Smart højttaleren AI Cube fra Huawei kommer med Alexa

IFA: Huawei vil også være med på noderne og lancerede derfor en smart højttaler, AI Cube, på årets store elektronikmesse i Berlin.

AI Cube

AI Cube er Huaweis første højttaler, der fungerer sammen med Amazon Alexa. (Foto: MereMobil.dk)

Huaweis topchef, Richard Yu, var blandt de helt store navne på listen over såkaldte keynote-talere på årets IFA-messe.

I stedet for at tale om luftige visioner og strategier for fremtiden, benyttede Yu lejligheden til at lancere ny teknologi og nye produkter. Ét af disse var AI Cube. Det er endnu en i rækken af smarte højttalere med direkte adgang til digitale assistenter som Amazons Alexa og Google Assistant.

Tal med Alexa

I Huaweis tilfælde er det Alexa, man kan tale med. Det er nok heldigt for de danske forbrugere, for hvor Google har valgt helt at lukke af for det danske marked, indtil Google Assistant er hundrede procent klar på dansk, kan man allerede i dag bruge Alexa i Danmark i et begrænset omfang.

Google Assistant er dog på vej ud af sin betafase i Danmark, men en dato for åbningen er ikke offenliggjort.

Amazons Alexa byder som udgangspunkt på mere end 50.000 funktioner. Den kan også kontrollere diverse smarthome-enheder, der har indbygget adgang til tjenesten.

- Huawei Mate 20 lanceres medio oktober

Højtaler med god forbindelse

Forbindelsen til Alexa og resten af omverden sikrer den integrerede 4G LTE-router, som dog kræver et 4G-simkort. AI Cube er også kompatibel med 802.11ac Wi-Fi standarden.

Det betyder, at routeren er i stand til at køre på 2.4 GHz og 5 GHz-kanaler og kan transmittere data over LAN med op til 1200 Mbps.

Forbedret lyd i top og bund

Richard_Yu_AI_Cube

Huaweis topchef, Richard Yu, præsenterer AI Cube på IFA 2018. (Foto: MereMobil.dk)

AI Cube er bygget med et stort 400 milliliter lydrum og en membran i aluminium, som gør det muligt at afspille lyd med klar mellemtone, diskant og afrundet bas.

Samtidig er lyden forstærket med Huaweis lydsystem Huawei Histen, som byder på forskellige features, blandt andet "virtual bass", "linear phase equalizer", "adaptive gain control" og "far-field voice recognition".

Marie Dam Feldborg, Head of Marketing & Communication hos Huawei Danmark, kunne ikke med hundrede procent sikkerhed fortælle os, hvornår AI Cube kommer til Danmark, men regnede med, at der sker i løbet af efteråret.

Mere til historien

Vi kan til ikke med hundrede procents sikkerhed regne ud, hvorfor Huawei har navngivet en rund højttaler "Cube". Sidst vi checkede var en kube det samme som en terning.

Amazon vil konkurrere med Elon Musk

Trådløse internethastigheder med op til 1 Gbps bliver virkelighed, når Amazon er klar med deres konkurrent til Elon Musks Starlink.

(mere…)
Ny Sonos-højttaler henvender sig til Apple-folket

Sidst på måneden kan Sonos nye Era-højttalere købes. Højttalerne varsler et nyt kapitel inden for lydinnovation, skriver Sonos.

(mere…)
Huawei mistænkes (igen) for overvågning

Noget tyder på, at Huawei systematisk overvågede gæsterne på deres stand ved Mobile World Congress. Arrangøren ser med alvor på sagen.

(mere…)
Her er Sonos’ nye højttalere – Sonos One erstattes

LÆKKET: Sonos er på vej med en erstatning til Sonos One, forlyder det.

(mere…)
Apple er klar med ny HomePod-højttaler

En ny HomePod er klar. Danskerne kan købe den store HomePod i foråret 2023.

(mere…)
Se Ikea og Sonos gulvlampehøjttaler

Endnu en højttaler er på vej fra Ikea og Sonos. Denne gang det en gulvlampe-højttaler. Læs mere om den her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram