Tyskland gør klar til test af flyvende taxier

Som det første land i verden vil Tyskland arbejde for at tillade tests af flyvende taxier i en stor by.

Sådan forestiller Audi sig, at en flyvende bil kan se ud. (Foto: Marlene Awaad/Bloomberg)

Motorvejsturen sydpå kan meget vel gå hen at blive mere interessant i løbet af de kommende år. For inden længe får ferieglade danskere og andre måske mulighed for at opleve flyvende taxaer i Bayern i Sydtyskland. Det skriver Bloomberg.

Banan-mobilen Nokia 8110 4G er på vej i handlen

Der kan dog gå mange år inden testene bliver til en realitet. Der er nemlig “kun” tale om et politisk ønske om at tillade tests med flyvende taxier i den bayerske by Ingolstadt. Det politiske ønske kommer i form af en såkaldt erklæring, der altså ikke er bindende. Dermed er der heller ikke nogen garanti for, at de flyvende taxier får lov til at flyve i og omkring Ingolstadt.

Erklæringen er underskrevet af blandt andres Angela Merkels minister for Færdsel og Digital Infrastruktur, Andreas Scheuer. Dertil kommer en række profiler fra den private sektor i form af ledere fra AirBus og Audi.

Patent viser Motorola med foldbar skærm

I erklæringen lægger de 19 forslagsstillere vægt på, at mobilitet er afgørende for livskvalitet. De stiller ifølge forslagsstillerne krav til den transport, som er tilgængelig. Og her er der ifølge erklæringen et stort potentiale i luftrummet.

Ifølge forslagsstillerne kan de flyvende taxier og deres projekt kaldet “Flugtaxi Ingolstadt Plus” være med til at øge befolkningstallet markant i Ingolstadt. Lige nu bor der ifølge FN godt 130.000 personer i Ingolstadt. Med de flyvende taxier håber forslagsstillerne, at det tal vil stige til seks millioner inklusiv opland.

På sigt vil forslagsstillerne ifølge erklæringen udarbejde en tidsramme for, hvornår projekt “Flugtaxi Ingolstadt Plus” kan søsættes. 

Mere til historien

Audi og AirBus pt. de eneste private virksomheder, der har skrevet under på erklæringen. Og det er selvom BMW’s hovedsæde er mindre end 80 kilometer fra Ingolstadt.

Længe ventet elbil får vild rækkevidde

Danske Henrik Fisker er klar med showroom og elbilen Fisker Ocean. Den vildeste udgave slår rekorder.

(mere…)
Sommertidsfælden: Tjek p-skiven i dag!

Har du husket at tjekke p-skiven i bilen?

(mere…)
1.000 nye ladepladser på vej til København

Københavns Kommune udpeger inden længe, hvor tre operatører skal opsætte nye ladestandere til elbiler.

(mere…)
Familie-elbil der udfordrer VW og Skoda

Den nye elbil Ford Explorer henvender sig til "familien". Det er en konkurrent til VW ID.4 og Skoda Enyaq. Se pris og tilgængelighed her.

(mere…)
Hvordan er det lige med den elektroniske p-skive …?

Søndag går vi over til sommertid. Det kan koste i husholdningsbudgettet.

(mere…)
Volkswagen ID.2 – elbil til under 200.000 kroner

Sløret er løftet for konceptbilen, der skal blive til Volkswagen ID.2. Er du til elbiler, men uden et stort budget, er der grund til at glæde sig.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram