Denne smarte app redder liv ved hjertestop

0

Mobilen bimler og hjerteløberne stormer ud af døren for at redde liv. En smart app fra Trygfonden gør det muligt, at yde kritisk førstehjælp. Hurtigt!

Hjerteløber applikationen er et fremragende eksempel på en innovativ mobiltjeneste, som gør en stor forskel. Appen redder i bogstaveligste forstand menneskeliv, fordi mange såkaldte hjerteløbere kommer frem før ambulancen. Det skriver TVMidtVest.

Hjertestart applikationen reder liv
Hjertestart applikationen redder liv

Omkring 35.000 danskere har i løbet af de seneste 14 måneder tilmeldt sig hjerteløbere applikationen. Hjerteløbere er almindelige danskere, som har lært førstehjælp – men de livreddende færdigheder er kun nyttige, hvis folk er klar over, at der er behov for deres hjælp. Det er her TrygFondens Hjerteløber app kommer ind i billedet.

Mobilvarsling advarer ved ulykker

Almindelige danskere kan tilmelde sig via hjerteløber appen, og applikationen alarmerer hjerteløberne, hvis der er behov for deres hjælp til et hjertestop tæt på deres lokation.

Når alarmen lyder i applikationen kan hjerteløberen løbe direkte til stedet for hjertestoppet – eller alternativt løbe hen til nærmeste hjertestarter for efterfølgende bringe hjertestarten til den uheldige person med hjertestop.

Tiden er vigtig

Hjerteløber applikationen har indtil videre kun kørt som et forsøg i Region Hovedstaden, men bliver nu udbredt til hele landet. Der er nemlig gode erfaringer fra Region Hovedstaden.

I omkring 40 procent af tilfældene ankommer en eller flere hjerteløbere inden en ambulance når frem. Når det gælder hjertestop, så er tiden yderst kritisk, og genoplivning skal påbegyndes så hurtigt som muligt, og ved en tidlig indsats øges chancen for at overleve et hjertestop.

Beredskabsmeddelelser skal komme på smartphonen

Ifølge TrygFonden er der kun 3 procents chance for at overleve et hjertestop, hvis hjælpen først når frem i form af en ambulance. Ydes der førstehjælp af f.eks. en hjerteløber før ambulancen når frem, så stiger chancen for overlevelse til 12 procent.

Læs mere om hjertestop applikationen på Trygfondens hjemmeside.

Mere til historien

Af andre vigtige apps til din smartphone kan nævnes 112app, som giver din nøjagtige position til alarmcentralen og Beredskabsstyrelsen Mobilvarsling app, der giver varslinger om farlige situationer.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer