Storaktionærer vil Apple til at tage ansvar

Med tilsammen aktier for 12,5 mia. kr. er der vægt bag, når to amerikanske aktionærer vil have Apple til at begrænse børns adgang til smartphones.

Apple skal tilbyde flere muligheder for at bekæmpe børns afhængighed af Apples produkter. Det skriver investorerne Jana Partners LLC og California State Teachers' Retirement System i et åbent brev.

Der er vægt bag Jana Partners LLC's og California State Teachers' Retirement Systems ord. De ejer nemlig tilsammen aktier i Apple for to milliarder dollars - eller knap 12,5 milliarder kroner.

De to storaktionærer vil have Apple til at skabe måder for forældre til at begrænse børns adgang til smartphones. De vil samtidig have Apple til at studere konsekvenserne af langvarigt brug af smartphones.

- Frankrig vil forbyde mobile enheder i skolerne

- "Der er udviklet en konsensus rundt om i verden - inklusiv i Silicon Valley - om, at de potentielle langvarige konsekvenser af nye teknologier er nødt til at være indtænkt fra begyndelsen. Intet firma kan uddelegere det ansvar", lyder det ifølge Ritzau i brevet.

Jana Partners LLC og California State Teachers' Retirement System mener desuden, at Apple kan spille en afgørende rolle ved, at signalere over for industrien, at det at have særligt fokus på sundhed og udvikling i den næste generation både er en god forretning og det rigtige at gøre.

I brevet refereres desuden til en række studier og undersøgelser af, hvordan et stort forbrug af smartphones og sociale medier kan have negative effekter på børns psykiske og fysiske helbred.

Eksempelvis kan mobilforbruget være forstyrrende i skoleundervisningen, og elever kan blive dårligere til at koncentrere sig om skoleopgaver, påpeges det ifølge aktionærerne af studierne, skriver Ritzau.

- Egen mobil: Først når du er 9 år

Mere til historien

Det er ikke første gang, at store spillere hejser et flag for det stigende forbrug af smartphone og sociale medier. For nylig foreslog den franske regering, at det blev forbudt skolebørn, at tage mobile enheder med i skole. Læs mere her

Lydkvaliteten bliver bedre på din iPhone

Fra iOS 16.4 forbedres lydkvaliteten ved telefonsamtaler fra iPhone.

(mere…)
iPhone 15 får hurtigopladning - men ...

Analytikeren Ming-Chi Kuo mener, at Apple på dette års iPhone-modeller får hurtigopladning - dog med begrænsninger.

(mere…)
Børn tester sig for psykiske sygdomme på TikTok

Børn og unge diagnosticerer sig selv med blandt andet ADHD via TikTok. Det bekymrer Børns Vilkår.

(mere…)
Mindre skærmtid øger den fysiske aktivitet

Skoleklasses fokus på skærmtid bekræfter ph.d.-afhandling om emnet.

(mere…)
Se den påskegule iPhone

VIDEO: Gul er forårets farve. Kom tæt på iPhone 14 i en genopfrisket variant.

(mere…)
Sirenen - det skal dine børn vide

GUIDE: Inden det nye system til beredskabsmeddelelser i Danmark går i luften bør forældre tale med deres børn.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram