App’en Be My Eyes hjælper blinde til at se

1

TIP: Be My Eyes er en dansk applikation, der gennem en iPhone hjælper blinde til at se ting i hverdagen.

Be My Eyes
Be My Eyes i brug

En dansk opfindelse skal hjælpe blinde og svagtseende over hele verden, men at få en bedre hverdag. Gennem applikationen Be My Eyes sættes blinde i forbindelse med seende, som kan hjælpe med dagligdags gøremål, hvor synet kunne være relevant.

Når man ikke kan se, kan det eksempelvis være vanskeligt at afgøre, hvilken side af en plade der er op og ned, eller hvor mange grader at ovnen står på.

Be My Eyes er bygget omkring et fællesskab hvor blinde og hjælpere finder hinanden. De blinde kan kontakte hjælperne, og via telefonens kamera kan den seende fortælle, hvad den blinde ikke kan se.

Aktuelt er der (16. januar 2015) 938 blinde og godt 10.223 hjælpere tilmeldt tjenesten, der er gjort tilgængelig globalt.

Ingen profit

Idémand og grundlægger af Be My Eyes  Hans Jørgen Wiberg
Idémand og grundlægger af Be My Eyes Hans Jørgen Wiberg

Idéen til Be My Eyes præsenterede grundlæggeren Hans Jørgen Wiberg på eventen Startup Weekend i Danmark. Den blev afholdt i april 2012.

På deres website skriver Be My Eyes, at der er tale om en nonprofit organisation, men de skriver også, at der trods alt er udgifter til at holde applikationen kørende. Der arbejdes nu på en fremtidig forretningsmodel.

I juli 2013 modtog firmaet et par millioner kroner fra Velux Fonden til udviklingen. Hidtil havde Be My Eyes satset på en crowd funding-kampagne, der på daværende tidspunkt kun havde indbragt 3.788 dollars.

– “Vi fik 2 millioner kroner af Velux fonden. Den donation slutter den 1. september 2015, og inden da skal vi have lave en fremtidig forretningsplan. Vi ved jo ikke hvor stort det her bliver, og vi ved heller ikke hvilke udgifter vi har fremadrettet, men der vil komme udgifter til at holde applikationen opdateret til fremtidige iPhones og nye iOS-udgaver,” fortæller Hans Jørgen Wiberg til MereMobil.dk.

Se indslag fra DR om hvordan det virker

Android og Windows Phone ikke på vej

Applikationen Be My Eyes er kun tilgængelig til iPhone med iOS 7.0 eller nyere. Den er også kompatibel med iPad og iPod Touch.

Når app’en kun er tilgængelig på iOS, så hænger det sammen med, at systemet kun gør det muligt, at håndtere video mellem iPhones, skriver Be My Eyes på websiten.

– ”Vi har ikke noget imod Android. Grunden til vi startede med iPhone er, at den så at sige, er den eneste telefon til blinde. Android er på vej, men som jeg vurderer det, er det ikke godt nok endnu. Jeg har endnu til gode, at se en blind med en Android telefon. Derfor har vi valgt at fokusere på iPhone. Vi får tonsvis af spørgsmål om Android, men det er alt sammen fra hjælpere og ikke fra blinde. Android er i vores pipeline, men det er ikke programsat endnu,” siger Hans Jørgen Wiberg.

Link: Bemyeyes.org

Mere til historien

På MereMobil.dk synes vi Be My Eyes er det fantastisk projekt. Udnyttelse af moderne teknologi på en ny, men også oplagt måde, er intet mindre end genial. Derfor opfordrer vi dig til at dele informationen om applikationen, f.eks. denne artikel, med så mange som muligt.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer