Så mange smartphones blev der solgt i 2018

Tallene fra GfK er ofte hemmelige, men nu tyder det på, at salgstallene for 2018 er sluppet ud. Se hvor mange telefoner der blev solgt i 2018.

Sony Xperia 1 lækket af EvLeaks (Kilde: Twitter / EvLeaks)
Sony Xperia 1 lækket af EvLeaks (Kilde: Twitter / EvLeaks)

Undersøgelser fra GfK afslørede forud for Mobile World Congress, at der i 2018 blev solgt smartphones for 1.44 milliarder dollars. Hvilket var et fald på 3 procent i forhold til året før. Dermed er der solgt enheder for 522 milliarder dollars, hvilket er en stigning på 5 procent.

PODCAST: Få de store nyheder fra Mobile World Congress 2019

Ud af alle de solgte smartphones i 2018, så afslører tallene fra GfK, at 12 procent af dem var telefoner, som kostede mere end 800 dollars. Det er en stigning på 9 procent i forhold til 2017.

Det viser dermed, at mobilkøberne gladeligt køber telefonerne, selvom priserne stiger markant. Det skriver Pocketnow.com.

Størstedelen af solgte telefoner var dog i priskategorien 150-400 dollars. De stod for 46 procent af det totale salg i 2018. Dette var en stigning på 2 procent i forhold til 2017, hvor 44 procent af de solgte telefoner tilhørte det prissegment.

GUIDE: 3 fede smartphones til under 3.000 kroner

Tallene fra GfK afslører også, at hvis man gik og troede at markedet for wearables og smartwatches nærmest ikke eksisterede, så er det forkert. Efterspørgslen er faktisk steget med 16 procent siden 2017.

Tallene fra GfK stemmer ret godt overens med det, som tidligere kom frem fra analysefirmaet IDC. Her forlød det, at der i 2018 blev solgt cirka 1,4 milliarder smartphones på verdensplan.

Salget af smartphones falder fortsat

Mere til historien

En undersøgelse i slutningen af 2018 viste, at danskerne efterhånden er klar til mere farverige smartphones. Tidligere har danskerne været ret konservative, når det kom til valget af farve på deres smartphone. Og dette kan være en fordel, da nogle af 2019-modellerne kommer i ret så farverige varianter.

Fritidsaktiviteter byttes ud med sociale medier

Det fylder mere for børn i 7. klasse, at være på mobilen eller computeren end at være sammen med vennerne fysisk eller dyrke sport.

(mere…)
Pas på smartphonen i solen

Smartphonen er ikke ligeså vild med solen, som du måske er. Husk pas på, så telefonen ikke overopheder.

(mere…)
Polestar klar med deres første smartphone

Elbilsproducenten Polestar har netop lanceret deres første smartphone. Læs mere om Polestar Phone her.

(mere…)
Smartphone fra Polestar er måske snart godkendt?

Polestar er kendt for elbiler, men nu er de snart på vej med en mobil.

(mere…)
Den bedste smartphone i 2023

Mobilbranchen har netop kåret den bedste smartphone i 2023. Er du enig?

(mere…)
Google rundede milepæl med Pixel-telefonerne i 2023

Salget af Google Pixel-telefonerne går godt, men der er fortsat langt op til konkurrenterne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram