Apple vil fra iOS 12 løsne grebet om NFC

RYGTE: Apples kommende udgave af iOS vil efter sigende gør det muligt at bruge NFC-chippen i en iPhone til andet end Apple Pay.

iPhone 6

iPhone 6 var den første iPhone med indbygget NFC. (Foto: Saji Mohamed)

Forestil dig, at du kan bruge din iPhone som nøglen til dit hotelværelse. Den tanke kan meget vel blive til virkelighed. Nye rygter peger nemlig på, at Apple vil åbne op for flere muligheder for de NFC-chips, der sidder i nyere iPhones. Det rapporterer 9To5Mac.

iOS-opdatering slukker mikrofonen på iPhone 7

De nye rygter antyder dog, at Apple fortsat vil lægge en række begrænsninger på NFC og iPhones. Man skal derfor ikke forvente den samme grad af frihed, som man finder på Android. På Android er det nemlig muligt at ændre indstillinger på en telefon via såkaldte NFC-tags.

I stedet er det mere sandsynligt, at iOS 12 kan skabe grundlaget for at eksempelvis Rejsekortet kan leve på mobilen. På den måde behøver man ikke at bruge sit fysiske rejsekort, men kan i stedet nøjes med mobilen. Det vil naturligvis kræve, at Rejsekortet tilpasser sig Apples særlige måde, at håndtere tingene på.

Allerede sidste år begyndte Apple at give udviklerne flere muligheder, når det kommer til NFC. Derfor kan englænderne i dag tage undergrunden via NFC-chippen i deres iPhones. Der er dog en række begrænsninger. Dertil kommer, at det kun er appen i forgrunden, der kan aktivere chippen. Derudover skal man aktivt give appen lov til at skanne.

WWDC 2018 – det forventer vi Apple lancerer

iOS 12 og Apples nye tilgang til NFC bliver efter alt at dømme præsenteret ved WWDC den 5. juni 2018. Man skal dog ikke forvente, at Apple frigiver iOS 12 ved samme lejlighed. Nye udgaver af iOS plejer nemlig først at blive udgivet i efteråret. Historisk har Apple dog givet udviklere mulighed for at lege med nye udgaver af iOS ved WWDC. 

Mere til historien

Den første iPhone med NFC var iPhone 6 fra 2014. Samtidigt løftede Apple slørret for betalingstjenesten Apple Pay, der bruger NFC-chippen til kontaktløsbetaling.

Sådan undgår du at slettede billeder dukker op igen

TIP: Læs hvordan du sikrer dig mod, at dine slettede billeder fra iPhone og iPad pludselig dukker op igen.

(mere…)
Anden generation af Apples AirTag måske klar i 2025

Apples AirTag har efterhånden flere år på bagen, men nu skulle en ny generation være på vej.

(mere…)
Slettede billeder på iPhone dukker op igen

En rigtig træls iOS-fejl er opstået efter den seneste softwareopdatering. Slettede billeder er dukket op igen.

(mere…)
Apple har frigivet iOS 17.5

iOS 17.5 opdateringen er ude til iPhone, mens Apple også har frigivet nye softwareopdateringer til andre enheder.

(mere…)
Har Apple ikke opgivet elbilen alligevel?

Apples planer om en elbil var droppet, lød det tidligere i år. Nu er et nyt samarbejde måske ved at opstå.

(mere…)
Denne iPad udgår

Apple har fjernet en meget populær, og prisbillig, iPad fra deres sortiment. Skarpere priser på restlagerne på vej?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram