Samspil skal redde parforholdet hos børnefamilierne

Et nyt mobilspil skal gøre livet lettere for kommende og nybagte forældre. Spil med og red forholdet i de første svære år med småbørn.

Screenshots fra mobilspillet "Samspil" (Kilde: App Store)

Screenshots fra mobilspillet “Samspil” (Kilde: App Store)

Søvnløse nætter, bleskift og syge børn følger med i livet som forældre. Et nyt mobilspil skal nu forsøge, at give kommende og nybagte forældre mulighed for at tale om forældrerollerne.

Applikationen hedder Samspil og kan være med til, at fremme en bedre dialog hos kommende og nybagte forældre. Dette gør applikationen ved hjælp af humor, quiz og belønninger.

 – For meget skærmtid skader små børns sprog

Hver især bliver parret stillet en række spørgsmål omkring hinanden, børneopdragelse og lignende, der skal være med til at få forældrene til at have en fornuftig dialog og tilgang til børneopdragelse. Det skriver DR.dk.

Samspil består af 15 forskellige spil/quizzer. Et til før fødslen og 14 til efter barnets ankomst. Derudover er der også nogle trivia, som giver dig viden på området.

I spillet skal man først svare på, hvad man selv synes. For eksempel på spørgsmålet ”Hvilken hverdagsrutine er vigtigst for dig?” Derefter skal partneren svare på sin telefon, hvad han/hun tror du har svaret. Til sidst sammenlignes svarerne.

 – Forskning: iPads stimulerer børns leg og fantasi

Screenshots fra mobilspillet "Samspil" (Kilde: App Store)

Screenshots fra mobilspillet “Samspil” (Kilde: App Store)

Spillet er rigtig godt for de, som har svært ved at tale om følelser. I spillet kommer det nemlig i små bidder.

Egmont Fonden og Børns Vilkår har foretaget en undersøgelse, som viser 37 procent af alle hjemmeboende 16-årige ikke bor sammen med begge deres forældre. Og børnene er oftest kun 1-2 år når forældrene kaster håndklædet i ringen og flytter fra hinanden.

Det er et håb, at applikationen sammen med andre tiltag i Region Midtjylland vil være med til at mindske skilsmisserne. Via appen kan partnere måske lære den anden ønsker mere anerkendelse eller hvilke ting der faktisk irriterer mest i dagligdagen.

 – Sundhedsstyrelsen: Begræns små børns brug af iPad

Du kan downloade Samspil gratis i både Apple App Store og Google Play Store.

Mere til historien

Samspil er udviklet til fødesteder i Region Midtjylland. Det er også en ambition, at spillet skal være en del af de kommunale sundhedsplejerskers redskab til dialogen med nybagte forældre.

Temu-appen er populær – men køb ikke dette

Forbrugerrådet Tænk er klar med en advarsel mod varer, som du skal gå udenom på den populære shopping-app Temu.

(mere…)
Denne app oplader kun elbilen når strømmen er billigst

Din elbil ’tankes’ kun når der er billig strøm. Angiveligt kan op til 30 procent af udgiften til strøm spares.

(mere…)
Fartkontrol-apps overvåger dig konstant

Saphe og Drive One kan tracke din adfærd døgnet rundt. Det samme gør Rejsekort-appen. Det kan være et problem, siger Datatilsynet.

(mere…)
Hold øje med strømpriserne – og spar penge

Selvom strømpriserne netop nu ikke er skyhøje, så er der stadig penge at spare ved at holde øje med priserne.

(mere…)
Svenskere stikker ulovligt parkerede biler med ny app

Svensk firma er klar til, at rulle stikker-app ud til store dele af Sverige.

(mere…)
Disse børnespil stjæler dine data – se listen

En ny dansk undersøgelse af mobilspil viser hvilke populære børnespil, der videregiver børn og unges data. Se listen her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram