Fortnite til Android – sådan installerer du spillet

6

Det populære spil Fortnite er blevet tilgængeligt til alle godkendte Android-enheder. Men ikke i Google Play. Se hvordan du installerer spillet her.

Fortnite Android
Fortnite Android (Foto: MereMobil.dk)

Fortnite har været tilgængeligt på iOS (iPhone og iPad) siden marts måned og nu er spillet langt om længe klar til alle godkendte Android-enheder.

Først havde Samsung lidt eksklusivitet på spillet, hvorefter det krævede man fik en invitation for at kunne spillet spillet. Men nu har Epic altså gjort spillet tilgængeligt for de Android-enheder, der understøtter spillet og dermed er ”godkendt”. Det handler om, at enhederne skal have den rette hardware.

Nu er Fortnite frigivet på Android

Spillet er ikke frigivet i Google Play og skal derfor hentes hos Epic Games, der er selskabet bag Fortnite. Derfor kræver det, at man downloader en installationsfil fra selskabets hjemmeside.

 – Fortnite dropper Google Play Store

Fortnite
Fortnite (Foto: Epic Games)

Sådan installerer du Fortnite på Android

Du skal gå ind på hjemmesiden fortnite.com/android på den telefon, som du vil installere spillet på.

Når du forsøger at downloade installationsprogrammet så vil du formentlig få ”advarslen” om, at Android ikke vil lade dig installerer Fortnite, da det kommer fra en ukendt kilde. (Denne advarsel får du ikke på Samsung-telefoner, hvis du downloader Fortnite fra Samsungs app-butik).

Du skal se bort fra advarslen og godkende download, hvis du vil installere Fortnite på din Android. Derefter klikker du på ”Settings/Indstillinger”, hvor du kommer til siden hvor du installerer ukendte apps.

Vælg her ”Tilladt fra denne kilde”. Du giver hermed en engangstilladelse.

Gå tilbage til Fortnite-installationen, der spørger om du ønsker at installere spillet. Tryk ”Installer” og vent derefter.

Når installationen er færdig, så må du efterfølgende selv downloade indholdet, der udgør nogle gigabytes.

Åben derefter Fortnite-applikationen og svar ”ja/tillad” når Android spørger om lov til at gemme billeder, media og filer på din enhed. Her skal du måske endnu engang godkende installationen fra en ukendt kilde. Vent lidt og klik ”Launch”, hvorefter filen downloades.

Du skal ikke slette installationsfilen, da denne sørger for at holde Fortnite opdateret.

Epic Games har udgivet en liste med telefoner, der er godkendt til spillet. Dog kan spillet også fungere fint på telefoner, som ikke står på listen. Dog påpeger Epic Games, at den helst skal have følgende specifikationer.

  • Styresystem: Android 8.0 eller nyere, 64-bit
  • RAM: 3 GB RAM eller mere
  • Grafikkort: Adreno 530 eller bedre, Mali-G71 MP20, Mali-G72 MP12 eller højere

Spillet kan også køre på Android-versioner før Android 8. Dog er stabiliteten markant bedre fra Android 8 og frem.

Mere til historien

Fortnite til iPhone og iPad blev frigivet fra Epic Games i foråret. Systemkravet er her iOS 11 eller nyere. Du skal have en iPhone 6S, iPhone SE eller nyere model. Epic Games går udenom Google Play Store, da de ikke ønsker at betale Google 30 procent af indtægterne. Det er ikke fordi, at de hellere vil betale til Apple at det er i Apples App Store. Men iOS-platformen er mere lukket, hvilket gør at Apples App Store ikke kan undgås som distributionskanal.

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer