Meltdown og Spectre: Microsoft-brugere i problemer efter opdatering

Brugere med Windows 10 har fået problemer efter opdatering mod Meltdown og Spectre. Det er AMD’s syld, siger Microsoft. Apples opdatering er udsendt.

Ifølge Computerworld har Microsoft stoppet udgivelsen af en opdatering, der skal lukke sikkerhedshullerne Meltdown og Spectre i Windows 10 til computere med AMD-processorer.

Opdateringen har betydet, at en række brugere ikke har kunnet starte deres pc efter installering af opdateringen.

Microsoft meddeler, at det er chip-producenten AMD, som ikke har dokumentationen på plads og dermed er årsag til brugernes kvababbelser.

– “Efter at have undersøgt problemet fastsætter Microsoft, at problemet ligger i nogle AMD-processorer, som ikke har været dækket ind under dokumentationen udleveret af AMD til Microsoft med henblik på at kunne udvikle Windows-platformen til sikring mod Spectre og Meltdown”, forklarer en talsperson fra Microsoft ifølge Computerworld til amerikanske The Verge.

Sikkerhedseksperter har siden det kom frem, at processorer fra Intel Corp (Intel), Advanced Micro Devices Inc. (AMD) og Arm Holdings (ARM) har brister i sikkerheden, sagt, at det bedste er at opdatere, så snart det er muligt.

Så har du opdateret, og er ramt af AMD-fejlen, kan du søge hjælp på Microsofts supportside.

Sikkeredbristerne er døbt Meltdown og Spectre og berører langt de fleste enheder – herunder computere, tablets og smartphones, der er produceret de seneste 20 år.

Mere til historien

Apple har udsendt opdateringer til iOS (11.2.2) og macOS High Sierra (10.13.2). Der er endnu ingen meldinger om, at disse opdateringer giver brugerne problemer. Det anbefales, at man opdaterer hurtigst muligt.

Mit Digitale Selvforsvar beskytter dig mod IT-svindel

En gratis app beskytter dig mod svindel via mail, SMS og konkurrencer. Den og din sunde fornuft kan hjælpe dig mod svindlerne.

(mere…)
Sådan gør du din Facebook-konto mere sikker

GUIDE: Læs her hvordan du aktiverer totrinsbekræftelse på Facebook, så din Facebook-konto bliver mere sikker.

(mere…)
Skal du skifte til iMac M3? TEST

TEST: M3-versionen af iMac er superfed, men overgår den M1 iMac? Læs min test af iMac M3 med 24 tommer skærm..

(mere…)
Nye tiltag skal spænde ben for digitale svindlere

Erhvervsministeriet og blandt andet banker og teleindustrien vil bremse svindleres brug af falske afsendernumre.

(mere…)
Apple: Ingen planer om 27-tommer iMac

Apple iMac får ingen 27 tommer model, som mange ellers havde håbet.

(mere…)
Står hackere bag Wrapped for Instagram?

PAS PÅ! En ny app, Wrapped for Instagram, er måske farlig. Brugere har oplevet, at miste kontrollen med deres konto, efter de har brugt appen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram