Spotify testes i en light version med færre features

Spotify tester en såkaldt light-applikation designet til markederne i udviklingslande.

Flere og flere store indholds- og tjenesteudbydere, som YouTube, Uber, Instagram og Facebook, tilbyder i dag såkaldte light udgaver af deres apps. Der er tale om applikationer, som er udviklet specielt til markederne i udviklingslande, hvor både mobilnetværk og selve kraften i smartphones sætter store begrænsninger.

– Hvad er forskellene på “ren” Android, Android One og Android Go?

Oftest er der tale om light versioner, der har skåret lidt ned på den grafiske del af applikationen, men hvor de fleste nøglefunktioner er bevaret. I nogle tilfælde har lightversionen faktisk unikke features, der ikke findes i den fulde version.

YouTube har f.eks. deres YouTube Go app, som er en light version. Den blev i første omgang præsenteret på det indiske marked, hvor brugerne fik mulighed for at downloade YouTube videoer til offline brug – en feature, som vi måtte se langt efter her i Danmark.

Nu vil Spotify også med på vognen, og ifølge The Verge har Spotify lanceret en ny light app med det sigende navn Spotify light.

Lille og let

Den normale Spotify app optager omkring 100 megabytes på en normal Android smartphone. Den nye Spotify light app optager markant mindre plads, og ifølge The Verge er pladskravet helt nede på omkring 15 megabytes.

Brugerne må dog undvære et par funktioner i den nye light app fra Spotify. Ifølge Android Police mangler muligheden for offline afspilning, og der er heller ingen mulighed for at afspille i meget høj kvalitet (320 Kbit/s). Ligeledes må brugerne kigge langt efter Spotify Connect, der bruges til at streame musik til netværksforbundne enheder såsom højttalere eller receivere.

– Spotify runder 75 millioner betalende abonnenter

Det ser heller ikke ud til, at brugeren selv kan vælge sange, hvorved al afspilning foregår ved at afspille playlister med blandet musik, som brugeren ikke selv kan vælge imellem.

På nuværende tidspunkt er det dog kun Android brugere i Brasilien, som har fået adgang til den nye Spotify Light app.

Mere til historien

Google har med Android Go forsøgt at lave et styresystem specielt til udviklingslande, hvor selve hardwarekravene er mindre, hvorved producenterne kan udvikle smartphones, der rammer et lavere prisniveau. For at kunne gøre kravene mindre er en række af Googles indbyggede apps i Android Go light versioner. Læs mere om Android Go her.

Spotify lancerer musikvideoer i 11 lande

Spotify er klar med musikvideoer i appen i udvalgte lande. I starten er de tilgængelige i 10 lande – flere følger.

(mere…)
Her er det mest streamede på Apple Music i 2023

Apple Music er klar med listen over de mest streamede sange i 2023, både nationalt og internationalt. Se listerne her.

(mere…)
Dette er det mest streamede på Spotify i 2023

Spotify er klar med årets lister over de mest streamede sange, albums og podcasts i 2023. Se listerne her.

(mere…)
Hemmelig aftale mellem Google og Spotify er afsløret

Retsagen mellen Epic Games og Google har afsløret, at Google har indgået en indtil nu hemmelig aftale med Spotify.

(mere…)
Spotify klar med lydbøger i udvalgte lande

Spotify har netop fortalt, at abonnenter nu også kan lytte til lydbøger. Mere end 150.000 bogtitler er på vej. Hvor er Danmark?

(mere…)
Spotify hæver prisen – her er den danske pris

Spotify har varslet prisstigninger på abonnementerne både i ind- og udland. Her er de nye danske priser på Spotify.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram