Google Assistant på dansk nærmer sig

Okay, Google! Kan du snart tale og forstå dansk? Svenskerne har netop fået adgang.

Svenskerne har netop fået adgang til Google Assistant og dermed adgang til at stille spørgsmål, og få svar, via ”Okay, Google” kommandoen.

Rygter i markedet har længe talt om, at Google arbejder på at færdiggøre den danske version af Google Assistant, der ifølge et tidligere blogindlæg fra Google rammer markedet inden nytår.

Hvor langt Google præcist er i betafasen på den danske udgave vides ikke.

Den amerikanske udgave af Google Assistant er temmelig avanceret, og har svar på en masse ting. Vi skal dog ikke forvente, at den danske version i første omgang når det samme niveau.

Googles systemer skal i sagens natur ”lære dansk”, hvilket tager tid. Med maskinlæring, der benyttes til udbygge tjenesten, bliver assistenten gradvist bedre jo flere der bruger den.

Jeg har tidligere udgivet et podcast, hvori jeg sætter fokus på Google Assistant og andre digitale hjælpere. Der er ingen tvivl om, at talende digitale assistenter fremadrettet bliver ret vilde. I episode 48 har jeg endnu engang berørt Googles planer omkring talende maskiner.

Herunder kan du se en videodemo af den svenske Google Assistant.

Mere til historien

Store mediehuse rundt i verden har stort fokus på stemmestyring. Eksempelvis har NPR ansat seks personer til at udvikle indhold til stemmestyrede produkter. New York Times har en selvstændig redaktør for området, mens Washington Post har et helt lydteam, skriver Medietrends.

Google afslører Pixel 9 Pro

Der har været en del læks af den kommende Google Pixel 9 Pro. Det løser Google nu ved at vise telefonen før annonceringen.

(mere…)
Samsungs indtjening eksploderer – det gør udledning af CO2 også

Den verdensomspændende udvikling af kunstig intelligens sætter klimamål under pres. Google tvivler på egne klimamål.

(mere…)
KL raser efter kold skulder i Chromebook-problematik

Regeringen tager ikke Chromebook-problematikken alvorligt nok, mener udvalgsformand i Kommunernes Landsforening.

(mere…)
Google Translate får tilføjet 110 nye sprog

Google Translate får nu den største udvidelse nogensinde, hvor 110 nye sprog tilføjes.

(mere…)
Nu må skoleeleverne bruge Chromebook-computerne, men …

Hvordan vil Google konkret sikre, at mine børns data ikke bruges i strid med lovgivningen?

(mere…)
Google inviterer til “Made by Google”-event – Pixel 9?

Google har sendt invitationerne ud til en stor event i midten af august. Der spekuleres i en lancering af Pixel 9-serien.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
34 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram