Fremtidens smartphone bliver ramme-fri: Huawei og Samsung har nye modeller på trapperne

RYGTER: Asiens to største smartphone-producenter arbejder angiveligt på smartphones med meget små rammer omkring skærmene.

Huaweis bud på en telefon med minimal skærm-ramme. (Foto: Huawei / LetsGoDigital)

Det er ikke lang tid siden, at “hakket” i smartphones blev normen med modeller fra Huawei, Apple, OnePlus og Vivo. Men nu går “hak”-moden tilsyneladende døden i møde. For hvis man skal tro de seneste rygter, så arbejder Asiens største mobilproducenter på telefoner uden “hak” og med minimal ramme. Det skriver LetsGoDigital, der henviser til nye patenter fra henholdsvis Huawei og Samsung.

Verdens (måske) skøreste selfie-kamera er blevet til virkelighed

Begge patenter viser, at metalstrips skal muliggøre meget små rammer omkring skærmene på en smartphone. Der er dog afgørende forskelle de to patenter imellem. Hos Huawei satser man på en slags vugge til at holde skærmen. På siden placeres så metalstrips, der holder skærmen på plads.

Samsung mener, at en slags ”billed-ramme” kan være løsningen. (Foto: Samsung / LetsGoDigital)

Samsung vil også bruge metalstrips til at holde skærmen på plads. Disse skal klikkes sammen som en billedramme. Modsat Huaweis løsning skal der metalstrips på alle fire sider af telefonen.

Nye billeder viser kasseret, foldbar Samsung-smartphone

Både Samsungs og Huaweis løsninger giver dog fortsat rammer på smartphone-skræme. Huaweis bud har en lille ramme i toppen og i bunden. Det er derfor uvist, hvor meget mindre rammerne bliver sammenlignet med konkurrenter som Vivo.

Patenterne beskriver udelukkende skærmene. Derfor viser de ikke, hvor eksempelvis selfie-kamera, lyssensorer og højtalere skal være. En løsning kunne være et motoriseret periskop, der huser selfie-kameraet. Det man finder hos eksempelvis Vivo Nex.

Ifølge LetsGoDigital er det meget sandsynligt, at den kommende Huawei Mate 20 Pro kunne blive udstyret med en skærm a lá den, man finder i patentet fra Huawei. Mate 20 Pro ventes præsenteret til efteråret og skulle angiveligt blive “hak”-fri. 

Mere til historien

Den første smartphone med “hak” var Essential PH-1. Siden fulgte blandt andre Apple med iPhone X og Huawei P20-serien.

Samsung Galaxy A-serien får to nye medlemmer - mød A34 og A54

Samsung har netop præsenteret to nye modeller. Vi ser her nærmere på Galaxy A54 og Galaxy A34, som er to nye populære prisvenlige telefoner.

(mere…)
Galaxy A34 og Galaxy A54 - priser og tilgængelighed

Samsung har afsløret to nye modeller Galaxy A-serien. Se priser, hukommelsesvarianter og salgsstart på Galaxy A34 og Galaxy A54 her.

(mere…)
Lanceringsdato for Google Pixel Fold og Pixel 7a afsløret

Salgsstart for de kommende Google Pixel Fold og Pixel 7a telefoner er måske afsløret. Google har endnu ikke bekræftet.

(mere…)
Mobilforhandler afslører alt om kommende Samsung-modeller

En mobilforhandler har afsløret alle detaljer om kommende mellemklasse-telefoner fra Samsung - Galaxy A54 og Galaxy A34. Se specifikationerne.

(mere…)
Samsung Galaxy S23 FE droppes måske

KORT NYT: Er det slut med Samsungs ”Fan Edition”-modeller?

(mere…)
Se mine hverdagsbilleder: Taget med Galaxy S23 Ultra

GALLERI: Se nogle af mine hverdagsbilleder, som jeg har taget med Samsung Galaxy S23 Ultra.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram