Huawei satser hårdt på 5G – telefoner klar om under et år

0

Huawei vil være klar med 5G chipsets og smartphones om mindre end et år – også selvom teleselskaberne ikke er klar.

Det store kinesiske firma Huawei har fingrene langt nede kagedejen, når det drejer sig om mobilteknologi. Huawei producerer både netværksudstyr, chips til smartphones og selve telefonerne. Derfor har de, ligesom sydkoreanske Samsung, en speciel styrkeposition, hvilket firmaet selvfølgelig vil udnytte til fulde.

Huawei er selvfølgelig med på 5G vognen, og nu begynder udmeldingerne omkring 5G at blive mere og mere konkrete.

Indtil videre har de bedste bud på en 5G netværksløsning, chipsets og smartphones med indbygget 5G ligget omkring år 2020, men nu ser det ud til, at 2019 bliver året hvor 5G for alvor kommer ud på markedet.

LÆS OGSÅ: Nye TDC ejere satser på 5G og fiber

5G over alt

Huawei er så langt i deres 5G udvikling, at de nu har løftet sløret for selskabets konkrete 5G planer. Huaweis CEO, Eric Xu, løftede sløret for det store teknologifirmas 5G satsning på MWC Shanghai 2018, som blev afholdt i slutningen af juni.

Således forventer Huawi at lancere 5G løsning og chips i marts 2019, og de første smartphones med 5G forventes på markedet allerede i juni 2019. Det skriver DigiTimes.

Det er intet nyt omkring hvilken Huawei telefonmodel der bliver lanceret med 5G, men der spekuleres på, om det kunne være den næste Huawei Mate smartphone.

Tidsplanen tyder på, at Huawei har sat barren meget højt. 5G er stadigvæk på teststadiet hos de fleste teleselskaber. Men det lader til, at Huawei har besluttet sig for at sætte fuld damp på 5G, selvom teleselskaberne måske ikke er helt klar.

3GPP er vigtig

Ifølge CEO Eric Xu er det specielt 3GPP Released 16 standarden, som har gjort det muligt at lancere 5G allerede i 2019. 3GPP standarderne er de  internationale tekniske standarder, som er grundstene i alle mobilnetværk.

Eric Xu forventer, at de sidste tekniske knaster omkring low latency og massive connectivity i 5G bliver løst inden udgangen af 2018.

LÆS OGSÅ: TDC tester 5G – 1,9 Gbps downloadspeed er rundet


Kunne du tænke dig et eksklusivt MereMobil.dk krus? Så skal du høre vores tech-podcast episode 50.


Mere til historien

5G kommer snart, men det store kommercielle gennembrud for 5G forventes stadigvæk først at ske omkring 2023-2025.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer