Samspil skal redde parforholdet hos børnefamilierne

0

Et nyt mobilspil skal gøre livet lettere for kommende og nybagte forældre. Spil med og red forholdet i de første svære år med småbørn.

Screenshots fra mobilspillet "Samspil" (Kilde: App Store)
Screenshots fra mobilspillet “Samspil” (Kilde: App Store)

Søvnløse nætter, bleskift og syge børn følger med i livet som forældre. Et nyt mobilspil skal nu forsøge, at give kommende og nybagte forældre mulighed for at tale om forældrerollerne.

Applikationen hedder Samspil og kan være med til, at fremme en bedre dialog hos kommende og nybagte forældre. Dette gør applikationen ved hjælp af humor, quiz og belønninger.

 – For meget skærmtid skader små børns sprog

Hver især bliver parret stillet en række spørgsmål omkring hinanden, børneopdragelse og lignende, der skal være med til at få forældrene til at have en fornuftig dialog og tilgang til børneopdragelse. Det skriver DR.dk.

Samspil består af 15 forskellige spil/quizzer. Et til før fødslen og 14 til efter barnets ankomst. Derudover er der også nogle trivia, som giver dig viden på området.

I spillet skal man først svare på, hvad man selv synes. For eksempel på spørgsmålet ”Hvilken hverdagsrutine er vigtigst for dig?” Derefter skal partneren svare på sin telefon, hvad han/hun tror du har svaret. Til sidst sammenlignes svarerne.

 – Forskning: iPads stimulerer børns leg og fantasi

Screenshots fra mobilspillet "Samspil" (Kilde: App Store)
Screenshots fra mobilspillet “Samspil” (Kilde: App Store)

Spillet er rigtig godt for de, som har svært ved at tale om følelser. I spillet kommer det nemlig i små bidder.

Egmont Fonden og Børns Vilkår har foretaget en undersøgelse, som viser 37 procent af alle hjemmeboende 16-årige ikke bor sammen med begge deres forældre. Og børnene er oftest kun 1-2 år når forældrene kaster håndklædet i ringen og flytter fra hinanden.

Det er et håb, at applikationen sammen med andre tiltag i Region Midtjylland vil være med til at mindske skilsmisserne. Via appen kan partnere måske lære den anden ønsker mere anerkendelse eller hvilke ting der faktisk irriterer mest i dagligdagen.

 – Sundhedsstyrelsen: Begræns små børns brug af iPad

Du kan downloade Samspil gratis i både Apple App Store og Google Play Store.

Mere til historien

Samspil er udviklet til fødesteder i Region Midtjylland. Det er også en ambition, at spillet skal være en del af de kommunale sundhedsplejerskers redskab til dialogen med nybagte forældre.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer