Fortnite til Android – sådan installerer du spillet

Det populære spil Fortnite er blevet tilgængeligt til alle godkendte Android-enheder. Men ikke i Google Play. Se hvordan du installerer spillet her.

Fortnite Android

Fortnite Android (Foto: MereMobil.dk)

Fortnite har været tilgængeligt på iOS (iPhone og iPad) siden marts måned og nu er spillet langt om længe klar til alle godkendte Android-enheder.

Først havde Samsung lidt eksklusivitet på spillet, hvorefter det krævede man fik en invitation for at kunne spillet spillet. Men nu har Epic altså gjort spillet tilgængeligt for de Android-enheder, der understøtter spillet og dermed er ”godkendt”. Det handler om, at enhederne skal have den rette hardware.

- Nu er Fortnite frigivet på Android

Spillet er ikke frigivet i Google Play og skal derfor hentes hos Epic Games, der er selskabet bag Fortnite. Derfor kræver det, at man downloader en installationsfil fra selskabets hjemmeside.

 - Fortnite dropper Google Play Store

Fortnite

Fortnite (Foto: Epic Games)

Sådan installerer du Fortnite på Android

Du skal gå ind på hjemmesiden fortnite.com/android på den telefon, som du vil installere spillet på.

Når du forsøger at downloade installationsprogrammet så vil du formentlig få ”advarslen” om, at Android ikke vil lade dig installerer Fortnite, da det kommer fra en ukendt kilde. (Denne advarsel får du ikke på Samsung-telefoner, hvis du downloader Fortnite fra Samsungs app-butik).

Du skal se bort fra advarslen og godkende download, hvis du vil installere Fortnite på din Android. Derefter klikker du på ”Settings/Indstillinger”, hvor du kommer til siden hvor du installerer ukendte apps.

Vælg her ”Tilladt fra denne kilde”. Du giver hermed en engangstilladelse.

Gå tilbage til Fortnite-installationen, der spørger om du ønsker at installere spillet. Tryk ”Installer” og vent derefter.

Når installationen er færdig, så må du efterfølgende selv downloade indholdet, der udgør nogle gigabytes.

Åben derefter Fortnite-applikationen og svar ”ja/tillad” når Android spørger om lov til at gemme billeder, media og filer på din enhed. Her skal du måske endnu engang godkende installationen fra en ukendt kilde. Vent lidt og klik ”Launch”, hvorefter filen downloades.

Du skal ikke slette installationsfilen, da denne sørger for at holde Fortnite opdateret.

Epic Games har udgivet en liste med telefoner, der er godkendt til spillet. Dog kan spillet også fungere fint på telefoner, som ikke står på listen. Dog påpeger Epic Games, at den helst skal have følgende specifikationer.

  • Styresystem: Android 8.0 eller nyere, 64-bit
  • RAM: 3 GB RAM eller mere
  • Grafikkort: Adreno 530 eller bedre, Mali-G71 MP20, Mali-G72 MP12 eller højere

Spillet kan også køre på Android-versioner før Android 8. Dog er stabiliteten markant bedre fra Android 8 og frem.

Mere til historien

Fortnite til iPhone og iPad blev frigivet fra Epic Games i foråret. Systemkravet er her iOS 11 eller nyere. Du skal have en iPhone 6S, iPhone SE eller nyere model. Epic Games går udenom Google Play Store, da de ikke ønsker at betale Google 30 procent af indtægterne. Det er ikke fordi, at de hellere vil betale til Apple at det er i Apples App Store. Men iOS-platformen er mere lukket, hvilket gør at Apples App Store ikke kan undgås som distributionskanal.

Fortnite vinker farvel til PC-spillere

Det populære spil Fortnite er snart slut for en række spillere, der spiller på Windows.

(mere…)
Samsung måske på vej med Galaxy S23 FE

Samsung droppede sidste år modellen, Galaxy S22 FE, men måske Fan Edition-modellen returnerer med Galaxy S23.

(mere…)
Toneangivende Android-telefoner fra Kina er proppet med spyware

UNDERSØGELSE: Kinesiske top-mobiler med Android er et mareridt ud i privatliv, konkluderer undersøgelse. Angiveligt er Europa ikke ramt.

(mere…)
Android 14 vil blokere ældre apps 

Google skærper sikkerheden omkring Android-apps. 

(mere…)
Så få enheder har Android 13

Android 13 blev frigivet i august, men det er fortsat ganske få, som har den seneste Android-version installeret.

(mere…)
Samsung Galaxy S23 – Unpacked event lækket

Samsung holder angiveligt Unpacked event for den kommende Galaxy S23-serie tidligere end ventet. Se datoen for Unpacked 2023 her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram