Audi satser på kinesisk tech-gigant

0

Audi og Huawei har indgået en aftale, som styrker den tyske bilproducents position i fremtiden.

Den tyske bilproducent Audi lever endnu en gang op til mottoet “Vorsprung durch Technik” (forspring gennem teknik, red.) og har lavet en aftale med Huawei. De to virksomheder vil samarbejde om udvikling af såkaldte “intelligente forbundne køretøjer.”

Disse køretøjer har brug for en hurtig og pålidelig dataforbindelse, og det er netop her Volkswagen-ejede Audi ser en fordel i Huawei.

Huawei er på de danske breddegrader nok bedst kendt for dens produktion af smartphones, men Huawei er også Kinas største netværks- og telekommunikationsudstyr- og servicevirksomhed.

Det tysk-kinesiske setup vil således være en stærk alliance i alt fra autonome køretøjer til online-tjenester.

Ifølge Engadget er der i aftalen ikke udstukket specifikke mål eller langsigtede planer.

Duoen har dog tidligere gjort opmærksom på, at de kan noget sammen, da de i 2017 afprøvede et såkaldt LTE-Vehicle (LTE-V), et hurtigtkørende køretøj som viste, at teleoperatører og bilproducenter kan noget sammen.

LTE-V’en leverede chaufførerne trafikinformation i realtid gennem basestationer i blandt andet trafiklys og videokameraer.

Samarbejdet med Huawei viser formentlig også, at Audi har valgt side og valgt Android.

Audi samarbejder i forvejen med amerikanske NVIDIA om alt fra selvkørende biler til infotainmentsystemer.

Ifølge Engadget forventer Audi en fremtid, hvor biler altid er online, og samarbejdet med Huawei styrker deres position, når det sker.

Huawei og 5G

Måske er det tyske valg af samarbejdspartner også baseret på Huaweis position i forhold til det længe ventede 5G-net.

Indtil videre vurderes Huawei nemlig, at have de bedste bud på en 5G netværksløsning, chipsets og smartphones med indbygget 5G, når 5G – et år tidligere end ventet – for alvor kommer ud på markedet i 2019.

Mere til historien

Tyskerne vil gerne have Huawei. Det vil amerikanerne ikke. I januar faldt en stor aftale mellem Huawei og det amerikanske teleselskab AT&T til jorden fordi, amerikanerne frygtede at Huawei havde for tætte bånd til den kinesiske regering og ville bruge mobilnet og mobilmaster til spionage. Læs mere om USA’s spionagefrygt her

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer