Huawei hjælper blinde med at ”se” via ny app

0

Huawei står bag en ny app, der bygger på kunstig intelligens og skal hjælpe blinde med at “se” og afkode ansigtsudtrykket på personer de taler med.

Huawei klar med applikationen “Facing Emotions” (Foto: Huawei)

Huawei har udviklet en ny app til Mate 20 Pro, der kan hjælpe blinde med at se og/eller afkode følelserne hos den person, som de taler med. Dette sker via kunstig intelligens.

TIP: App’en Be My Eyes hjælper blinde til at se

Det er ikke kun Huawei, som er begejstrede over den nye app. Dansk Blindesamfund mener, at teknologien rummer mange muligheder, der kan være med til at øge selvhjulpenheden hos personer med synshandicap.

Vi, som kan se, oplever måske ikke hvor stor betydning det har, at vi kan se ansigtsudtrykket hos den person vi taler med. Men det har det altså. Og netop dét er grunden til, at Huawei har udviklet denne app.

Teenagere opfinder biografapp til ordblinde

Applikationen hedder ”Facing Emotions” og benytter kameraet på Mate 20 Pro til at afkode folks følelser med. Den kunstige intelligens afgør hvilke syv følelser, som personen altså føler. Det drejer sig om; væmmelse, foragt, sorg, frygt, vrede, forbavselse eller glæde.

For den blinde person kan finde ud af, hvilken følelse personen har afspilles en enkel lyd i høretelefonen på den blinde, som på den måde kan lytte sig frem til, hvilken følelse personen de taler med udviser med deres ansigtsudtryk.

-“FacingEmotions”-appen er et forsøg på at bruge teknologien til at gøre en positiv forskel for personer med udfordringer eller handicap, så de forhåbentlig kan deltage i samfundslivet på mere lige vilkår. Vi vil som en kommerciel aktør gerne gøre en forskel med den teknologi, som vi udvikler, og den ambition håber vi, at vi kan inspirere flere virksomheder til også at have,” siger Marie Dam Feldborg, der er Head of Marketing & Communication hos Huawei Danmark i en pressemeddelelse.

Dansk Blindesamfund mener også, at teknologien altså i stor grad kan medvirke til øget selvhjulpenhed.

-“Vi synes altid,det er positivt, når de store teknologiudviklere tænker tilgængelighed og anvendelighed for mennesker med synshandicap ind i deres produkter. Der er en spændende udvikling i gang inden for kunstig intelligens, som vi følger nøje.På sigt kan den kunstige intelligens være med til at skabe selvstændighed forblinde og svagsynede både gennem specialiserede hjælpemidler, men også i hverdagsteknologi som telefonen i lommen,” siger Jesper Holten,tilgængelighedsekspert i Dansk Blindesamfund.

Applikationen ”Facing Emotions” kan downloades i Google Play.

Mere til historien

Huawei har produceret en kort dokumentarfilm, der viser hvordan applikationen Facing Emotions kan hjælpe synshandicappede personer. Du kan se filmen i artiklen herover.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer