Microsoft arbejder på tidsmaskine til OneDrive

0

Snart bliver det muligt at gendanne OneDrive ud fra en given dato. Og det kan være nyttigt, hvis ens filer er holdt fanget af ransomware.

OneDrive virker på et hav af platforme, men det betyder også, at man er udsat, hvis én enhed bliver ramt af ransomware. Foto: Microsoft

Microsoft OneDrive bliver bedre til at håndtere angreb med ransomware. Det skriver MSPoweruser.

Om et par uger vil Microsoft lancere nye ændringer til cloud-tjenesten OneDrive. En af ændringerne gør det blandt andet muligt at genskabe filer ud fra en given. I praksis betyder det, at et Word-dokument kan genskabes så det er magen til en tidligere udgave. Men funktionen strækker sig til meget mere end jobansøgninger i Word. For det er også muligt at genskabe eksempelvis vigtige billedfiler.

Microsoft lukker sin musiktjeneste Groove

De nye ændringer vil være en stor hjælp til folk, der bliver ramt af ransomware – software, der holder filerne fanget. For med den nye feature er det muligt at rejse tilbage i tiden til før ransomware-angrebet og dermed genskabe de filer, som man ellers stod til at miste.

Indtil videre står det uklart hvor mange OneDrive-brugere der i første omgang får glæde af de nye ændringer; de blev nemlig præsenteret af Stephen L. Rose, Senior Product Manager for OneDrive for Business. Dermed er det usikkert om “tidsmaskinen” udelukkende finder vej til OneDrive for Business, der henvender sig til virksomheder.

Meltdown og Spectre: Microsoft-brugere i problemer efter opdatering

Kigger man nærmere på hjemmesiden for OneDrive, så fremgår det, at Microsoft tilbyder “Avanceret forebyggelse af datatab til at identificere, overvåge og beskytte følsomme oplysninger”. Men det er kun tilgængeligt for kunder, der er villige til at betale de godt 63 kroner som det koster hver måned per bruger af OneDrive for Business Plan 2.

OneDrive til private følger med Office 365, men denne udgave af OneDrive har ikke de samme features, som versionen til virksomheder.

Mere til historien

OneDrive har skiftet navn flere gange i løbet af sit 10-år lange liv. Det har blandt andet heddet Windows Live Folders og SkyDrive. Det fremgår af Wikipedia.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer