Meltdown og Spectre: Microsoft-brugere i problemer efter opdatering

0

Brugere med Windows 10 har fået problemer efter opdatering mod Meltdown og Spectre. Det er AMD’s syld, siger Microsoft. Apples opdatering er udsendt.

Ifølge Computerworld har Microsoft stoppet udgivelsen af en opdatering, der skal lukke sikkerhedshullerne Meltdown og Spectre i Windows 10 til computere med AMD-processorer.

Opdateringen har betydet, at en række brugere ikke har kunnet starte deres pc efter installering af opdateringen.

Microsoft meddeler, at det er chip-producenten AMD, som ikke har dokumentationen på plads og dermed er årsag til brugernes kvababbelser.

– “Efter at have undersøgt problemet fastsætter Microsoft, at problemet ligger i nogle AMD-processorer, som ikke har været dækket ind under dokumentationen udleveret af AMD til Microsoft med henblik på at kunne udvikle Windows-platformen til sikring mod Spectre og Meltdown”, forklarer en talsperson fra Microsoft ifølge Computerworld til amerikanske The Verge.

Sikkerhedseksperter har siden det kom frem, at processorer fra Intel Corp (Intel), Advanced Micro Devices Inc. (AMD) og Arm Holdings (ARM) har brister i sikkerheden, sagt, at det bedste er at opdatere, så snart det er muligt.

Så har du opdateret, og er ramt af AMD-fejlen, kan du søge hjælp på Microsofts supportside.

Sikkeredbristerne er døbt Meltdown og Spectre og berører langt de fleste enheder – herunder computere, tablets og smartphones, der er produceret de seneste 20 år.

Mere til historien

Apple har udsendt opdateringer til iOS (11.2.2) og macOS High Sierra (10.13.2). Der er endnu ingen meldinger om, at disse opdateringer giver brugerne problemer. Det anbefales, at man opdaterer hurtigst muligt.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer