Rygter om Nokia X – ny mellemklasse-mobil med “hak” i toppen af skærmen

0

RYGTE: “Nokia X“ får efter alt at dømme et “hak” i toppen af skærmen.

Nokia 7 Plus
Ligesom Nokia 7 Plus, så den kommende Nokia-telefon dual-kamera på bagsiden. (Foto: Nokia)

Apple, Huawei, OnePlus og nu Nokia. Listen over mobilproducenter, der vælger at lancere smartphones med “hak” i skærmen bliver tilsyneladende en producent længere. Det står klart, da nye rygter peger på, at også Nokia arbejder på en telefon med et “hak” i toppen af skærmen. Det skriver Android Authority, der henviser til Nokiamob.

Nokia 8 Sirocco kan købes i Danmark fra april

Modellen har ikke noget officielt navn, men i folkemunde bliver den omtalt som “Nokia X”. Dermed har både design og navn en slående lighed med Apples iPhone X fra 2017. De lækkede billeder af Nokia X stammer angiveligt fra en event i Kina, hvor udvalgte personer fik lov til at møde den kommende telefon.

Ved eventen rangerede Nokia X angiveligt højere end Nokia 8 Sirocco, der ellers er Nokias seneste topmodel. Dermed bliver Nokia X måske dyr; Nokia 8 Sirocco står nemlig i godt 7.000 kroner.

De nye Android-telefoner fra Nokia er klar – lover opdateringer i tre år

Andre faktorer peger dog på, at Nokia X ikke bliver Nokias nyeste topmodel. Indmaden kommer angiveligt til at bestå af Snapdragon 636 SoC. Denne SoC finder man hovedsagligt i telefoner fra mellemklassen. Snapdragon 636’eren bliver efter sigende akkompagneret af 4 GB RAM; eller 2 GB mindre end det, man finder i Nokia 8 Sirocco.

På fronten af Nokia X finder man en skærm på 5,8 tommer med et skærmforhold på 19:9. I toppen er der som nævnt et “hak”, der formodentlig huser selfie-kamera, sensorer samt en højttaler til opkald.

Bagsiden er hjemsted for et dual-kamera samt en fingeraftrykslæser. Det er derfor meget sandsynligt, at Nokia X ikke udstyret med ansigtsgenkendelse som man finder på iPhone X og Huaweis P20-telefoner.

HMD Global ventes at præsentere Nokia X i løbet af maj. 

Mere til historien

Nokia blev relanceret af HMD Global i 2016. I 2017 fulgte så den første model.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer