Så mange smartphones blev der solgt i 2018

Tallene fra GfK er ofte hemmelige, men nu tyder det på, at salgstallene for 2018 er sluppet ud. Se hvor mange telefoner der blev solgt i 2018.

Sony Xperia 1 lækket af EvLeaks (Kilde: Twitter / EvLeaks)
Sony Xperia 1 lækket af EvLeaks (Kilde: Twitter / EvLeaks)

Undersøgelser fra GfK afslørede forud for Mobile World Congress, at der i 2018 blev solgt smartphones for 1.44 milliarder dollars. Hvilket var et fald på 3 procent i forhold til året før. Dermed er der solgt enheder for 522 milliarder dollars, hvilket er en stigning på 5 procent.

PODCAST: Få de store nyheder fra Mobile World Congress 2019

Ud af alle de solgte smartphones i 2018, så afslører tallene fra GfK, at 12 procent af dem var telefoner, som kostede mere end 800 dollars. Det er en stigning på 9 procent i forhold til 2017.

Det viser dermed, at mobilkøberne gladeligt køber telefonerne, selvom priserne stiger markant. Det skriver Pocketnow.com.

Størstedelen af solgte telefoner var dog i priskategorien 150-400 dollars. De stod for 46 procent af det totale salg i 2018. Dette var en stigning på 2 procent i forhold til 2017, hvor 44 procent af de solgte telefoner tilhørte det prissegment.

GUIDE: 3 fede smartphones til under 3.000 kroner

Tallene fra GfK afslører også, at hvis man gik og troede at markedet for wearables og smartwatches nærmest ikke eksisterede, så er det forkert. Efterspørgslen er faktisk steget med 16 procent siden 2017.

Tallene fra GfK stemmer ret godt overens med det, som tidligere kom frem fra analysefirmaet IDC. Her forlød det, at der i 2018 blev solgt cirka 1,4 milliarder smartphones på verdensplan.

Salget af smartphones falder fortsat

Mere til historien

En undersøgelse i slutningen af 2018 viste, at danskerne efterhånden er klar til mere farverige smartphones. Tidligere har danskerne været ret konservative, når det kom til valget af farve på deres smartphone. Og dette kan være en fordel, da nogle af 2019-modellerne kommer i ret så farverige varianter.

860 millioner betalinger for Apples tjenester

Apple har nu 860 millioner betalte abonnementer på tværs af tjenester. iPhone er fortsat i førertrøjen.

(mere…)
5 tips til dig der køber en brugt smartphone

GUIDE: Spring de billigste brugte telefoner over, og bevar din sunde fornuft. Brug disse 5 konkrete råd, når du køber em brugt smartphone.

(mere…)
Galaxy S22 Ultra er den mest populære Samsung-telefon

Den mest populære telefon fra Samsung gennem længere tid er overraskende nok den dyreste. Galaxy S22 Ultra har solgt mere end 10 mio. styks.

(mere…)
Samsung solgte flest Android-telefoner med 5G i februar

Galaxy A52s 5G fra Samsung slog alle konkurrenter og blev den bedst solgte Android-telefon med 5G i februar måned.

(mere…)
3 telefoner til under 3.000 kroner

KØBSGUIDE: Hvis dit budget til en ny telefon er begrænset, så tjek disse 3 telefoner til under 3.000 kroner.

(mere…)
Aggressivt forsalg er startet på Xiaomi 12-serien

Senere på måneden lander Xiaomi 12 og Xiaomi 12 Pro i de danske butikker, men allerede nu er forsalget i gang. Prissætningen er aggressiv.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram