Apple vil fra iOS 12 løsne grebet om NFC

RYGTE: Apples kommende udgave af iOS vil efter sigende gør det muligt at bruge NFC-chippen i en iPhone til andet end Apple Pay.

iPhone 6

iPhone 6 var den første iPhone med indbygget NFC. (Foto: Saji Mohamed)

Forestil dig, at du kan bruge din iPhone som nøglen til dit hotelværelse. Den tanke kan meget vel blive til virkelighed. Nye rygter peger nemlig på, at Apple vil åbne op for flere muligheder for de NFC-chips, der sidder i nyere iPhones. Det rapporterer 9To5Mac.

iOS-opdatering slukker mikrofonen på iPhone 7

De nye rygter antyder dog, at Apple fortsat vil lægge en række begrænsninger på NFC og iPhones. Man skal derfor ikke forvente den samme grad af frihed, som man finder på Android. På Android er det nemlig muligt at ændre indstillinger på en telefon via såkaldte NFC-tags.

I stedet er det mere sandsynligt, at iOS 12 kan skabe grundlaget for at eksempelvis Rejsekortet kan leve på mobilen. På den måde behøver man ikke at bruge sit fysiske rejsekort, men kan i stedet nøjes med mobilen. Det vil naturligvis kræve, at Rejsekortet tilpasser sig Apples særlige måde, at håndtere tingene på.

Allerede sidste år begyndte Apple at give udviklerne flere muligheder, når det kommer til NFC. Derfor kan englænderne i dag tage undergrunden via NFC-chippen i deres iPhones. Der er dog en række begrænsninger. Dertil kommer, at det kun er appen i forgrunden, der kan aktivere chippen. Derudover skal man aktivt give appen lov til at skanne.

WWDC 2018 – det forventer vi Apple lancerer

iOS 12 og Apples nye tilgang til NFC bliver efter alt at dømme præsenteret ved WWDC den 5. juni 2018. Man skal dog ikke forvente, at Apple frigiver iOS 12 ved samme lejlighed. Nye udgaver af iOS plejer nemlig først at blive udgivet i efteråret. Historisk har Apple dog givet udviklere mulighed for at lege med nye udgaver af iOS ved WWDC. 

Mere til historien

Den første iPhone med NFC var iPhone 6 fra 2014. Samtidigt løftede Apple slørret for betalingstjenesten Apple Pay, der bruger NFC-chippen til kontaktløsbetaling.

Brugt iPhone – den store guide

GUIDE: En billig iPhone kan være en brugt iPhone. Læs her hvad du skal tænke over, før du køber en brugt iPhone.

(mere…)
Apple watchOS 9.4 løser ”vækkeur”-fejl

Apple har netop frigivet nye software til Apple Watch, som løser en træls fejl på vækkeurs-funktionen.

(mere…)
Motorola på vej med nye modeller

Nye detaljer er lækket om de kommende Motorola Moto Edge 40-modeller. Se specifikationerne her.

(mere…)
iOS 16.4 med forbedret lyd er klar til download

Apple har netop udsendt nye softwareopdateringer. Tjek din iPhone, Apple Watch og dine andre Apple-dimser.

(mere…)
Rygterne svirrer om datoen for Apple WWDC 2023

RYGTE: Apple har endnu ikke sendt invitationerne ud, men rygterne svirrer om, hvornår Apple vil afholde deres årlige udviklerkonference.

(mere…)
Så godt sælger iPhone i Kina

Det går godt for Apple på det kinesiske marked, hvor særligt iPhone 13-serien klarede sig flot i 2022.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram