Google: Vi retter Chromecast netværksfejlen i dag

Den store Chromecast netværksfejl, der kunne trække netværket ned, er fundet og bliver nu rettet. Et Android-komponent var synderen.

Chromecast indpakning

Chromecast fik skylden for netværksnedbrud, men det var et komponent i Android, der var synderen.

Beklagelser over netværksproblemer når ens netværk indeholder en Chromecast, har stået på i et par uger. Nu kommer Google på banen med en opdatering, der skal rette fejlen. Det fremgår af Googles supportside.

- Læs forhistorien: Chromecast kan trække netværket ned

Der er tale om en fejl isoleret til Android telefoner, oplyser Google. Fejlen opstår, når en Android telefon og en Chromecast eller Google Home befinder sig på det samme netværk.

- Google Home Mini kommer desværre ikke til Danmark

En fejl i den såkaldte ”Cast software” på Android telefoner har resulteret i en stor mængde netværkstrafik, der kunne gøre ens netværk langsommere, eller i yderste konsekvens trække det helt ned.

Normalt udsendes datapakker på netværket hvert 20. sekund, men fejlen fik telefonen til at udsende op mod 100.000 datapakker på én gang. Det har TP-Link tidligere oplyst til 9to5google. Routere fra store kendte producenter har i nogle tilfælde, måtte kapitulere i disse situationer, og en genstart af routeren har været en tvingende nødvendighed.

Fejlen ligger altså på Android-telefonerne og ikke i Chromecast. Dette er relativt overraskende, da alle rapporter har gået på en fejl i Chromecast enhederne.

Ifølge Google vil fejlrettelsen rulle ud via Google Play services (Google Play-tjenester, på dansk) torsdag den 18. januar 2018. Hvornår opdateringen er fuldt udrullet vides ikke.

Den aktuelle version er dateret 4. januar 2018 i Google Play. På min telefon kører jeg lige nu version 11.9.51.

- Sådan får du stabilt internet i hele huset (test af Google Wifi)


Synes du denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Ved tilmeldingen får du med det samme 10 af vores bedste guides og tips tilsendt.


Mere til historien

Google Play Services er en underliggende system-app fra Google, som kan opdateres direkte fra Google uden om mobilproducenterne. Google Play Services er den ”lim”, der klistrer de forskellige Google tjenester på telefonen sammen. Sådan lidt forenklet sagt.

Læs også:
- Huawei lancerer hjemme Wi-Fi, der dækker overalt

Google opdaterer ikke længere Pixel 4a

Google siger farvel til Pixel 4a. Den understøttes ikke længere med Android- og sikkerhedsopdateringer.

(mere…)
Hvordan den bærbare teknologi-industri kan få mere ud af Google Ads

Sådan får du mest ud af din online markedsføring med Google Ads.

(mere…)
Google Pixel 8 vist frem på officiel video

Google har haft stor succes med sidste års Pixel 7-serie. Nu nærmer Pixel 8-serien. Se den på en officiel video.

(mere…)
Sådan opdateres Xiaomi 13T og Xiaomi 13T Pro

OFFICIELT: Fire store Android opdateringer og fem års sikkerhedsopdateringer, loves på modellerne Xiaomi 13T og Xiaomi 13T Pro.

(mere…)
iPhone-folket er væsentlig mere værd end Android-brugere

Nye tal kasserer tommelfingerregel som værende tæt på et regulært fejlskud.

(mere…)
Android 14 er forsinket

Google oplyser, at frigivelsen af Android 14 er forsinket og frigives senere end tidligere planlagt.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram