De unge bruger mindre tid på Facebook

Særligt den yngre målgruppe vælger i højere grad Facebook fra og bruger andre sociale medier.

Brugen af sociale medier har været stigende gennem tiden. Men nu er der lidt nedgang at spore. I hvert fald på Facebook. Særligt de yngre brugere benytter mindre og mindre tid på det sociale medie. Det viser rapporten Medieudviklingen 2018 fra DR Medieforskning, der udkommer senere på måneden.

Hvor meget tid bruger du på Facebook og Instagram?

Omkring 90 procent af danskerne har en profil på ét eller flere sociale medier. Selvom Facebook oplever en nedgang, så har 77 procent været på Facebook i løbet af en måned, mens 63 procent er logget på dagligt. Det skriver DR.dk.

Ifølge rapporten Medieudvikling 2018 har særligt de 12-24-årige minimeret brugen af Facebook. I 2017 var 81 procent af denne aldersgruppe dagligt på Facebook. Det tal er i 2018 faldet til 73 procent.

Snart kan du fortryde dine Facebook-beskeder

Det er uvist, hvorfor brugen af Facebook er minimeret. Forklaringerne kan måske være dataskandalerne, som har ramt Facebook.

Instagram, Snapchat osv. er blevet mere populære. Vil de unge dele billeder, så gøres det i stigende grad der fremfor Facebook.

Danskerne bruger mindre tid på medier

Mere til historien

Det er ikke en ny tendens, at de yngre foretrækker eksempelvis Instagram og Snapchat fremfor Facebook. Allerede i 2017 skrev vi, at de unge valgte Facebook mere og mere fra fremfor de andre sociale medier.

Nye medier vinder, men...

P4 er det største medietilbud i Danmark. Selv Netflix overhales af den gamle radiokanal. Her er en status på danskernes medieforbrug.

(mere…)
Unge har problemer med hjemmearbejde

Undersøgelse viser, at arbejdstid kan virke grænseløst for unge kontoransatte. De frygter også for forfremmelses- og udviklingsmuligheder.

(mere…)
TikTok risikerer forbud i Danmark 

TikTok kan risikere at blive forbudt i EU's lande, hvis ikke de forbedrer indsatsen for at overholde EU-lovgivningen. 

(mere…)
Nogle børn ekskluderes digitalt

Ny undersøgelse afdækker store digitale skel i det danske samfund. Nogle børn rammes af skævvridningen.

(mere…)
Snapchat: Her er de mest brugte filtre

Bruger du Snapchat, har du garanteret set disse filtre før. Her er listen over de mest brugte Snapchat filtre i 2022.

(mere…)
Danskerne kigger mere på skærmen end nogensinde før

En ny undersøgelse viser, at danskerne kigger på skærmen mere end nogensinde før. Deloitte har igen i år undersøgt vores digitale vaner.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram