Spotify testes i en light version med færre features

0

Spotify tester en såkaldt light-applikation designet til markederne i udviklingslande.

Flere og flere store indholds- og tjenesteudbydere, som YouTube, Uber, Instagram og Facebook, tilbyder i dag såkaldte light udgaver af deres apps. Der er tale om applikationer, som er udviklet specielt til markederne i udviklingslande, hvor både mobilnetværk og selve kraften i smartphones sætter store begrænsninger.

– Hvad er forskellene på “ren” Android, Android One og Android Go?

Oftest er der tale om light versioner, der har skåret lidt ned på den grafiske del af applikationen, men hvor de fleste nøglefunktioner er bevaret. I nogle tilfælde har lightversionen faktisk unikke features, der ikke findes i den fulde version.

YouTube har f.eks. deres YouTube Go app, som er en light version. Den blev i første omgang præsenteret på det indiske marked, hvor brugerne fik mulighed for at downloade YouTube videoer til offline brug – en feature, som vi måtte se langt efter her i Danmark.

Nu vil Spotify også med på vognen, og ifølge The Verge har Spotify lanceret en ny light app med det sigende navn Spotify light.

Lille og let

Den normale Spotify app optager omkring 100 megabytes på en normal Android smartphone. Den nye Spotify light app optager markant mindre plads, og ifølge The Verge er pladskravet helt nede på omkring 15 megabytes.

Brugerne må dog undvære et par funktioner i den nye light app fra Spotify. Ifølge Android Police mangler muligheden for offline afspilning, og der er heller ingen mulighed for at afspille i meget høj kvalitet (320 Kbit/s). Ligeledes må brugerne kigge langt efter Spotify Connect, der bruges til at streame musik til netværksforbundne enheder såsom højttalere eller receivere.

– Spotify runder 75 millioner betalende abonnenter

Det ser heller ikke ud til, at brugeren selv kan vælge sange, hvorved al afspilning foregår ved at afspille playlister med blandet musik, som brugeren ikke selv kan vælge imellem.

På nuværende tidspunkt er det dog kun Android brugere i Brasilien, som har fået adgang til den nye Spotify Light app.

Mere til historien

Google har med Android Go forsøgt at lave et styresystem specielt til udviklingslande, hvor selve hardwarekravene er mindre, hvorved producenterne kan udvikle smartphones, der rammer et lavere prisniveau. For at kunne gøre kravene mindre er en række af Googles indbyggede apps i Android Go light versioner. Læs mere om Android Go her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer