Tyskland gør klar til test af flyvende taxier

Som det første land i verden vil Tyskland arbejde for at tillade tests af flyvende taxier i en stor by.

Sådan forestiller Audi sig, at en flyvende bil kan se ud. (Foto: Marlene Awaad/Bloomberg)

Motorvejsturen sydpå kan meget vel gå hen at blive mere interessant i løbet af de kommende år. For inden længe får ferieglade danskere og andre måske mulighed for at opleve flyvende taxaer i Bayern i Sydtyskland. Det skriver Bloomberg.

Banan-mobilen Nokia 8110 4G er på vej i handlen

Der kan dog gå mange år inden testene bliver til en realitet. Der er nemlig “kun” tale om et politisk ønske om at tillade tests med flyvende taxier i den bayerske by Ingolstadt. Det politiske ønske kommer i form af en såkaldt erklæring, der altså ikke er bindende. Dermed er der heller ikke nogen garanti for, at de flyvende taxier får lov til at flyve i og omkring Ingolstadt.

Erklæringen er underskrevet af blandt andres Angela Merkels minister for Færdsel og Digital Infrastruktur, Andreas Scheuer. Dertil kommer en række profiler fra den private sektor i form af ledere fra AirBus og Audi.

Patent viser Motorola med foldbar skærm

I erklæringen lægger de 19 forslagsstillere vægt på, at mobilitet er afgørende for livskvalitet. De stiller ifølge forslagsstillerne krav til den transport, som er tilgængelig. Og her er der ifølge erklæringen et stort potentiale i luftrummet.

Ifølge forslagsstillerne kan de flyvende taxier og deres projekt kaldet “Flugtaxi Ingolstadt Plus” være med til at øge befolkningstallet markant i Ingolstadt. Lige nu bor der ifølge FN godt 130.000 personer i Ingolstadt. Med de flyvende taxier håber forslagsstillerne, at det tal vil stige til seks millioner inklusiv opland.

På sigt vil forslagsstillerne ifølge erklæringen udarbejde en tidsramme for, hvornår projekt “Flugtaxi Ingolstadt Plus” kan søsættes. 

Mere til historien

Audi og AirBus pt. de eneste private virksomheder, der har skrevet under på erklæringen. Og det er selvom BMW’s hovedsæde er mindre end 80 kilometer fra Ingolstadt.

Motorcyklerne er ikke fredet

Fotovogne kan også blitze motorcyklister, som kører for stærkt.

(mere…)
Holder din elbil stille i længere tid? Det skal du vide

TIP: Her får du en række gode råd, hvis du planlægger, at din elbil skal holde stille i en længere periode.

(mere…)
Advarer om risiko for kamp ved ladestanderne

Der skal mere fart på, hvis ladeinfrastrukturen skal kunne følge med udviklingen i bilparken, hvor elbilerne fylder en betydelig del.

(mere…)
Denne app oplader kun elbilen når strømmen er billigst

Din elbil ’tankes’ kun når der er billig strøm. Angiveligt kan op til 30 procent af udgiften til strøm spares.

(mere…)
Tesla har lanceret ny Model Y med ekstra lang rækkevidde

KORT NYT: En ny variant af Tesla Model Y er lanceret og byder på ekstra langrækkevidde. Den kan bestilles nu.

(mere…)
Svenskere stikker ulovligt parkerede biler med ny app

Svensk firma er klar til, at rulle stikker-app ud til store dele af Sverige.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram