De unge bruger mindre tid på Facebook

Særligt den yngre målgruppe vælger i højere grad Facebook fra og bruger andre sociale medier.

Brugen af sociale medier har været stigende gennem tiden. Men nu er der lidt nedgang at spore. I hvert fald på Facebook. Særligt de yngre brugere benytter mindre og mindre tid på det sociale medie. Det viser rapporten Medieudviklingen 2018 fra DR Medieforskning, der udkommer senere på måneden.

Hvor meget tid bruger du på Facebook og Instagram?

Omkring 90 procent af danskerne har en profil på ét eller flere sociale medier. Selvom Facebook oplever en nedgang, så har 77 procent været på Facebook i løbet af en måned, mens 63 procent er logget på dagligt. Det skriver DR.dk.

Ifølge rapporten Medieudvikling 2018 har særligt de 12-24-årige minimeret brugen af Facebook. I 2017 var 81 procent af denne aldersgruppe dagligt på Facebook. Det tal er i 2018 faldet til 73 procent.

Snart kan du fortryde dine Facebook-beskeder

Det er uvist, hvorfor brugen af Facebook er minimeret. Forklaringerne kan måske være dataskandalerne, som har ramt Facebook.

Instagram, Snapchat osv. er blevet mere populære. Vil de unge dele billeder, så gøres det i stigende grad der fremfor Facebook.

Danskerne bruger mindre tid på medier

Mere til historien

Det er ikke en ny tendens, at de yngre foretrækker eksempelvis Instagram og Snapchat fremfor Facebook. Allerede i 2017 skrev vi, at de unge valgte Facebook mere og mere fra fremfor de andre sociale medier.

Fritidsaktiviteter byttes ud med sociale medier

Det fylder mere for børn i 7. klasse, at være på mobilen eller computeren end at være sammen med vennerne fysisk eller dyrke sport.

(mere…)
Børn er alt for tidligt på sociale medier

En ny rapport fra Børns Vilkår viser, at børn alt for tidligt kommer på de sociale medier. Tæt på 50 procent har en profil før de er 10 år.

(mere…)
Sådan gør du noget ved din afhængighed af sociale medier

TIP: Flere og flere danskere bliver afhængige af sociale medier, det viser en ny undersøgelse. Her er 5 tips til at gøre noget ved det.

(mere…)
Ekspert: AI påvirker dine børn

Cyberbanditterne har en langsigtet plan med at manipulere med dine børn, siger ekspert.

(mere…)
Tinder klar med ny ”Del”-funktion

En ny funktion lander snart i din Tinder-app.

(mere…)
Ny lov kan gøre TikTok ulovlig i USA

Det amerikanske senat har vedtaget lov, som pålægger ByteDance, at frasælger sin amerikanske afdeling.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram