Lån dine penge ud til bedre internet i Udkantsdanmark

0

Nu kan du hjælpe med at finansiere bredbånd til Udkantsdanmark og samtidig tjene penge på det. Et dansk bredbåndsselskab benytter sig af muligheden for crowdlending.

I denne uge afgav flere af landets store pensionsselskaber et milliardstort bud for TDC/YouSee. Buddet blev krydret med gyldne løfter om gigabit bredbånd til alle danskere, hvis blot pensionsselskaberne kunne få fingrene i teleselskabet.

Mens pensionsselskabernes gyldne løfter stadigvæk er luftkasteller, så findes der en håndfuld små internetselskaber, som allerede er i gang med at levere lynhurtigt internet i de områder af Danmark, der i dag må kigge landet efter en ordenlig internetforbindelse.

Skywire søger finansiering på Lendino
Skywire søger finansiering på Lendino. Screenshot fra Facebook (Foto: MereMobil.dk)

Fiber får konkurrence: Trådløse gigabit-hastigheder kommer inden for et år

Èt af disse små internetselskaber er Skywire, som i dag har trådløse netværk kørende omkring Aalborg, Randers/Hobro, Østfyn, Langeland og i Gevninge ved Roskilde.

Som vi tidligere har fortalt på MereMobil.dk, så kan de allerede i dag levere lynhurtig bredbånd via fast trådløst bredbånd med lave pingtider/ lav jitter og overførselshastigheder på 75-100 Mbit/s i begge retninger. I en nær fremtid forventes den tekniske mulige hastighed at nå op over 1.000 Mbit/s, men nyt udstyr og nye master er dyrt, og det koster mange penge at udrulle ny teknologi.

INFO: I MereMobil.dk Podcast, episode 43, kan du høre en vurdering af, hvad TDC’s opkøb af MTG Nordic vil betyde for priserne uden hos kunderne.

Søger alternativ finansiering

Skywire ønsker at udbygge og udvide selskabet trådløse netværk, så flere danskere kan få lynhurtigt bredbånd forskellige steder i Danmark. Men det koster mange penge, og det tærer på likviditeten i den lille virksomhed.

Derfor søger Skywire efter investorer, som vil låne penge til virksomheden, så udrulningen af trådløst bredbånd kan forsætte i et rask tempo.

I stedet for at låne pengene i banken, har Skywire valgt, at benytte såkaldt crowdlending via Lendino platformen, hvor almindelige danskere kan låne selskabet mindre beløb med en femårig tilbagebetalingstid, der har fire procent i rente. Skywires mål er at låne op til 300.000 kroner, som virksomheden kan bruge til investeringer i nyt udstyr.

Interesserede investorer/lånehajer kan finde yderligere informationer på Lendinos side.

Mere til historien

Lendino er en online markedsplads for lån, hvor private og professionelle kan låne penge til mindre danske virksomheder.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer