App’en Be My Eyes hjælper blinde til at se

TIP: Be My Eyes er en dansk applikation, der gennem en iPhone hjælper blinde til at se ting i hverdagen.

Be My Eyes

Be My Eyes i brug

En dansk opfindelse skal hjælpe blinde og svagtseende over hele verden, men at få en bedre hverdag. Gennem applikationen Be My Eyes sættes blinde i forbindelse med seende, som kan hjælpe med dagligdags gøremål, hvor synet kunne være relevant.

Når man ikke kan se, kan det eksempelvis være vanskeligt at afgøre, hvilken side af en plade der er op og ned, eller hvor mange grader at ovnen står på.

Be My Eyes er bygget omkring et fællesskab hvor blinde og hjælpere finder hinanden. De blinde kan kontakte hjælperne, og via telefonens kamera kan den seende fortælle, hvad den blinde ikke kan se.

Aktuelt er der (16. januar 2015) 938 blinde og godt 10.223 hjælpere tilmeldt tjenesten, der er gjort tilgængelig globalt.

Ingen profit

Idémand og grundlægger af Be My Eyes  Hans Jørgen Wiberg

Idémand og grundlægger af Be My Eyes Hans Jørgen Wiberg

Idéen til Be My Eyes præsenterede grundlæggeren Hans Jørgen Wiberg på eventen Startup Weekend i Danmark. Den blev afholdt i april 2012.

På deres website skriver Be My Eyes, at der er tale om en nonprofit organisation, men de skriver også, at der trods alt er udgifter til at holde applikationen kørende. Der arbejdes nu på en fremtidig forretningsmodel.

I juli 2013 modtog firmaet et par millioner kroner fra Velux Fonden til udviklingen. Hidtil havde Be My Eyes satset på en crowd funding-kampagne, der på daværende tidspunkt kun havde indbragt 3.788 dollars.

– “Vi fik 2 millioner kroner af Velux fonden. Den donation slutter den 1. september 2015, og inden da skal vi have lave en fremtidig forretningsplan. Vi ved jo ikke hvor stort det her bliver, og vi ved heller ikke hvilke udgifter vi har fremadrettet, men der vil komme udgifter til at holde applikationen opdateret til fremtidige iPhones og nye iOS-udgaver,” fortæller Hans Jørgen Wiberg til MereMobil.dk.

Se indslag fra DR om hvordan det virker

Android og Windows Phone ikke på vej

Applikationen Be My Eyes er kun tilgængelig til iPhone med iOS 7.0 eller nyere. Den er også kompatibel med iPad og iPod Touch.

Når app’en kun er tilgængelig på iOS, så hænger det sammen med, at systemet kun gør det muligt, at håndtere video mellem iPhones, skriver Be My Eyes på websiten.

– ”Vi har ikke noget imod Android. Grunden til vi startede med iPhone er, at den så at sige, er den eneste telefon til blinde. Android er på vej, men som jeg vurderer det, er det ikke godt nok endnu. Jeg har endnu til gode, at se en blind med en Android telefon. Derfor har vi valgt at fokusere på iPhone. Vi får tonsvis af spørgsmål om Android, men det er alt sammen fra hjælpere og ikke fra blinde. Android er i vores pipeline, men det er ikke programsat endnu,” siger Hans Jørgen Wiberg.

Link: Bemyeyes.org

Mere til historien

På MereMobil.dk synes vi Be My Eyes er det fantastisk projekt. Udnyttelse af moderne teknologi på en ny, men også oplagt måde, er intet mindre end genial. Derfor opfordrer vi dig til at dele informationen om applikationen, f.eks. denne artikel, med så mange som muligt.

Tech-gaver til konfirmanden? Få idéer her

KØBSGUIDE: Står du og skal til konfirmation? Og hvad skal konfirmanden så have? Vi kommer her med tips til tech-gaver.

(mere…)
Papirkurven i Gmail stjæler din gratis plads

TIP: Hvis din gratis plads i Gmail er ved at løbe tør, skal du tjekke papirkurven og et par andre ting.

(mere…)
Temu-appen er populær – men køb ikke dette

Forbrugerrådet Tænk er klar med en advarsel mod varer, som du skal gå udenom på den populære shopping-app Temu.

(mere…)
Holder din elbil stille i længere tid? Det skal du vide

TIP: Her får du en række gode råd, hvis du planlægger, at din elbil skal holde stille i en længere periode.

(mere…)
Denne app oplader kun elbilen når strømmen er billigst

Din elbil ’tankes’ kun når der er billig strøm. Angiveligt kan op til 30 procent af udgiften til strøm spares.

(mere…)
Fartkontrol-apps overvåger dig konstant

Saphe og Drive One kan tracke din adfærd døgnet rundt. Det samme gør Rejsekort-appen. Det kan være et problem, siger Datatilsynet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram