Denne smarte app redder liv ved hjertestop

Mobilen bimler og hjerteløberne stormer ud af døren for at redde liv. En smart app fra Trygfonden gør det muligt, at yde kritisk førstehjælp. Hurtigt!

Hjerteløber applikationen er et fremragende eksempel på en innovativ mobiltjeneste, som gør en stor forskel. Appen redder i bogstaveligste forstand menneskeliv, fordi mange såkaldte hjerteløbere kommer frem før ambulancen. Det skriver TVMidtVest.

Hjertestart applikationen reder liv

Hjertestart applikationen redder liv

Omkring 35.000 danskere har i løbet af de seneste 14 måneder tilmeldt sig hjerteløbere applikationen. Hjerteløbere er almindelige danskere, som har lært førstehjælp - men de livreddende færdigheder er kun nyttige, hvis folk er klar over, at der er behov for deres hjælp. Det er her TrygFondens Hjerteløber app kommer ind i billedet.

- Mobilvarsling advarer ved ulykker

Almindelige danskere kan tilmelde sig via hjerteløber appen, og applikationen alarmerer hjerteløberne, hvis der er behov for deres hjælp til et hjertestop tæt på deres lokation.

Når alarmen lyder i applikationen kan hjerteløberen løbe direkte til stedet for hjertestoppet - eller alternativt løbe hen til nærmeste hjertestarter for efterfølgende bringe hjertestarten til den uheldige person med hjertestop.

Tiden er vigtig

Hjerteløber applikationen har indtil videre kun kørt som et forsøg i Region Hovedstaden, men bliver nu udbredt til hele landet. Der er nemlig gode erfaringer fra Region Hovedstaden.

I omkring 40 procent af tilfældene ankommer en eller flere hjerteløbere inden en ambulance når frem. Når det gælder hjertestop, så er tiden yderst kritisk, og genoplivning skal påbegyndes så hurtigt som muligt, og ved en tidlig indsats øges chancen for at overleve et hjertestop.

- Beredskabsmeddelelser skal komme på smartphonen

Ifølge TrygFonden er der kun 3 procents chance for at overleve et hjertestop, hvis hjælpen først når frem i form af en ambulance. Ydes der førstehjælp af f.eks. en hjerteløber før ambulancen når frem, så stiger chancen for overlevelse til 12 procent.

Læs mere om hjertestop applikationen på Trygfondens hjemmeside.

Mere til historien

Af andre vigtige apps til din smartphone kan nævnes 112app, som giver din nøjagtige position til alarmcentralen og Beredskabsstyrelsen Mobilvarsling app, der giver varslinger om farlige situationer.

Too Good To Go har hentet stor kapitalindsprøjtning

Madspildsappen, Too Good To Go, har fået en kæmpe kapitalindsprøjtning.

(mere…)
Kørekort-app har rundet 2 millioner downloads

Det er endnu ikke to år siden, at kørekort-appen blev lanceret. Allerede nu har den rundet 2 millioner downloads, selvom det ikke er alle, der kan hente appen.

(mere…)
Sundhedskort-appen har mere end 2,1 millioner downloads

Det er nu ét år siden, at Sundhedskort-appen blev frigivet. Mere end 2 millioner gange er appen hentet og anvendes mere end 40.000 gange dagligt.

(mere…)
Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Ny pant-app sløjfer den gamle ”papir-bon”

Dansk Retursystem er klar med en ny pant-app, som sørger for udbetaling af pant fra landets nye pantstationer.

(mere…)
Mobilvarsling-app lukkes heldigvis

Nu dropper de danske myndigheder ENDELIG deres app-varsling. Nyt Cell broadcast varslingssystem er klar i kulissen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram