Ville Steve Jobs godkende ny de iPhones?

Steve Jobs var Apples grundlægger og manden bag mange genistreger. Men hvad ville han mon tænke om den nye iPhone?

Steve Jobs med iPhone 4 i 2010

Steve Jobs med iPhone 4 i 2010

Store skærme er et hit. De såkaldte phablets, der er en kombination af en tablet og en smartphone. I denne kategori passer den nye 6,5 tommer store iPhone Xs Max perfekt ind i.

Men Apples grundlægger Steve Jobs var imod store skærme på telefoner, så hvad ville han mon synes om den nye.

Ved lanceringen af iPhone 4 i 2010 fortalte Steve Jobs, at han ikke var begejstret for konkurrenternes forvoksede telefoner.

– ”Der er ikke nogen, der vil købe sådan en. Man kan jo ikke holde om den,” lød det dengang fra Steve Jobs.

Fra 2012 har Apple kun gjort telefonerne større og større. Med 6,5 tommer er det nu den største skærm, som Apple har lanceret en telefon med.

Det er ikke kun den helt store iPhone-model, som har en stor skærm. De to andre modeller har også skærme i den større ende af skalaen med henholdsvis 6,1 og 5,8 tommer.

Samsung har tidligere i år lanceret Galaxy Note 9, der har en skærm på 6,5 tommer.

Definitionen eller tommelfingerreglen for, hvornår noget er en tablet har tidligere været 7 tommer. Så telefonerne er altså virkelig tæt på, at være ligeså store som tablets.

Men måske Steve Jobs ikke havde været imod denne ændring af skærmstørrelsen i dag. Sikkert er det i hvert fald, at Steve Jobs godt kunne lide, at produkterne genererede indtjening. Erfaringen viser, at jo større skærm man har – jo flere apps installerer og bruger man.

I forvejen er iPhone-brugerne mere tilbøjelige til at installere applikationer. Så det alene ville måske gøre, at Steve Jobs ville synes godt om større skærme, der altså er blevet tidens trend.

4 tommer skærm var populær – men nu fortid

Lidt interessant er det, at iPhone SE indtil lanceringen af dette års modeller har solgt godt på det danske marked.

For det første har den efterhånden lidt tid på bagen, mens rygterne om en efterfølger har floreret i årevis, men endnu ikke blevet til virkelighed. Og ja, nu har Apple sagt farvel til denne 4 tommer smartphone.

LÆS OGSÅ: Apple siger farvel til iPhone X og iPhone SE

Med farvel til iPhone SE er det spændende om det er fordi en efterfølger er stærkt på vej. Eller om Apple blot mener de “små” skærme er fortid.

Hvad tænker du om større og større skærme?

Mere til historien

Danmark er et ”iPhone-land”. Ifølge de seneste tal fra analysefirmaet IDC, så var 44 procent af de smartphones der blev solgt i perioden januar-juni 2018 iPhones, mens de øvrige 56 procent var Android-telefoner. iPhone X var trods den høje pris den bedst sælgende med 173.000 solgte eksemplarer.

Sådan beskytter du din iPhone mod tyveri

GUIDE: Du kan gøre livet meget sværere for tyven, der har hapset din nye iPhone.

(mere…)
Den store årlige Apple-event – dette kan du forvente

Datoen for udviklerkonferencen WWDC, som Apple afholder hvert år, er offenliggjort.

(mere…)
Stort søgsmål: Apple skaber monopol

App Store, Apple Watch, og et lukket system. Nu skal Apple forholde sig til et nyt søgsmål. Denne gang er det hjemme i USA.

(mere…)
Apple klar med ny vigtig iOS-opdatering

Apple har netop frigivet nye softwareopdateringer til de forskellige platforme. Nyt til iOS, VisionOS og iPadOS. Download nu.

(mere…)
Apple annoncerer nye iPads i næste uge

Nye iPad-modeller kan være på vej - måske allerede i næste uge. Sådan lyder de seneste rygter.

(mere…)
Google Gemini skal måske drive AI-funktionerne i iOS 18

Måske får iPhone i iOS 18 indbygget AI-funktionalitet, som er leveret af konkurrenten Google Gemini.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram