Google Assistant på dansk nærmer sig

34

Okay, Google! Kan du snart tale og forstå dansk? Svenskerne har netop fået adgang.

Svenskerne har netop fået adgang til Google Assistant og dermed adgang til at stille spørgsmål, og få svar, via ”Okay, Google” kommandoen.

Rygter i markedet har længe talt om, at Google arbejder på at færdiggøre den danske version af Google Assistant, der ifølge et tidligere blogindlæg fra Google rammer markedet inden nytår.

Hvor langt Google præcist er i betafasen på den danske udgave vides ikke.

Den amerikanske udgave af Google Assistant er temmelig avanceret, og har svar på en masse ting. Vi skal dog ikke forvente, at den danske version i første omgang når det samme niveau.

Googles systemer skal i sagens natur ”lære dansk”, hvilket tager tid. Med maskinlæring, der benyttes til udbygge tjenesten, bliver assistenten gradvist bedre jo flere der bruger den.

Jeg har tidligere udgivet et podcast, hvori jeg sætter fokus på Google Assistant og andre digitale hjælpere. Der er ingen tvivl om, at talende digitale assistenter fremadrettet bliver ret vilde. I episode 48 har jeg endnu engang berørt Googles planer omkring talende maskiner.

Herunder kan du se en videodemo af den svenske Google Assistant.

Mere til historien

Store mediehuse rundt i verden har stort fokus på stemmestyring. Eksempelvis har NPR ansat seks personer til at udvikle indhold til stemmestyrede produkter. New York Times har en selvstændig redaktør for området, mens Washington Post har et helt lydteam, skriver Medietrends.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
34 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer