Huawei giver Mate 10 Lite ansigtsgenkendelse

En kommende softwareopdatering udstyrer Huawei Mate 10 Lite med ansigtsgenkendelse og nye AR-funktioner.

Apple bruger et væld af sensorer til ansigtsgenkendelse på iPhone X, men Huawei hævder at kunne gøre det samme udelukkende med et kamera. (Foto: Apple)

Listen over mobiltelefonproducenter, der fører sig frem med ansigtsgenkendelse bliver snart én længere. Det står klar, da Huawei i en mail til MereMobil.dk oplyser, at sidste års Mate 10 Lite snart bliver i stand til at genkende ansigter.

Huawei oplyser, at funktionen virker ved hjælp af selfiekameraet på Huawei Mate 10 Lite. Dermed minder Huaweis løsning langt hen ad vejen om den minder finder i OnePlus 5T. Det betyder også, at der tale om en noget mere simpel løsning, end den man finder i iPhone X. Apple har nemlig valgt at bruge en række sensorer i samspil med frontkameraet. Sikkerheden på iPhone X omkring Face ID er 1:1.000.000 mens fingeraftrykslæseren har et sikkerhedsniveau på 1:50.000, ifølge Apple.

40 megapixels? Bliver Huawei P20 Pro et megapixel-monster?

Ifølge Huawei er løsningen på Mate 10 Lite dog væsentlig hurtigere end Apples iPhone X. I mailen til MereMobil.dk står der: “Modsat iPhone X, hvor man skal slide til siden, efter ansigtet er genkendt, så giver den nye funktion på Mate 10 Lite mulighed for at åbne øjeblikkeligt, efter scanningen har fundet sted”.

Huawei lover også, at ansigtsgenkendelsen er sikker. I mailen til MereMobil.dk skriver Huawei “hvis en fremmed forsøger at tilgå din smartphone, så vil kameraet registrere det og skjule informationer om beskeder og andet privat indhold”.

Huawei opfordrede til falske Mate 10 Pro anmeldelser

Den kommende softwareopdatering giver ikke kun Mate 10 Lite mulighed for at genekende ansigter. Opdateringen indeholder også en såkaldt AR-linse-funktion. Den skal gøre det muligt at spice selfies op. Hvordan er fortsat lidt usikkert, men ifølge Huawei bliver det muligt, at ændre baggrunden på sin selfies. På den måde kan man altså skifte en gråvejs dag i København ud med solskin i Paris.

Huawei har ikke meldt om nogen konkret dato for, hvornår opdateringen er klar. Men den kinesiske mobilproducent lover, at det bliver indenfor de næste par uger. 

Mere til historien

Huawei Mate 10 Lite var den ottende bedst-sælgende telefon ved de danske teleselskaber i februar.

Skal droppe Huawei-udstyr i fibernet

TDC Net må ikke længere anvende Huawei-udstyr i deres fibernet.

(mere…)
Huawei mistænkes (igen) for overvågning

Noget tyder på, at Huawei systematisk overvågede gæsterne på deres stand ved Mobile World Congress. Arrangøren ser med alvor på sagen.

(mere…)
Huawei Mate 50-serien lanceres internationalt

En international lancering med Mate 50-serien er på vej. Det er dog uvist, hvilke lande den lanceres i.

(mere…)
Huawei overhaler Apple inden om

Når Apple i dag muligvis præsenterer en iPhone med satellitforbindelse, så har kineserne allerede taget broden af nyheden.

(mere…)
Huawei bekræfter Leica-samarbejde er slut

Xiaomi og Leica har indgået et samarbejde omkring mobilkameraet. Nu bekræfter Huawei, at de ikke længere samarbejder med Leica.

(mere…)
Huawei røg fra toppen til bunden på få år

Straffet. Ja, det var hvad Huawei blev, da amerikanerne indførte de mange forbud i handelskrigen, som for alvor tog livet af Huawei.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram