Fremtidens smartphone bliver ramme-fri: Huawei og Samsung har nye modeller på trapperne

4

RYGTER: Asiens to største smartphone-producenter arbejder angiveligt på smartphones med meget små rammer omkring skærmene.

Huaweis bud på en telefon med minimal skærm-ramme. (Foto: Huawei / LetsGoDigital)

Det er ikke lang tid siden, at “hakket” i smartphones blev normen med modeller fra Huawei, Apple, OnePlus og Vivo. Men nu går “hak”-moden tilsyneladende døden i møde. For hvis man skal tro de seneste rygter, så arbejder Asiens største mobilproducenter på telefoner uden “hak” og med minimal ramme. Det skriver LetsGoDigital, der henviser til nye patenter fra henholdsvis Huawei og Samsung.

Verdens (måske) skøreste selfie-kamera er blevet til virkelighed

Begge patenter viser, at metalstrips skal muliggøre meget små rammer omkring skærmene på en smartphone. Der er dog afgørende forskelle de to patenter imellem. Hos Huawei satser man på en slags vugge til at holde skærmen. På siden placeres så metalstrips, der holder skærmen på plads.

Samsung mener, at en slags ”billed-ramme” kan være løsningen. (Foto: Samsung / LetsGoDigital)

Samsung vil også bruge metalstrips til at holde skærmen på plads. Disse skal klikkes sammen som en billedramme. Modsat Huaweis løsning skal der metalstrips på alle fire sider af telefonen.

Nye billeder viser kasseret, foldbar Samsung-smartphone

Både Samsungs og Huaweis løsninger giver dog fortsat rammer på smartphone-skræme. Huaweis bud har en lille ramme i toppen og i bunden. Det er derfor uvist, hvor meget mindre rammerne bliver sammenlignet med konkurrenter som Vivo.

Patenterne beskriver udelukkende skærmene. Derfor viser de ikke, hvor eksempelvis selfie-kamera, lyssensorer og højtalere skal være. En løsning kunne være et motoriseret periskop, der huser selfie-kameraet. Det man finder hos eksempelvis Vivo Nex.

Ifølge LetsGoDigital er det meget sandsynligt, at den kommende Huawei Mate 20 Pro kunne blive udstyret med en skærm a lá den, man finder i patentet fra Huawei. Mate 20 Pro ventes præsenteret til efteråret og skulle angiveligt blive “hak”-fri. 

Mere til historien

Den første smartphone med “hak” var Essential PH-1. Siden fulgte blandt andre Apple med iPhone X og Huawei P20-serien.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer