WHO: Spilafhængighed er en mental lidelse

Verdenssundhedsorganisation lægger op til, at spilafhængighed skal klassificeres som en mental lidelse på linje med skizofreni og autisme.

Screenshots fra mobilspillet Flappy Bird

For meget mobilspil som eksempelvis Flappy Bird kan være udtryk for en mental lidelse. Det mener WHO. (Screenshot: .GEARS Studios / MereMobil.dk)

Spiller du meget Counter Strike, Grand Theft Auto eller Angry Birds? Så har du måske en mental lidelse. Det mener i hvert fald Verdenssundhedsorganisation (WHO), der i et nyt udspil lægger op til, at visse former for spilafhængighed skal betegnes som en mental lidelse. Det skriver VentureBeat.

Se hvor mange penge du har brugt på Steam

WHO’s nye syn på spilafhængighed betyder, at spilafhængige kan ende i samme kategori som personer, der kæmper med skizofreni og autisme. Ifølge WHO er der en række problemer, der kan udspringe af spilafhængighed. Listen tæller blandt andet utilstrækkelig fysisk aktivitet, dårlig syn og hørelse samt aggressiv opførsel.

WHO er ikke den eneste sundhedsorganisation, der beskriver spilafhængighed som en potentiel mental lidelse. I 2013 konkluderede det amerikanske psykiatriforbund, American Psychiatric Association, at spilafhængighed potentielt kunne klassificeres som en mental lidelse. Det fremgår af WHO’s hjemmeside, der henviser til flere videnskabelige studier.

Den nye kategorisering af spilafhængighed som en lidelse ventes at blive uddybet ydereligere af WHO i løbet af juni som et led i den 11. udgave af International Classification og Diseases. Lidelsen kommer angiveligt til at bære navnet “gaming disorder” eller “videospils-lidelse” på dansk.

EA og Microsoft arbejder på en mobilspil streamingtjeneste

WHO beslutning om at klassficere spilafhænighed som en potentiel mental lidelse har ifølge VentureBeat mødt en hel del modstand fra “gamere”. En spørgeskemaundersøgelse med 800 gamere dokumenterer, at flere spillere ifølge dem selv har oplevet positive følger af at spille computer.

37 procent af undersøgelsens respondenter svarer, at de har fået flere gode venner gennem videospil. Derudover svarer 44 procent af de adspurgte, at videospil giver dem videospil er godt for samfundet, da de fremmer emotionelt velbehag.

Undersøgelsen er lavet via kommentarer og brugerafstemninger på et internetforum. Du kan læse hele undersøgelsen her.

Mere til historien

WHO hører under Forenede Nationer og har til formål at fremme global sundhed.

Samsung teaser for Galaxy Ring

Der har længe været rygter om, at Samsung ville lancere en smart-ring. Nu teasede de selv for Galaxy Ring ved Unpacked-eventen.

(mere…)
Apple Watch vil kunne opdage søvnapnø

Søvnapnø kan måske i nær fremtid blive spottet af Apple Watch. I hvert fald hvis vi skal tro de seneste rygter.

(mere…)
Fremtidens sundhedsvæsen: AI halverer indlæggelsestid for kræftpatienter

Succesfuldt dansk projekt med kunstig intelligens skal bredes ud til hele landet.

(mere…)
Withings Scanwatch test | et smart ur til motion og sundhed

TEST: Jeg har testet et smart ur fra europæiske Withings. Min Scanwatch test konkluderer, at uret er en god ven inden for motion- og sundheds-tracking.

(mere…)
Så er den her – dansk coronapas-app klar til download

Coronapas-appen kan hentes til iOS og Android. Det er en selvstændig app, der indeholder et digitalt coronapas.

(mere…)
Fitbit Luxe – ny stilfuld fitness- og wellness tracker

Fitbit er klar med en ny stilfuld fitness- og wellnesstracker, som kommer med funktioner, der tidligere kun kom på smartwatches. Læs om Fitbit Luxe her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram