Fremtidens simkort er indbygget i processoren

I fremtiden skal vi måske vænne os til at sige iSIM. ARM har designet en processor, hvor SIM-kortet er indbygget i processoren.

iSIM gør det muligt at indbygge SIM-kortet i processoren(Foto: Pexels)

Det handler om plads. Selvom du måske ikke synes, at dit SIM-kort fylder ret meget, så er pladsen inde i vores elektroniske apparater dyrebar. Firmaet ARM er klar med en løsning, hvor simkortet er indbygget i processoren.

The Verge skriver,  at iSIM, som løsningen kaldes, kun fylder en lille fraktion af en kvadrat millimeter – altså virkelig lidt. Til sammenligning fylder et Nano SIM-kort 12.3 x 8.8 m.m. Selvom vi taler om virkelig små størrelser, er der altså plads at spare ved at anvende iSIM løsningen.

Oister ændrer ulovligt fri data abonnement – fastholder 1TB grænse

Først og fremmest til dine smart-devices

ARM har dog ikke udviklet denne løsning til mobiltelefoner. De har i stedet rettet blikket mod såkaldte internet of things (IoT) apparater, som ved hjælp af sensorer kan opsamle og dele data.

Med iSIM kan chipproducenterne ikke blot spare plads men også penge. iSIM løsningen nedbringer nemlig produktionsomkostninger væsentligt. I stedet betale et to-cifret beløb i cent per SIM-kort, kan producenterne nedbringe udgifterne til et et-cifret cent-beløb.

Vil mobilverdenen have iSIM?

Det er langt fra sikkert, at mobilproducenter og operatører gå over til iSIM-løsningen.

I dag findes der allerede et lignende alternativ nemlig eSIM, som godt nok er større end iSIM; men også gør det muligt at indbygge SIM-kortet i elektroniske enheder. Det er primært tablets og smarture, som benytter eSIM i dag. Dog benytter Googles seneste telefon Pixel 2 eSIM.

BAGGRUND: Bliv klogere på eSIM – fremtidens SIM-kort

Mere til historien

ARM satser på, at IoT kun vil blive større i fremtiden. Derfor ser de iSim som en løsningen, der vil blive taget godt imod af producenterne.

Sådan tjekker du om din mobil understøtter eSIM

TIP: eSIM er smart og gør, at du på samme telefon kan have to numre. Sådan finder du ud af, om din mobil understøtter eSIM.

(mere…)
Eesy klar med eSim – og et godt tilbud

Lavprisselskabet Eesy er nu klar med eSim til kunderne, hvilket gør det muligt at komme online på 2 minutter.

(mere…)
Apple går all-in på eSIM

RYGTER: Apple dropper det fysiske simkort og satser på eSIM i nogle af de nye iPhones.

Ω
Du behøver intet SIM-kort i iPhone 13

Med en iPhone 13-model i hånden kan du helt droppe SIM-kortet.

(mere…)
YouSee-kunder kan nu skifte til eSIM

Uden omkostninger kan YouSees mobilkunder nu skifte til fremtidens SIM-kort.

(mere…)
Gebyrer på eSIM forsvinder hos 3

KORT NYT: Nu har teleselskabet 3 fjernet et gebyr på 100 kroner fra eSIM.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram