Fremtidens smartphone bliver ramme-fri: Huawei og Samsung har nye modeller på trapperne

RYGTER: Asiens to største smartphone-producenter arbejder angiveligt på smartphones med meget små rammer omkring skærmene.

Huaweis bud på en telefon med minimal skærm-ramme. (Foto: Huawei / LetsGoDigital)

Det er ikke lang tid siden, at “hakket” i smartphones blev normen med modeller fra Huawei, Apple, OnePlus og Vivo. Men nu går “hak”-moden tilsyneladende døden i møde. For hvis man skal tro de seneste rygter, så arbejder Asiens største mobilproducenter på telefoner uden “hak” og med minimal ramme. Det skriver LetsGoDigital, der henviser til nye patenter fra henholdsvis Huawei og Samsung.

Verdens (måske) skøreste selfie-kamera er blevet til virkelighed

Begge patenter viser, at metalstrips skal muliggøre meget små rammer omkring skærmene på en smartphone. Der er dog afgørende forskelle de to patenter imellem. Hos Huawei satser man på en slags vugge til at holde skærmen. På siden placeres så metalstrips, der holder skærmen på plads.

Samsung mener, at en slags ”billed-ramme” kan være løsningen. (Foto: Samsung / LetsGoDigital)

Samsung vil også bruge metalstrips til at holde skærmen på plads. Disse skal klikkes sammen som en billedramme. Modsat Huaweis løsning skal der metalstrips på alle fire sider af telefonen.

Nye billeder viser kasseret, foldbar Samsung-smartphone

Både Samsungs og Huaweis løsninger giver dog fortsat rammer på smartphone-skræme. Huaweis bud har en lille ramme i toppen og i bunden. Det er derfor uvist, hvor meget mindre rammerne bliver sammenlignet med konkurrenter som Vivo.

Patenterne beskriver udelukkende skærmene. Derfor viser de ikke, hvor eksempelvis selfie-kamera, lyssensorer og højtalere skal være. En løsning kunne være et motoriseret periskop, der huser selfie-kameraet. Det man finder hos eksempelvis Vivo Nex.

Ifølge LetsGoDigital er det meget sandsynligt, at den kommende Huawei Mate 20 Pro kunne blive udstyret med en skærm a lá den, man finder i patentet fra Huawei. Mate 20 Pro ventes præsenteret til efteråret og skulle angiveligt blive “hak”-fri. 

Mere til historien

Den første smartphone med “hak” var Essential PH-1. Siden fulgte blandt andre Apple med iPhone X og Huawei P20-serien.

Samsung Galaxy A55: God til prisen, men ikke uden ulemper

VIDEO: Kameraet og batteritiden overrasker, men ydelsen er begrænset. Se min Samsung Galaxy A55 test her.

(mere…)
AI-funktioner får Samsung til tops

Samsung er atter i førertrøjen på det globale smartphone-marked, hvilket særligt skyldes de nye AI-funktioner i Galaxy S24-serien.

(mere…)
Samsung på vej med Galaxy Watch FE

Samsung kan være på vej med et billigere smartwatch i sortimentet. Rygterne lyder, at de er på vej med Galaxy Watch FE.

(mere…)
Samsung Galaxy S24 FE måske på vej til sommer

Galaxy S24 FE kan være på vej allerede til sommer.

(mere…)
Apple måske på vej med AirPods Lite?

Rygterne svirrer om, at Apple senere i år vil lancere en billigversion af AirPods, der måske vil hedde AirPods Lite.

(mere…)
Google Pixel 9 lækket på nye billeder

Nye billeder af Google Pixel 9 er afsløret. Der er også rygter om specifikationer.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram