Grønland har nu landsdækkende 4G og er klar til 5G

TELE-POST har nu udrullet 4G til næsten alle grønlændere, og mobilnetværket er forberedt til 5G NR.

TELE-POST, som er det grønlandske hjemmestyres teleselskab, opgraderede den 7. november 2018 den sidste mobilmast fra 2G til 4G. Dermed blev afslutningen på en landsdækkende opgradering af TELE-POSTs mobilnetværk markeret.

Det nye mobilnetværk vil tilbyde alle grønlændere 4G LTE, men mobilnetværket er allerede forberedt til 5G NR, når og hvis TELE-POST vil opgradere til fremtidens mobilstandard. Det skriver TELE-POST i en pressemeddelelse.

- Grønland dropper fastnetkablerne og satser på 4G

I alt er 119 mobilmaster er over de sidste fem måneder blevet opgraderet til 4G. Grønlands nye mobilnetværk kan dog ikke dække hele landet. Derfor er det primært i og omkring byer og bygder, at grønlænderne har adgang til 4G mobilnetværket.

Alle skal med - næsten da

TELE-POST har en strategi om, at den grønlandske befolkningen skal have adgang til hurtigt internet inden år 2020. Derfor har selskabet oprettet en strategi, som de kalder Mobile First. Denne strategi indebærer, at fastnettet udfases i bygder og mindre byer og fuldstændig afløses af mobiltelefoni og mobildata. Strategien kan ses her (PDF-format).

Helt konkret betyder strategien, at der udrulles lynhurtig mobilt bredbånd og mobiltelefoni via 4G LTE til hovedparten af grønlænderne.

92 procent af befolkningen i dag adgang til mobildatahastigheder, der efter TELE-POSTs vurdering er hurtigere end de fleste steder i Europa.

- "Jeg havde ikke turdet håbe på, at vi kunne nå at levere så høj båndbredde til så mange bosteder i år," udtaler administrerede direktør, Kristian Reinert Davidsen.

Op til 120 Mbit/s

Ifølge TELE-POST leverer 4G netværket hastigheder på op til 120 Mbit/s. Dette gælder dog ikke de 8 procent af kunderne, som bor på Østkysten og i Qaanaaq-området.

I disse områder leveres det bagvedliggende netværket til mobilmasterne via satellit, hvilket sætter en begrænsning på overførselshastigheden.

Kapaciteten på satellitforbindelsen er dog øget i forhold til tidligere, da TELE-POSTs kunder i Upernavik-området ikke trækker på satellit-forbindelsen længere, da området er blevet koblet på TELE-POSTs radiokædenetværk.

TELE-POST arbejder på løsninger, der skal forbedre netværkskvaliteten i de områder som benytter satellit.

Mere til historien

Vil du vide mere om hvor ekstremt mobilnettet er i Grønland, så lyt også til MereMobil.dks podcast #21: Så fascinerede er mobilnettet i Grønland

3 er overraskende gode

Ikke så ringe endda, viser en ny netværksrapport.

(mere…)
Streaminggiganter skal betale

Netflix, TikTok, YouTube og Facebook betaler ikke for udviklingen af mobilnetværkene. Det skal ændres, mener store europæiske teleselskaber.

(mere…)
3 har verdens højeste upload 

Ny analyse fra netværksanalyseselskabet Opensignal viser, at danske 3 har verdens højeste uploadhastighed.

(mere…)
Danskerne satte igen data-rekord

Nye tal viser, at danskerne endnu engang har sat nye rekorder i brugen af mobildata. Nyhedsbegivenheder og sport trækker.

(mere…)
3-direktør: Danmark har kun brug for to mobilnetværk

Tre landsdækkende mobilnetværk til 5,8 millioner mobilkunder er for meget, mener 3’s direktør.

(mere…)
5G har rundet skarpt hjørne hos 3 i Danmark

Data via en 5G-dataforbindelse er nu mere almindeligt end data via 3G, viser tal fra 3’s netværk.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram