Tyskland gør klar til test af flyvende taxier

1

Som det første land i verden vil Tyskland arbejde for at tillade tests af flyvende taxier i en stor by.

Sådan forestiller Audi sig, at en flyvende bil kan se ud. (Foto: Marlene Awaad/Bloomberg)

Motorvejsturen sydpå kan meget vel gå hen at blive mere interessant i løbet af de kommende år. For inden længe får ferieglade danskere og andre måske mulighed for at opleve flyvende taxaer i Bayern i Sydtyskland. Det skriver Bloomberg.

Banan-mobilen Nokia 8110 4G er på vej i handlen

Der kan dog gå mange år inden testene bliver til en realitet. Der er nemlig “kun” tale om et politisk ønske om at tillade tests med flyvende taxier i den bayerske by Ingolstadt. Det politiske ønske kommer i form af en såkaldt erklæring, der altså ikke er bindende. Dermed er der heller ikke nogen garanti for, at de flyvende taxier får lov til at flyve i og omkring Ingolstadt.

Erklæringen er underskrevet af blandt andres Angela Merkels minister for Færdsel og Digital Infrastruktur, Andreas Scheuer. Dertil kommer en række profiler fra den private sektor i form af ledere fra AirBus og Audi.

Patent viser Motorola med foldbar skærm

I erklæringen lægger de 19 forslagsstillere vægt på, at mobilitet er afgørende for livskvalitet. De stiller ifølge forslagsstillerne krav til den transport, som er tilgængelig. Og her er der ifølge erklæringen et stort potentiale i luftrummet.

Ifølge forslagsstillerne kan de flyvende taxier og deres projekt kaldet “Flugtaxi Ingolstadt Plus” være med til at øge befolkningstallet markant i Ingolstadt. Lige nu bor der ifølge FN godt 130.000 personer i Ingolstadt. Med de flyvende taxier håber forslagsstillerne, at det tal vil stige til seks millioner inklusiv opland.

På sigt vil forslagsstillerne ifølge erklæringen udarbejde en tidsramme for, hvornår projekt “Flugtaxi Ingolstadt Plus” kan søsættes. 

Mere til historien

Audi og AirBus pt. de eneste private virksomheder, der har skrevet under på erklæringen. Og det er selvom BMW’s hovedsæde er mindre end 80 kilometer fra Ingolstadt.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer