Google indrømmer: Chromecast kan trække netværket ned

Driller netværket hos dig? Måske er det Chromecast, der laver ulykker. Her er forklaringen.

Chromecast

Den lille uskyldige Chromecast kan angiveligt trække dit netværk ned (Foto: Google)

Chomecast og Google Home kan overbelaste routere, og i værste fald trække netværket helt i sænk. Sådan har flere tech-medier skrevet den seneste uges tid. Uden rigtigt at sige noget konkret, er Google nu kommet på banen. Det skriver 9to5google.

En talsperson siger, at ”et team arbejder hurtigt på at kunne dele en løsning”. Om ikke andet må det siges at være en indrømmelse af, at der er noget Google bliver nødt til at se nærmere på. Ganske hurtigt.

OPDATERING: Google har fundet fejlen, og udsender en opdatering (18. januar 2018)

Problemerne opstår tilsyneladende, når en Google Chomecast eller Google Home vågner fra dvale. Angiveligt skulle Google enhederne udsendte op mod 100.000 datapakker på én gang, når de vågner. Jo længere tid enheden har været i dvale, jo flere pakker bliver der udsendt.

Huawei vil dække hele huset med verdens hurtigste Wi-Fi til hjemmebrug

Overfloden af datapakker får nogle routere til at lukke ned for de primære funktioner inklusive det trådløse internet. Problemerne er set på blandt andte routere fra ASUS, Linksys, Netgear, TP-Link og Synology.

Her er Googles fede dimser du ikke kan købe

TP-Link er en af de producenter, der har udsendt en firmware opdatering for at afhjælpe problemet, rapporterer 9to5google, der har modtaget forklaringen på Googles problem fra en ingeniør hos TP-Link.

Jeg har en række Chromecast enheder i huset samt en Google Home. Umiddelbart er jeg ikke stødt på problemet, men jeg har også et netværkssetup bestående af Google Wifi.

TEST: Google Wifi er genvejen til stabilt internet i hele huset


Synes du denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Ved tilmeldingen får du med det samme 10 af vores bedste guides og tips tilsendt.


Mere til historien

Når Chromecast og Google Home pludselig udsender op mod 100.000 datapakker, skal det sammenlignes med, at der under normale omstændigheder kun udsendes sådanne datapakker hvert 20. sekund, lyder det fra TP-Link.

Nu er der 30 dages prøvetid på 5G-internet

Virker 5G-internet godt nok? Teleselskaberne er klar med gode tilbud og nogle lader dig endda afprøve 5G-internet i 30 dage.

(mere…)
Ny Chromecast 4K med Google TV på vej

Inden længe forventes Google at være på vej med en opdateret hardwarenyhed.

(mere…)
Alt det du ikke vidste om 5G-internet til hjemmet

PODCAST: Er 5G lige så godt som fiber? Lyt med når jeg fortæller de fascinerede detaljer om 5G-mobilnettet.

(mere…)
Er TDC’s 10 Gbit/s forbindelse til private nødvendigt?

KOMMENTAR: Nu bliver jeg småsur! 10 Gbit/s er unødvendigt og udbyderen ikke fortæller kunderne hele historien om deres forbindelse.

(mere…)
5G vs fiber – mine oplevelser

PODCAST: Internet i hjemmet. Skal det være 5G eller fiber? Og virker 5G-internet ordentligt? Hør om mine erfaringer.

(mere…)
Nyt Wi-Fi 7 system er på vej i butikkerne

Den nyeste trådløs teknologi, WiFi 7, bliver tilgængelig i et nyt Orbi-system fra Netgear.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram