Forskere udvikler fingeraftrykssensor, der måler din temperatur

1

Koreanske forskere har udviklet en sensor, som kan åbne din smartphone ved hjælp af dit fingeraftryk og din kropstemperatur.

Der er gået en skønsom og brugbar blanding af spionfilm og science fiction i jagten på, at personliggøre og sikre eksempelvis din smartphone.

Nu har en gruppe forskere nemlig udviklet en fingeraftrykssensor der opfylder FBI’s standarder for sikkerhed. Tilmed kan sensoren måle din huds temperatur, så det er ikke utænkeligt, at din smartphone inden for overskuelig tid vil kunne fortælle om du har feber.

Det er en gruppe forskere ved Samsung Display-UNIST Center ved Ulsan National Institute of Science and Technology i Sydkorea, som har løftet sløret for den nye teknologi i en artikel i Nature Communications.

LÆS OGSÅ: Får ny Nokia topmodel fingeraftrykslæser under skærmen?

Sensoren er gennemsigtig

I modsætning til de kendte fingeraftrykssensorer, som gemmes under en kant, under en knap eller på bagsiden af enheden, er den nuydviklede fingeraftrykssensorer et fleksibelt, større område på enheden. Fordi den er gennemsigtig, kan placeres under skærmen og som måler din temperatur, for at være sikker på, at du er et rigtigt menneske.

Netop det med om det er et rigtigt menneske der vil åbne enheden eliminerer risikoen for, at enheden forsøges åbnet ved hjælp af en falsk hånd, et kunstigt fingeraftryk eller sågar din afklppede finger!.

Effektiv

Ifølge flere medier er den nye sensor også op til 17 gange bedre til at læse dit fingeraftryk end de nuværende konventionelle scanningsmetoder.

Mere til historien

Kinesiske Vivo har netop præsenteret en landvinding inden for ansigtsgenkendelse. Vivo har nemlig udviklet en sensor som måler på 300.000 punkter i ansigtet. Det er ti gange flere end Apples Face ID.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer