Banan-mobilen Nokia 8110 4G er på vej i handlen

4

Den ikoniske banantelefon, Nokia 8110, er tilbage i 4G-udgave. Prisen og datoen for salgsstarten er nu meldt ud.

Nokia 8110 (2018-udgave)
Nokia 8110 (2018-udgave) (Foto: HMD Global)

Det er efterhånden længe siden, at HMD Global fremviste Nokia 8110 4G. Det foregik nemlig til dette års Mobile World Congress 2018, men først i næste måned er telefonen klar til salg på det danske marked.

 – Nokia 8110 er tilbage – endnu en retro-mobil

Nokia 8110 er en gammel klassiker fra Nokias velmagtdage. Den opdaterede telefon er derfor måske lidt en gimmick ligesom da de sidste år lancerede Nokia 3310 i en ny variant.

Den oprindelige telefon var kendt under navnet ”banantelefonen”, hvilket skyldtes den gule farve og formen. Originalen så dagens lys tilbage i 1996 – altså for godt 22 år siden. Nokia 8110 var også den første ”slider”-mobil fra Nokia. Her var det fysiske tastatur beskyttet af en slider, når den lå i lommen.

Der er ikke tale om en telefon med vilde specifikationer, men en lille ”retromobil”. Skærmen er en lille 2,45 tommer farveskærm med opløsningen 240 x 320 pixels. Processoren er en Snapdragon 205-processor. Som sagt ikke en telefon med vilde specifikationer, men til gengæld kan den holde strøm længe.

Telefonen kommer på hylderne hos Elgiganten, YouSee, Telia, ProShop, Wupti og Bilka. Den danske salgsstart er mandag den 16. juli 2018, men allerede nu kan den forudbestilles hos nogle af forhandlerne.

 – Se her om du vandt en Nokia 7 Plus

Nokia 8110 4G findes i den særlige gule farve, men kommer også i en mere anonym sort farve. De officielle navne på farverne er Traditional Black og Banana Yellow. Prisen på telefonen er blot 699 kroner uden abonnement, ifølge %%%% Pricerunner.

Mere til historien

Relanceringen af Nokia 8110 4G har lige knapt fået ligeså meget omtale, som da HMD Global relancerede Nokia 3310 sidste år. Så det er spændende om vi også næste år får en relancering af en gammel ”succes”.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer