Apple vil fra iOS 12 løsne grebet om NFC

0

RYGTE: Apples kommende udgave af iOS vil efter sigende gør det muligt at bruge NFC-chippen i en iPhone til andet end Apple Pay.

iPhone 6
iPhone 6 var den første iPhone med indbygget NFC. (Foto: Saji Mohamed)

Forestil dig, at du kan bruge din iPhone som nøglen til dit hotelværelse. Den tanke kan meget vel blive til virkelighed. Nye rygter peger nemlig på, at Apple vil åbne op for flere muligheder for de NFC-chips, der sidder i nyere iPhones. Det rapporterer 9To5Mac.

iOS-opdatering slukker mikrofonen på iPhone 7

De nye rygter antyder dog, at Apple fortsat vil lægge en række begrænsninger på NFC og iPhones. Man skal derfor ikke forvente den samme grad af frihed, som man finder på Android. På Android er det nemlig muligt at ændre indstillinger på en telefon via såkaldte NFC-tags.

I stedet er det mere sandsynligt, at iOS 12 kan skabe grundlaget for at eksempelvis Rejsekortet kan leve på mobilen. På den måde behøver man ikke at bruge sit fysiske rejsekort, men kan i stedet nøjes med mobilen. Det vil naturligvis kræve, at Rejsekortet tilpasser sig Apples særlige måde, at håndtere tingene på.

Allerede sidste år begyndte Apple at give udviklerne flere muligheder, når det kommer til NFC. Derfor kan englænderne i dag tage undergrunden via NFC-chippen i deres iPhones. Der er dog en række begrænsninger. Dertil kommer, at det kun er appen i forgrunden, der kan aktivere chippen. Derudover skal man aktivt give appen lov til at skanne.

WWDC 2018 – det forventer vi Apple lancerer

iOS 12 og Apples nye tilgang til NFC bliver efter alt at dømme præsenteret ved WWDC den 5. juni 2018. Man skal dog ikke forvente, at Apple frigiver iOS 12 ved samme lejlighed. Nye udgaver af iOS plejer nemlig først at blive udgivet i efteråret. Historisk har Apple dog givet udviklere mulighed for at lege med nye udgaver af iOS ved WWDC. 

Mere til historien

Den første iPhone med NFC var iPhone 6 fra 2014. Samtidigt løftede Apple slørret for betalingstjenesten Apple Pay, der bruger NFC-chippen til kontaktløsbetaling.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer