Reparations-sejr over Apple gavner også dig

Apple må ikke lave sine egne regler for reparationer. En dansk forbruger har besejret Apple i en principiel sag, der gavner alle Apple-kunder fremover.

Du har stadig ret til at klage over en dårligt udført reparation, selvom reparationen er foretaget under et særligt gratis serviceprogram. Det slår Forbrugerklagenævnet fast på vegne af en forbruger, der har klaget over Apple.

Den danske kunde havde en fejl på sin MacBook, som Apple tilbød at servicere under et særligt reparationsprogram. Her fik maskinen udskiftet et logicboard. Tre måneder senere opstod den samme fejl igen. Nu afviste Apple kunden med henvisning til, at servicen var givet ”uden retlige forpligtelser, og at computeren ikke længere var omfattet af hverken tilbud eller garanti”.

Selvom Apple er et gigantisk amerikansk techfirma, kan man ikke lave sine egne regler. Kunderne har i Danmark ret til at klage over en reparation i op til tre år.

Forbrugerklagenævnet har pålagt Apple at betale forbrugeren en erstatning på 2.500 kroner.

Apples T2-chip blokerer for nogle reparationer

-  ”Det er vigtigt, at du klager til sælgeren eller reparatøren hurtigst muligt, hvis en reparation ikke er ordentligt udført. Du kan have krav på at få afhjulpet fejlen eller eventuelt få erstatning, hvis du kan dokumentere, at du har lidt et tab,” siger forbrugerjuridisk chef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Susanne Aamann i en pressemeddelelse.

I kort form: Når Apple åbner reparationsprogrammer, hvor der tilbydes en ekstra udvidet service på produkterne, så kan du stadig klage, hvis fejlen opstår igen.

Apple åbner jævnligt servicevinduer på deres produkter, hvor kunderne tilbydes udskiftning af eksempelvis en skærm, batteri, logicboard eller hvad nu fejlen måtte være, også selvom produktet er uden for den normale garanti.

Her kan du se Apples aktuelle reparationsprogrammer.

VIDEO: Har du lydproblemer på din iPhone så tjek denne simpel guide

Mere til historien

Du skal altid klage over fejlen så snart du opdager den. Dette beskrives af Forbrugerklagenævnets jurister som ”ingen for rimelig tid”. Hvad rimelig tid er beskrives ikke.

Apple bekræfter iPad ikke længere vil være HomeKit Hub

Når de næste store iOS 16, iPadOS 16 og macOS Ventura opdateringer er klar, betyder det, at iPads ikke længere kan bruges som HomeKit Hub.

(mere…)
Så vild er MacBook Pro 13-tommer med M2-chip

TEST: Ydelsen er mærkbart forbedret på MacBook Pro 13-tommer (M2), men designet er det samme. Læs min test her.

(mere…)
Apple på vej med iPad Pro med M2-chip og trådløs opladning

Apple kan være på vej med trådløs opladning til iPad for første gang samt med den nye M2-chip.

(mere…)
WatchOS 9 byder på bedre træning- og søvntracking

Apple har givet et smugkig på den næste store softwareopdatering til Apple Watch, der byder på en række spændende nye funktioner og features.

(mere…)
Analytiker: Apples MR-headset er måske på vej i 2023

Rygterne svirrer om, at Apple er på vej med et Mixed Reality (MR) headset. Får analytikeren Ming-Chi Kuo ret, kommer det næste år.

(mere…)
Udgår Apple Watch Series 3?

Apple har fremvist smugkig på kommende softwareopdateringer – og Apple Watch Series 3 understøtter ikke watchOS 9. Derfor spekuleres der i om Series 3 udgår.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
43 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram