Sony lancerer Xperia XA2 Plus med opskalering af MP3-lyd

Aflang skærm og bedre lyd skal gøre Xperia XA2 Plus til en sand underholdnings-maskine. Men ellers er forbedringerne små.

Sony Xperia XA2 Plus er tilgængelig i flere farver. (Foto: Sony Mobile)

“Mere af det samme”. Sådan lød konklusionen, da MereMobil.dk i februar kiggede nærmere på Sonys mellemklasse-mobil Xperia XA2. Men nu forsøger Sony at råde bod på smartphone-fronten. Det fremgår af en pressemeddelelse fra den japanske elektronikproducent.

LÆS OGSÅ: Sony Xperia XZ2 Premium gearer kraftigt op på mobilfotos

Sonys nyeste telefon er en opgraderet udgave af Xperia XA2 Plus, men det er formodentlig kun de allermest ivrige Sony-fans, der kan spotte forskellene.

På fronten af telefonen findes en skærm på 6 tommer i formatet 18:9. Skærmen er altså mere aflang end den 5,2 tommer skærm, som man finder på den “normale” udgave af Xperia XA2. Skærmens opløsning er dog ikke ændret markant. Den lyder nu på 2.160 x 1.080 kontra de tidligere 1.920 x 1.080.

Den anden afgørende forskel på Xperia XA2 Plus og den gamle Xperia XA2 kan slet ikke ses. Den skal høres. Telefonen understøtter Sonys bud på MP3-opskalering og andre komprimerede lydfiler. Ifølge Sony skulle det lyde næsten ligesom godt som ukomprimeret lyd. Hvorvidt det er sandt, er dog uvist.

Vinteren 2019 byder på flere Samsung-topmodeller

Den nye opskalering af komprimeret lyd kaldes DSEE HX er i øvrigt kun tilgængelig for kablet lyd. Heldigvis har Sony valgt at holde fast i 3,5 mm jackstikket. Alternativt understøtter Xperia XA2 Plus også Hi-Res Audio via Bluetooth over Sonys LDAC-standard.

LYT TIL PODCAST: Sådan får du bedre lyd fra streamingtjenesterne

Ligesom normal-udgaven af Xperia XA2 er Plus-versionen udstyret med Snapdragon 630, 3 GB RAM og et bagsidekamera på 23 megapixels. Batteriet er dog blevet en smule større. Det lyder på 3.580 mAh mod XA2’S 3.300 mAh.

Sony Xperia XA2 Plus bliver tilgængelig i løbet af august. Prisen er ukendt, men Xperia XA2 står i 2.999 kroner. Derudover lover Sony, at XA2 Plus er en mellemklasse-telefon, så prisen lander nok næppe på mere end 3.500 kroner.

Mere til historien

Hvis man er til flagskibe i stedet for mellemklasse-mobiler, så har Sony også Xperia XZ Premium på trapperne.

Sony Xperia 1 V test - én knap gør hele forskellen

TEST: Foto, video og lyd som på ingen andre telefoner. Særligt én knap gør en STOR forskel. Læs min Xperia 1 V test før du køber.

(mere…)
Sony PlayStation arbejder på en håndholdt enhed

BEKRÆFTET: Sony arbejder på, at producere en håndholdt gamingenhed, der forhåbentlig bliver lanceret til julehandlen.

(mere…)
Sony Xperia 1 V – endnu en super-niche mobil

Mindre varmeudledning, nyt kamerasetup og fotofunktioner samt lavere strømforbrug ved videooptagelse. Velkommen til Sony Xperia 1 V.

(mere…)
Sony Xperia 10 V – mellemklassemobil til en skarp pris

Sony en ny i telefon mellemklassen. Vi ser her nærmere på Sony Xperia 10 V. Se pris og tilgængelighed.

(mere…)
Sony Xperia 1 V afsløres i maj

Så er datoen for Sonys kommende lanceringsevent klar og du kan glæde dig til. Sony Xperia 1 V er på vej.

(mere…)
Her det nyeste om Sony Xperia 5 V

Sony Xperia 5 V forventes på markedet senere i år. Her er de nyeste detaljer.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram