Microsoft arbejder på tidsmaskine til OneDrive

Snart bliver det muligt at gendanne OneDrive ud fra en given dato. Og det kan være nyttigt, hvis ens filer er holdt fanget af ransomware.

OneDrive virker på et hav af platforme, men det betyder også, at man er udsat, hvis én enhed bliver ramt af ransomware. Foto: Microsoft

Microsoft OneDrive bliver bedre til at håndtere angreb med ransomware. Det skriver MSPoweruser.

Om et par uger vil Microsoft lancere nye ændringer til cloud-tjenesten OneDrive. En af ændringerne gør det blandt andet muligt at genskabe filer ud fra en given. I praksis betyder det, at et Word-dokument kan genskabes så det er magen til en tidligere udgave. Men funktionen strækker sig til meget mere end jobansøgninger i Word. For det er også muligt at genskabe eksempelvis vigtige billedfiler.

Microsoft lukker sin musiktjeneste Groove

De nye ændringer vil være en stor hjælp til folk, der bliver ramt af ransomware – software, der holder filerne fanget. For med den nye feature er det muligt at rejse tilbage i tiden til før ransomware-angrebet og dermed genskabe de filer, som man ellers stod til at miste.

Indtil videre står det uklart hvor mange OneDrive-brugere der i første omgang får glæde af de nye ændringer; de blev nemlig præsenteret af Stephen L. Rose, Senior Product Manager for OneDrive for Business. Dermed er det usikkert om “tidsmaskinen” udelukkende finder vej til OneDrive for Business, der henvender sig til virksomheder.

Meltdown og Spectre: Microsoft-brugere i problemer efter opdatering

Kigger man nærmere på hjemmesiden for OneDrive, så fremgår det, at Microsoft tilbyder “Avanceret forebyggelse af datatab til at identificere, overvåge og beskytte følsomme oplysninger”. Men det er kun tilgængeligt for kunder, der er villige til at betale de godt 63 kroner som det koster hver måned per bruger af OneDrive for Business Plan 2.

OneDrive til private følger med Office 365, men denne udgave af OneDrive har ikke de samme features, som versionen til virksomheder.

Mere til historien

OneDrive har skiftet navn flere gange i løbet af sit 10-år lange liv. Det har blandt andet heddet Windows Live Folders og SkyDrive. Det fremgår af Wikipedia.

Microsoft på vej med ”Xbox-butik” til mobilen

Microsoft vil gerne tilbyde spil til gamere på smartphones, men opkøbet af Activision Blizzard er afhængig af dette.

(mere…)
Her er genvejen du mangler i Word

TIP: Sådan indsætter du tekst i Microsoft Word uden formatering -paste plain text  - er her endelig.

(mere…)
Kan Microsoft give Google en mavepuster?

KOMMENTAR: 100 millioner brugere om dagen. Microsoft har teknologien til at ryste Google. Det bliver et helt nyt internet og ”SEO” er snart fortid.

(mere…)
Etik og AI er besværligt – fyrer vigtigt team

Microsoft har afsat et vigtigt team.

(mere…)
Microsoft garanterer Sony vigtig licens

En licensaftale mellem Microsoft og Sony er på bordet for at berolige konkurrencemyndighederne.

(mere…)
Outlook er nu gratis

Microsoft gør deres mest eftertragtede app gratis.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram