeraftrykslæser. Sådan gik det ikke. Jeg er MEGA glad for fingeraftrykslæseren og ansigtsgenkendelse har jeg slået fra.

Huawei P30 Pro er fremragende på alle punkter. Jeg ELSKER kameraet, skærmen, batteritiden, opladningen, fingeraftrykslæseren, designet, lydkvaliteten og prisen.

MereMobil.dk Anbefaler
MereMobil.dk anbefaler Huawei P30 Pro

Dette er uden tvivl en 6-stjerners smartphone.

Du skal være indstillet på, at undvære den sikre ansigtsscanner vi så i Mate 20 Pro, og at du ikke kan bruge MicroSD-kort (Huaweis eget Nano-memory er understøttet), samt der ikke er 3.5 mm. jackstik i telefonen eller en adapter i salgspakken – adapteren koster 70 kroner.

Næste stop er Huawei Mate 30 Pro

Står valget mellem Galaxy S10+ og Huawei P30 Pro, så er Huawei for mig den klareste vinder.

ANMELDELSE: Samsung Galaxy S10+ kører ikke rent hjem

Første kig på Huawei P30 Pro

Første kig på Huawei P30 Pro

Det svære valg – Pro eller standard

Huawei P30 Pro og P30
Huawei P30 Pro og P30 (Foto: Huawei / MereMobil.dk)

Skal du købe P30 Pro eller P30? Det er et svært valg, der skal træffes før du forlader butikken. Det er naturligvis lækkert at tage toppen af prisen, størrelsen og vægten.

Huawei P30 er uden tvivl en telefon, der vil opleves næsten lige så fed som P30 Pro, men du skal blandt andet være opmærksom på følgende vigtige forskelle:

  • Ingen trådløs opladning
  • Markant mindre batterikapacitet
  • Lidt mindre skærm
  • Det fedeste kamera har Pro-modellen
  • IP53 mod IP68 certificering (Pro-modellen har IP68)
  • P30 fås kun med 128 GB – og ikke 256 GB
  • Der medfølger kun en 22.5 watt oplader (40 watt på Pro-modellen)

Begge modeller har til gengæld den samme processor, og yder i princippet ens. Du får stadig en fed OLED-skærm, in-screen fingerprintreader og Bluetooth 5.0.

Sådan får du trådløs opladning på Huawei P30

Dagsprisen på Huawei P30 er 5.299 kroner. Annoncelink Dagsprisen på P30 Pro er mellem 6.250 og 6.500 kroner, ifølge Pricerunner.

Jeg ville personligt gå efter Pro-udgaven, som denne anmeldelse jo primært handler om.

LÆS OGSÅ: Mere om Huawei P30

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

  • Hurtig og præcis fingeraftrykslæser i skærmen
  • 40 watts hurtigoplader medfølger
  • Trådløs hurtig oplader (op til 15 watt)
  • Fantastisk kamera – markedets p.t. bedste
  • Lækkert design, god lyd, kraftig ydelse og rigtig prissætning

Lidt at tænke over

  • Ansigtsgenkendelse er 2D-typen der kan snydes
  • Intet 3.5 mm. jackstik – ingen adapter medfølger
  • MicroSD-kort er ikke understøttet – bruger NM-memory

Mere til historien

Huawei oplyser, at der er planlagt to opdateringer af P30 Pro i april 2019. I maj kommer endnu en opdatering, hvor videodelen får nye features. Der er ikke oplyst fremtidige planer for opdateringer af Android-platformen og sikkerhedslaget. Sikkerhedslaget på salgsversionen er på dette tidspunkt dateret “1. marts 2019”.

Huawei P30 Pro
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
37 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram