iPad Pro 2018 har USB-C og intet stik til headset

14

Apple har sagt farvel til Lightning-stikket på iPad. De nye iPad Pro 2018 bruger USB Type-C stik. Hovedtelefonstikket er også væk.

iPad Pro 2018
iPad Pro 2018 med Apple Pencil (2. generation) (Foto: Apple)

Apple har nu adopteret USB Type-C stikket til den første iOS-enhed.

De nye iPad Pro 2018 modeller har nemlig sagt farvel til Apples eget Lightning stik og goddag til USB Type-C stikket.

Det betyder, at du ikke kan benytte den første generation af Apple Pencil til de nye iPad Pro modeller.

På den længere bane betyder det nok også, at Apple vil introducere USB Type-C stikket på flere af deres produkter. Tidligere har det ellers kun været på MacBooks, hvorimod iOS-enhederne har bibeholdt Apples egne stiktyper. Men det er altså slut nu.

Derfor kan det betyde, at næste års iPhone-modeller også tilslutter sig USB Type-C standarden. Dette er dog kun spekulationer og ikke noget Apple har be- eller afkræftet.

Foruden Lightning stikket så har Apple også sagt farvel til 3,5 mm jackstikket og fingeraftrykslæseren i de nye iPad Pro modeller. I stedet sker betjeningen med fingerbevægelser som på iPhone X-serien. Oplåsning foregår ved Face ID.

Hvis du vil benytte headsets med 3,5 mm. stik så skal du købe en USB-C til 3,5 mm. adapter. Denne koster vejledende 79 kroner.

 – Læs alt om de nye iPad Pro 2018 modeller

Mere til historien

Du kan købe et Smart Keyboard Folio og Apple Pencil (2. generation) til de nye iPad Pro modeller. Dermed er du endnu tættere på, at iPad’en tager over for en bærbar. I hvert fald kan de flestes behov klares med en iPad i stedet for en bærbar. Løsningen er dog heller ikke helt billig.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer