Forskere udvikler fingeraftrykssensor, der måler din temperatur

Koreanske forskere har udviklet en sensor, som kan åbne din smartphone ved hjælp af dit fingeraftryk og din kropstemperatur.

Der er gået en skønsom og brugbar blanding af spionfilm og science fiction i jagten på, at personliggøre og sikre eksempelvis din smartphone.

Nu har en gruppe forskere nemlig udviklet en fingeraftrykssensor der opfylder FBI’s standarder for sikkerhed. Tilmed kan sensoren måle din huds temperatur, så det er ikke utænkeligt, at din smartphone inden for overskuelig tid vil kunne fortælle om du har feber.

Det er en gruppe forskere ved Samsung Display-UNIST Center ved Ulsan National Institute of Science and Technology i Sydkorea, som har løftet sløret for den nye teknologi i en artikel i Nature Communications.

LÆS OGSÅ: Får ny Nokia topmodel fingeraftrykslæser under skærmen?

Sensoren er gennemsigtig

I modsætning til de kendte fingeraftrykssensorer, som gemmes under en kant, under en knap eller på bagsiden af enheden, er den nuydviklede fingeraftrykssensorer et fleksibelt, større område på enheden. Fordi den er gennemsigtig, kan placeres under skærmen og som måler din temperatur, for at være sikker på, at du er et rigtigt menneske.

Netop det med om det er et rigtigt menneske der vil åbne enheden eliminerer risikoen for, at enheden forsøges åbnet ved hjælp af en falsk hånd, et kunstigt fingeraftryk eller sågar din afklppede finger!.

Effektiv

Ifølge flere medier er den nye sensor også op til 17 gange bedre til at læse dit fingeraftryk end de nuværende konventionelle scanningsmetoder.

Mere til historien

Kinesiske Vivo har netop præsenteret en landvinding inden for ansigtsgenkendelse. Vivo har nemlig udviklet en sensor som måler på 300.000 punkter i ansigtet. Det er ti gange flere end Apples Face ID.

I 2021 får iPhone fingeraftrykslæser i skærmen

Analytikeren Ming-Chi Kuo spår om ting langt ude i fremtiden. Nu mener han at vide, at iPhone i 2021 vil komme med fingeraftrykslæser i skærmen.

(mere…)
Ny Touch ID gør hele skærmen til en sensor

KORT NYT: En helt ny sensortype med helt ny funktionalitet genopliver måske Touch ID-fingeraftryk på kommende iPhones

(mere…)
Oneplus 6T får in-screen fingeraftrykslæser

Når OnePlus 6T præsenteres i oktober bliver det den første telefon i vores marked med fingeraftrykslæser indbygget under skærmen. (mere…)

Vivo præsenterer telefon med fingeraftrykslæser i skærmen

Nu er det muligt at have fingeraftrykslæser på fronten og en minimal skærmramme. Vivo har indbygget fingeraftrykslæseren i skærmen.

(mere…)
I 2018 ligger fingeraftrykslæseren under skærmen

Synaptics er igang med at masseproducerer en løsning, som gør det muligt at placere fingeraftrykslæseren under skærmen.

(mere…)
Qualcomm og Vivo er først med fingeraftrykslæser i skærmen

VIDEO: Her er fingeraftrykslæseren indbygget direkte i skærmen. Læg fingeren på skærmen, og smartphonen åbner.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram