Smart højttaleren AI Cube fra Huawei kommer med Alexa

IFA: Huawei vil også være med på noderne og lancerede derfor en smart højttaler, AI Cube, på årets store elektronikmesse i Berlin.

AI Cube

AI Cube er Huaweis første højttaler, der fungerer sammen med Amazon Alexa. (Foto: MereMobil.dk)

Huaweis topchef, Richard Yu, var blandt de helt store navne på listen over såkaldte keynote-talere på årets IFA-messe.

I stedet for at tale om luftige visioner og strategier for fremtiden, benyttede Yu lejligheden til at lancere ny teknologi og nye produkter. Ét af disse var AI Cube. Det er endnu en i rækken af smarte højttalere med direkte adgang til digitale assistenter som Amazons Alexa og Google Assistant.

Tal med Alexa

I Huaweis tilfælde er det Alexa, man kan tale med. Det er nok heldigt for de danske forbrugere, for hvor Google har valgt helt at lukke af for det danske marked, indtil Google Assistant er hundrede procent klar på dansk, kan man allerede i dag bruge Alexa i Danmark i et begrænset omfang.

Google Assistant er dog på vej ud af sin betafase i Danmark, men en dato for åbningen er ikke offenliggjort.

Amazons Alexa byder som udgangspunkt på mere end 50.000 funktioner. Den kan også kontrollere diverse smarthome-enheder, der har indbygget adgang til tjenesten.

– Huawei Mate 20 lanceres medio oktober

Højtaler med god forbindelse

Forbindelsen til Alexa og resten af omverden sikrer den integrerede 4G LTE-router, som dog kræver et 4G-simkort. AI Cube er også kompatibel med 802.11ac Wi-Fi standarden.

Det betyder, at routeren er i stand til at køre på 2.4 GHz og 5 GHz-kanaler og kan transmittere data over LAN med op til 1200 Mbps.

Forbedret lyd i top og bund

Richard_Yu_AI_Cube

Huaweis topchef, Richard Yu, præsenterer AI Cube på IFA 2018. (Foto: MereMobil.dk)

AI Cube er bygget med et stort 400 milliliter lydrum og en membran i aluminium, som gør det muligt at afspille lyd med klar mellemtone, diskant og afrundet bas.

Samtidig er lyden forstærket med Huaweis lydsystem Huawei Histen, som byder på forskellige features, blandt andet “virtual bass”, “linear phase equalizer”, “adaptive gain control” og “far-field voice recognition”.

Marie Dam Feldborg, Head of Marketing & Communication hos Huawei Danmark, kunne ikke med hundrede procent sikkerhed fortælle os, hvornår AI Cube kommer til Danmark, men regnede med, at der sker i løbet af efteråret.

Mere til historien

Vi kan til ikke med hundrede procents sikkerhed regne ud, hvorfor Huawei har navngivet en rund højttaler “Cube”. Sidst vi checkede var en kube det samme som en terning.

Huawei har succes på elbilmarkedet

Samarbejdet mellem Seres og Huawei går rigtig godt og de sælger biler som aldrig før på det kinesiske marked.

(mere…)
Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
Amazons køb af iRobot blokeres måske af Margrethe Vestager

Det ser sort ud for Amazons opkøb af iRobot, som ventes blokeret af EU-Kommissionen.

(mere…)
Afslører billeder HomePod med LCD-skærm?

Nye billeder af HomePod-prototype med LCD-skærm på toppen er dukket op.

(mere…)
HomePod Mini eller Sonos One? Hvilken skal du købe?

VIDEO: Jeg har lyttet en del til HomePod Mini og Sonos One. Her er min dom over de små højttalere.

(mere…)
Apple får artige stryg af Huawei

Trods slutspurt på de nyere markeder, vil der forlade færre smartphones fra fabrikkerne i år, vurderer analysefirma.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram