Sony lancerer Xperia XA2 Plus med opskalering af MP3-lyd

Aflang skærm og bedre lyd skal gøre Xperia XA2 Plus til en sand underholdnings-maskine. Men ellers er forbedringerne små.

Sony Xperia XA2 Plus er tilgængelig i flere farver. (Foto: Sony Mobile)

“Mere af det samme”. Sådan lød konklusionen, da MereMobil.dk i februar kiggede nærmere på Sonys mellemklasse-mobil Xperia XA2. Men nu forsøger Sony at råde bod på smartphone-fronten. Det fremgår af en pressemeddelelse fra den japanske elektronikproducent.

LÆS OGSÅ: Sony Xperia XZ2 Premium gearer kraftigt op på mobilfotos

Sonys nyeste telefon er en opgraderet udgave af Xperia XA2 Plus, men det er formodentlig kun de allermest ivrige Sony-fans, der kan spotte forskellene.

På fronten af telefonen findes en skærm på 6 tommer i formatet 18:9. Skærmen er altså mere aflang end den 5,2 tommer skærm, som man finder på den “normale” udgave af Xperia XA2. Skærmens opløsning er dog ikke ændret markant. Den lyder nu på 2.160 x 1.080 kontra de tidligere 1.920 x 1.080.

Den anden afgørende forskel på Xperia XA2 Plus og den gamle Xperia XA2 kan slet ikke ses. Den skal høres. Telefonen understøtter Sonys bud på MP3-opskalering og andre komprimerede lydfiler. Ifølge Sony skulle det lyde næsten ligesom godt som ukomprimeret lyd. Hvorvidt det er sandt, er dog uvist.

Vinteren 2019 byder på flere Samsung-topmodeller

Den nye opskalering af komprimeret lyd kaldes DSEE HX er i øvrigt kun tilgængelig for kablet lyd. Heldigvis har Sony valgt at holde fast i 3,5 mm jackstikket. Alternativt understøtter Xperia XA2 Plus også Hi-Res Audio via Bluetooth over Sonys LDAC-standard.

LYT TIL PODCAST: Sådan får du bedre lyd fra streamingtjenesterne

Ligesom normal-udgaven af Xperia XA2 er Plus-versionen udstyret med Snapdragon 630, 3 GB RAM og et bagsidekamera på 23 megapixels. Batteriet er dog blevet en smule større. Det lyder på 3.580 mAh mod XA2’S 3.300 mAh.

Sony Xperia XA2 Plus bliver tilgængelig i løbet af august. Prisen er ukendt, men Xperia XA2 står i 2.999 kroner. Derudover lover Sony, at XA2 Plus er en mellemklasse-telefon, så prisen lander nok næppe på mere end 3.500 kroner.

Mere til historien

Hvis man er til flagskibe i stedet for mellemklasse-mobiler, så har Sony også Xperia XZ Premium på trapperne.

Sony opgraderer anmelderrost headset

Sony WH-1000XM5 er den nyeste model i serien af hovedtelefoner med støjreduktion. Den nye model kommer med flere opgraderinger.

(mere…)
Sony Xperia 1 IV rækker ud til de kreative

Det er den kreative elite inden for video og lyd, der skal finde Sony Xperia 1 IV interessant. Den nye topmodel er netop offenligggjort.

(mere…)
Sony Xperia 10 IV er et bud i mellemklassen

Prisen er steget 500 kroner, men telefonen har ikke ændret sig nævneværdigt. Sonys nye bud i mellemklassen er Xperia 10 IV.

(mere…)
Sony har fortsat leveringsproblemer med PS5

Salget af PlayStation 5 er et stykke fra, hvordan forgængeren PlayStation 4 solgte. Sony giver leveringsproblemerne skylden.

(mere…)
Sony forbedrer anmelderrost headset

Sony WH-1000XM5 er på vej, forlyder det. Bedre reduktion af støj og en opdatering af lyden, det er noget af det, som WH-1000XM5, skulle byde på.

(mere…)
PlayStation 5 Pro rygtes på vej i 2023

PlayStation 5 har siden lanceringen været svær at skaffe. Nu rygtes det, at en pro-model er på vej - måske næste år.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram