iPhone Xr - hvad står ”R’et” for?

En ny iPhone-model er på vej i handlen. Fredag kommer iPhone Xr, men hvad står ”R’et” egentlig for på den nye ”billige” iPhone?

iPhone Xr

iPhone Xr

Fredag (26. oktober 2018) går den officielle salgsstart for iPhone Xr, der også er kendt som den ”billige” iPhone. Den følger efter iPhone Xs og iPhone Xs Max, som kom i handlen i september.

- Her er Apples tre nye iPhones: Xs Max, iPhone Xs og iPhone Xr

Tidligere har Apple navngivet deres modeller med G, GS, S, C, SE, Plus og altså nu også Max. Med G var det iPhone 3G – og G’et betød, at den nu kom med 3G understøttelse.

Modellen efter var 3GS, hvor ”S’et” stod for speed. Dette gjalt selvfølgelig også med de efterfølgende ”S-modeller”, hvilket også er tilfældet med iPhone Xs og iPhone Xs Max.

TEST: Stor test af iPhone Xs og iPhone Xs Max - er den MAX-fed?

Da iPhone 4S blev lanceret forklarede Apple-topchefen Tim Cook, at ”S’et” stod for ”Siri”. Det var nemlig på iPhone 4S, at Apples stemmestyringsassistent Siri blev lanceret.

SE var en ”Special Edition” ifølge Phil Schiller. Men faktisk er Apple aldrig helt kommet med nogle officielle forklaringer.

Med 5C kunne ”C’et” stå for ”Colorfull”, da det var en meget farverig telefon. Men dette er altså kun gisninger.

Men hvad står ”R’et” egentlig for? Det har Engadget.com spurgt Phil Schiller om i forbindelse med et interview.

Ifølge Phil Schiller så betyder bogstaverne ikke noget specielt. Men Schiller forklarer, at S- og R- bogstaverne for ham kan henvises til betegnelsen af sportsbiler.

- ”Jeg elsker biler og ting der går hurtigt, og R og S er begge bogstaver, som bruges til at betegne sportsbiler, der er ekstra specielle,” lyder det fra Phil Schiller i interviewet med Engadget.com.

Men en officiel forklaring er der dog ikke meldt ud fra Apple.

MereMobil.dk glæder sig til at teste iPhone Xr og se om den lever op til de mange forventninger.

iPhone Xr koster 6.699 kroner for varianten med 64 GB intern hukommelse, mens 128 GB koster 7.149 og 256 GB har en vejledende pris på 8.049 kroner når den lander i butikkerne fredag den 26. oktober 2018. Alle priserne er uden abonnement. Forsalget er i gang.

 - iPhone Xr er Apples nye "lavpris iPhone"

Mere til historien

Ligesom iPhone 5C er iPhone Xr også en "farverig" telefon. Du kan få den i farverne hvid, sort, blå, gul, koral og Product RED.

Salget af iPhone 14-modellerne skuffer

Apple har angiveligt bedt leverandører om at sænke hastigheden på produktionen.

(mere…)
iPhone 14 test | rigtig god men overflødig

TEST: iPhone 14 er en rigtig god , men prisen er simpelthen for høj og nyhederne mangler. Læs min iPhone 14 test her.

(mere…)
Sådan fortryder du afsendelse af en iMessage

TIP: Du kan fortryde afsendelse af en iMessage på iPhone og iPad. Læs her hvordan du redigerer og fortryder en iMessage-besked.

(mere…)
iPhone 14 Pro test | den største nyhed længe

TEST: Nyhedsværdien er reel på iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max, men prisen er høj. Læs min iPhone 14 Pro test her.

(mere…)
Apple Watch Ultra og nye AirPods Pro er i butikkerne

I dag har Apple salgsstart på den længe ventede anden generation af deres populære AirPods Pro, samt deres helt nye Apple Watch Ultra.

(mere…)
Apple frigiver iOS 16-opdatering – retter kamerafejl

Kamerafejlen på iPhone 14-modellerne rettes med iOS 16.0.2, som nu er klar til download.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
11 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram