Google sletter indhold og fjerner hemmelig tjeneste

Farvel til en Google-tjeneste, der manglede så mange brugere, at den reelt var hemmelig for de fleste.

Sociale medier
Google+ kunne ikke klare sig mod blandt andet Facebook (Foto: Pete Linforth)

Hen mod slutningen af 2018 annoncerede Google, at de lukker ned for Google+ på grund af manglede interesse. 90 procent af Google+ brugerne brugte i gennemsnit mindre end fem sekunder på tjenesten.

Google+ har levet et stille liv, og kan bedst betegnes som en relativt ”hemmelig tjeneste” kun få kendte til eksistensen af.

Fra februar 2019 er det ikke længere muligt, at oprette nye Google+ profiler, sider, fællesskaber eller events. Den 2. april 2019 begynder Google at slette konti og sider. Billeder og videoer som brugerne har lagt på Google+ gennem tiden bliver også fjernet.

Sletningen sker ikke fra dag til dag. Google forventer, at processen kan tage måneder. Derfor har du stadig lidt tid at løbe på, hvis du vil gemme nogle af de data, som du gennem tiden har delt på Google+.

Google+ har også været anvendt, som en tjeneste til at logge ind på tredjeparts websites som Blogger. Denne funktion stopper med at virke inden for få uger. Kommentarer på Blogger og andre sites, lavet via Google+, bliver slettet mellem den 7. februar og 7. marts 2019.

Betalende kunder på G Suite bliver ikke påvirket. Faktisk sagde Google tilbage i oktober, at de vil fortsætte med at investere i Google+ for betalende kunder. Businessværktøjer skulle også være under udvikling.

Et trist farvel: Google dropper Chromecast Audio

Succesen der aldrig kom

Google+ var Googles forsøg på at gøre sig gældende med en socialmedia tjeneste. Det hele startede den 28. juni 2011 hvor Google+ erstattede Google Buzz, en anden fejlslagen service. Forud for Buzz prøvede den amerikanske gigant med Google Friend Connect (2008-2013) og Orkut (2004-2013).

Google forsøgte med alt deres magt at tvinge tjenesten ned i halsen på brugerne. Blandt andet var man tvangsindlagt til at være en del af bruger-tællingen på G+ hvis man ville benytte flere andre Google-tjenester.

Google har af flere omgange forsøgt at sparke liv i G+, men uden held. Facebook, Instagram, Snapchat ja selv Twitter var stærkere.

Denne historie viser, at selvom du er Google, og internettets supermagt, så bliver du droppet af brugerne, hvis ikke du er god nok.

I 2015 havde Google+ 111 millioner aktive brugere. Til sammenligning havde Facebook 1,59 milliarder brugere i 2015.

PODCAST: Sådan lærte Google Assistant at tale dansk

Mere til historien

Google er også i gang med at lukke ned for den klassiske Hangouts, Googles cross-platform besked service. Senere i år vil Hangouts være to forskellige apps kaldet Hangouts Chat og Hangout Meet.

Snapchat+ er nu tilgængelig i Danmark

Nu skal betale, hvis du vil have adgang til Snapchat+, der nu er tilgængelig i Danmark.

(mere…)
Patentkrigen mellem Google og Sonos fortsætter

Funktionaliteten af ​​Sonos netop lancerede "Sonos Voice Control" er på spil i ny retssag mellem de to tidligere samarbejdspartnere Google og Sonos.

(mere…)
Opgrader dit gamle TV - Apple TV vs. Chromecast

GUIDE: Smart-TV-platformen på din fladskærm er langsom og ikke tidssvarende. Skal du købe Apple TV eller Chromecast?

(mere…)
Google Play runder 10 år – og får nyt logo

Det er 10 år siden, at Google ændrede Android Market til Google Play Store. Det fejres blandt andet med et nyt logo.

(mere…)
Google Maps giver elbiler den strømeffektive rute

Med en opdatering af Google Maps bliver det nemmere, at optimere brændstof eller strøm på sine ture.

(mere…)
Efter Chromebook-forbud: Ønske om klare regler

Både Kommunernes Landsforening og Dansk Industri er bekymrede efter Datatilsynets afgørelse om brug af Chromebooks og Google Workspace.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram