Apple vil fra iOS 12 løsne grebet om NFC

RYGTE: Apples kommende udgave af iOS vil efter sigende gør det muligt at bruge NFC-chippen i en iPhone til andet end Apple Pay.

iPhone 6

iPhone 6 var den første iPhone med indbygget NFC. (Foto: Saji Mohamed)

Forestil dig, at du kan bruge din iPhone som nøglen til dit hotelværelse. Den tanke kan meget vel blive til virkelighed. Nye rygter peger nemlig på, at Apple vil åbne op for flere muligheder for de NFC-chips, der sidder i nyere iPhones. Det rapporterer 9To5Mac.

iOS-opdatering slukker mikrofonen på iPhone 7

De nye rygter antyder dog, at Apple fortsat vil lægge en række begrænsninger på NFC og iPhones. Man skal derfor ikke forvente den samme grad af frihed, som man finder på Android. På Android er det nemlig muligt at ændre indstillinger på en telefon via såkaldte NFC-tags.

I stedet er det mere sandsynligt, at iOS 12 kan skabe grundlaget for at eksempelvis Rejsekortet kan leve på mobilen. På den måde behøver man ikke at bruge sit fysiske rejsekort, men kan i stedet nøjes med mobilen. Det vil naturligvis kræve, at Rejsekortet tilpasser sig Apples særlige måde, at håndtere tingene på.

Allerede sidste år begyndte Apple at give udviklerne flere muligheder, når det kommer til NFC. Derfor kan englænderne i dag tage undergrunden via NFC-chippen i deres iPhones. Der er dog en række begrænsninger. Dertil kommer, at det kun er appen i forgrunden, der kan aktivere chippen. Derudover skal man aktivt give appen lov til at skanne.

WWDC 2018 – det forventer vi Apple lancerer

iOS 12 og Apples nye tilgang til NFC bliver efter alt at dømme præsenteret ved WWDC den 5. juni 2018. Man skal dog ikke forvente, at Apple frigiver iOS 12 ved samme lejlighed. Nye udgaver af iOS plejer nemlig først at blive udgivet i efteråret. Historisk har Apple dog givet udviklere mulighed for at lege med nye udgaver af iOS ved WWDC. 

Mere til historien

Den første iPhone med NFC var iPhone 6 fra 2014. Samtidigt løftede Apple slørret for betalingstjenesten Apple Pay, der bruger NFC-chippen til kontaktløsbetaling.

Sony Xperia 1 VI lanceres snart

KORT NYT: Rygterne svirrer om, at Sony snart vil annoncere Xperia 1 VI.

(mere…)
Detaljer om Xiaomi 14T og Xiaomi 14T Pro lækket

Xiaomi har høstet stor ros for Xiaomi 14-serien. Mens den fortsat er ny på markedet, er rygterne klar om Xiaomi 14T-modellerne.

(mere…)
Google Pixel 8a er lækket i flere farver

Den kommende Google Pixel 8a er blevet lækket, hvor den afsløres i fire forskellige farver. Se billedet her.

(mere…)
iPhone 16 Plus kommer måske i disse farver

Når Apple er klar med iPhone 16-serien til efteråret, så kan iPhone 16 Plus måske komme i syv forskellige farver.

(mere…)
Samsung på vej med Galaxy Watch FE

Samsung kan være på vej med et billigere smartwatch i sortimentet. Rygterne lyder, at de er på vej med Galaxy Watch FE.

(mere…)
Samsung Galaxy S24 FE måske på vej til sommer

Galaxy S24 FE kan være på vej allerede til sommer.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram