Så mange smartphones blev der solgt i 2018

Tallene fra GfK er ofte hemmelige, men nu tyder det på, at salgstallene for 2018 er sluppet ud. Se hvor mange telefoner der blev solgt i 2018.

Sony Xperia 1 lækket af EvLeaks (Kilde: Twitter / EvLeaks)
Sony Xperia 1 lækket af EvLeaks (Kilde: Twitter / EvLeaks)

Undersøgelser fra GfK afslørede forud for Mobile World Congress, at der i 2018 blev solgt smartphones for 1.44 milliarder dollars. Hvilket var et fald på 3 procent i forhold til året før. Dermed er der solgt enheder for 522 milliarder dollars, hvilket er en stigning på 5 procent.

PODCAST: Få de store nyheder fra Mobile World Congress 2019

Ud af alle de solgte smartphones i 2018, så afslører tallene fra GfK, at 12 procent af dem var telefoner, som kostede mere end 800 dollars. Det er en stigning på 9 procent i forhold til 2017.

Det viser dermed, at mobilkøberne gladeligt køber telefonerne, selvom priserne stiger markant. Det skriver Pocketnow.com.

Størstedelen af solgte telefoner var dog i priskategorien 150-400 dollars. De stod for 46 procent af det totale salg i 2018. Dette var en stigning på 2 procent i forhold til 2017, hvor 44 procent af de solgte telefoner tilhørte det prissegment.

GUIDE: 3 fede smartphones til under 3.000 kroner

Tallene fra GfK afslører også, at hvis man gik og troede at markedet for wearables og smartwatches nærmest ikke eksisterede, så er det forkert. Efterspørgslen er faktisk steget med 16 procent siden 2017.

Tallene fra GfK stemmer ret godt overens med det, som tidligere kom frem fra analysefirmaet IDC. Her forlød det, at der i 2018 blev solgt cirka 1,4 milliarder smartphones på verdensplan.

Salget af smartphones falder fortsat

Mere til historien

En undersøgelse i slutningen af 2018 viste, at danskerne efterhånden er klar til mere farverige smartphones. Tidligere har danskerne været ret konservative, når det kom til valget af farve på deres smartphone. Og dette kan være en fordel, da nogle af 2019-modellerne kommer i ret så farverige varianter.

iPhone 15-salget skyder i vejret
(mere…)
iPhone 15-serien overgår iPhone 14

Det har været muligt at forudbestille iPhone 15-serien siden fredag. Det tyder på, at interessen er stor for de nye modeller.

(mere…)
Samsung har solgt langt flere mobiler end Apple

Koreanske Samsung har lagt god afstand til Apple, målt på salgstal.

(mere…)
Samsung Galaxy Z Fold5 og Flip5 sælger godt

Forudbestillingerne har været flotte på de nye Galaxy Z Fold5 og Galaxy Z Flip5, der slår tidligere rekorder.

(mere…)
Salget af foldbare smartphones runder 100 millioner i 2027

Det ventes, at milepælen for 100 millioner solgte eksemplarer af foldbare smartphones vil blive nået i 2027, viser ny analyse.

(mere…)
PS5 har rundet stor milepæl

Salgstallene for PlayStation 5 er fortsat langt bag salgstallene for PlayStation 4, men nu bekræfter Sony en stor milepæl for PS5.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram