Lån dine penge ud til bedre internet i Udkantsdanmark

Nu kan du hjælpe med at finansiere bredbånd til Udkantsdanmark og samtidig tjene penge på det. Et dansk bredbåndsselskab benytter sig af muligheden for crowdlending.

I denne uge afgav flere af landets store pensionsselskaber et milliardstort bud for TDC/YouSee. Buddet blev krydret med gyldne løfter om gigabit bredbånd til alle danskere, hvis blot pensionsselskaberne kunne få fingrene i teleselskabet.

Mens pensionsselskabernes gyldne løfter stadigvæk er luftkasteller, så findes der en håndfuld små internetselskaber, som allerede er i gang med at levere lynhurtigt internet i de områder af Danmark, der i dag må kigge landet efter en ordenlig internetforbindelse.

Skywire søger finansiering på Lendino

Skywire søger finansiering på Lendino. Screenshot fra Facebook (Foto: MereMobil.dk)

- Fiber får konkurrence: Trådløse gigabit-hastigheder kommer inden for et år

Èt af disse små internetselskaber er Skywire, som i dag har trådløse netværk kørende omkring Aalborg, Randers/Hobro, Østfyn, Langeland og i Gevninge ved Roskilde.

Som vi tidligere har fortalt på MereMobil.dk, så kan de allerede i dag levere lynhurtig bredbånd via fast trådløst bredbånd med lave pingtider/ lav jitter og overførselshastigheder på 75-100 Mbit/s i begge retninger. I en nær fremtid forventes den tekniske mulige hastighed at nå op over 1.000 Mbit/s, men nyt udstyr og nye master er dyrt, og det koster mange penge at udrulle ny teknologi.

INFO: I MereMobil.dk Podcast, episode 43, kan du høre en vurdering af, hvad TDC's opkøb af MTG Nordic vil betyde for priserne uden hos kunderne.

Søger alternativ finansiering

Skywire ønsker at udbygge og udvide selskabet trådløse netværk, så flere danskere kan få lynhurtigt bredbånd forskellige steder i Danmark. Men det koster mange penge, og det tærer på likviditeten i den lille virksomhed.

Derfor søger Skywire efter investorer, som vil låne penge til virksomheden, så udrulningen af trådløst bredbånd kan forsætte i et rask tempo.

I stedet for at låne pengene i banken, har Skywire valgt, at benytte såkaldt crowdlending via Lendino platformen, hvor almindelige danskere kan låne selskabet mindre beløb med en femårig tilbagebetalingstid, der har fire procent i rente. Skywires mål er at låne op til 300.000 kroner, som virksomheden kan bruge til investeringer i nyt udstyr.

Interesserede investorer/lånehajer kan finde yderligere informationer på Lendinos side.

Mere til historien

Lendino er en online markedsplads for lån, hvor private og professionelle kan låne penge til mindre danske virksomheder.

Nuuday i krig med 3: 5G bliver aldrig så godt som fiber

Nuudays topchef nærmest aflyser 5G-krigen og spår, at danskerne også i fremtiden vil vælge fiberforbindelser.

(mere…)
3 vil konkurrere mod fiber

Det er unødvendigt at grave endeløse kilometer af fiberkabler ned, mener 3's direktør.

(mere…)
TDC tvinger Fastspeed til prisstigninger

Fastspeed har netop sendt et brev ud til deres kunder, hvor de oplyser, prisen stiger på 1000/100 Mbit/s bredbåndsforbindelsen.

(mere…)
Første kig på Nighthawk RAXE500 - WiFi 6E gaming- og streamingrouter

VIDEO: En kraftig router med WIFi 6E til entusiasterne. Her er mit første kig på Netgear Nighthawk RAXE500.

(mere…)
Waoo er endnu engang kåret for bedst internet

Waoo sætter rekord igen. Waoo er nemlig for 11. år i træk blevet kåret til "bedste internet" i Loyality Groups årlige undersøgelse Branche Index Internet 2022.

(mere…)
Corona har fremmet digitaliseringen

En ny rapport fra Danmarks Statistik viser, at perioden med coronanedlukninger m.m. har fremmet digitaliseringen hos danskerne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram