Huawei giver Mate 10 Lite ansigtsgenkendelse

En kommende softwareopdatering udstyrer Huawei Mate 10 Lite med ansigtsgenkendelse og nye AR-funktioner.

Apple bruger et væld af sensorer til ansigtsgenkendelse på iPhone X, men Huawei hævder at kunne gøre det samme udelukkende med et kamera. (Foto: Apple)

Listen over mobiltelefonproducenter, der fører sig frem med ansigtsgenkendelse bliver snart én længere. Det står klar, da Huawei i en mail til MereMobil.dk oplyser, at sidste års Mate 10 Lite snart bliver i stand til at genkende ansigter.

Huawei oplyser, at funktionen virker ved hjælp af selfiekameraet på Huawei Mate 10 Lite. Dermed minder Huaweis løsning langt hen ad vejen om den minder finder i OnePlus 5T. Det betyder også, at der tale om en noget mere simpel løsning, end den man finder i iPhone X. Apple har nemlig valgt at bruge en række sensorer i samspil med frontkameraet. Sikkerheden på iPhone X omkring Face ID er 1:1.000.000 mens fingeraftrykslæseren har et sikkerhedsniveau på 1:50.000, ifølge Apple.

40 megapixels? Bliver Huawei P20 Pro et megapixel-monster?

Ifølge Huawei er løsningen på Mate 10 Lite dog væsentlig hurtigere end Apples iPhone X. I mailen til MereMobil.dk står der: “Modsat iPhone X, hvor man skal slide til siden, efter ansigtet er genkendt, så giver den nye funktion på Mate 10 Lite mulighed for at åbne øjeblikkeligt, efter scanningen har fundet sted”.

Huawei lover også, at ansigtsgenkendelsen er sikker. I mailen til MereMobil.dk skriver Huawei “hvis en fremmed forsøger at tilgå din smartphone, så vil kameraet registrere det og skjule informationer om beskeder og andet privat indhold”.

Huawei opfordrede til falske Mate 10 Pro anmeldelser

Den kommende softwareopdatering giver ikke kun Mate 10 Lite mulighed for at genekende ansigter. Opdateringen indeholder også en såkaldt AR-linse-funktion. Den skal gøre det muligt at spice selfies op. Hvordan er fortsat lidt usikkert, men ifølge Huawei bliver det muligt, at ændre baggrunden på sin selfies. På den måde kan man altså skifte en gråvejs dag i København ud med solskin i Paris.

Huawei har ikke meldt om nogen konkret dato for, hvornår opdateringen er klar. Men den kinesiske mobilproducent lover, at det bliver indenfor de næste par uger. 

Mere til historien

Huawei Mate 10 Lite var den ottende bedst-sælgende telefon ved de danske teleselskaber i februar.

Huawei bekræfter Leica-samarbejde er slut

Xiaomi og Leica har indgået et samarbejde omkring mobilkameraet. Nu bekræfter Huawei, at de ikke længere samarbejder med Leica.

(mere…)
Huawei røg fra toppen til bunden på få år

Straffet. Ja, det var hvad Huawei blev, da amerikanerne indførte de mange forbud i handelskrigen, som for alvor tog livet af Huawei.

(mere…)
Kinesiske telefoner skal smides i skraldespanden

Forsvarsminister opfordrer til, at ejere af kinesiske telefoner, skiller sig af med dem. En dansk ekspert bakker op.

(mere…)
Huawei udvider samarbejde med bilgigant

Huawei har udvidet samarbejdet med bilgiganten JAC Group om at udvikle forskellige typer teknisk udstyr. 

(mere…)
Huawei giver ikke op – vi vil tilbage til toppen

Selvom det altså netop nu ikke går særlig godt for Huawei og salget af deres smartphone-modeller, så giver de ikke op. Vi vil tilbage til toppen, lyder det.

(mere…)
Verdens bedste mobilkamera

Outstanding in all areas. Sådan skriver techsitet DxOMark om kameraet den nye topscorer på kamerahitlisten.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram