Google indrømmer: Chromecast kan trække netværket ned

6

Driller netværket hos dig? Måske er det Chromecast, der laver ulykker. Her er forklaringen.

Chromecast
Den lille uskyldige Chromecast kan angiveligt trække dit netværk ned (Foto: Google)

Chomecast og Google Home kan overbelaste routere, og i værste fald trække netværket helt i sænk. Sådan har flere tech-medier skrevet den seneste uges tid. Uden rigtigt at sige noget konkret, er Google nu kommet på banen. Det skriver 9to5google.

En talsperson siger, at ”et team arbejder hurtigt på at kunne dele en løsning”. Om ikke andet må det siges at være en indrømmelse af, at der er noget Google bliver nødt til at se nærmere på. Ganske hurtigt.

OPDATERING: Google har fundet fejlen, og udsender en opdatering (18. januar 2018)

Problemerne opstår tilsyneladende, når en Google Chomecast eller Google Home vågner fra dvale. Angiveligt skulle Google enhederne udsendte op mod 100.000 datapakker på én gang, når de vågner. Jo længere tid enheden har været i dvale, jo flere pakker bliver der udsendt.

Huawei vil dække hele huset med verdens hurtigste Wi-Fi til hjemmebrug

Overfloden af datapakker får nogle routere til at lukke ned for de primære funktioner inklusive det trådløse internet. Problemerne er set på blandt andte routere fra ASUS, Linksys, Netgear, TP-Link og Synology.

Her er Googles fede dimser du ikke kan købe

TP-Link er en af de producenter, der har udsendt en firmware opdatering for at afhjælpe problemet, rapporterer 9to5google, der har modtaget forklaringen på Googles problem fra en ingeniør hos TP-Link.

Jeg har en række Chromecast enheder i huset samt en Google Home. Umiddelbart er jeg ikke stødt på problemet, men jeg har også et netværkssetup bestående af Google Wifi.

TEST: Google Wifi er genvejen til stabilt internet i hele huset


Synes du denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Ved tilmeldingen får du med det samme 10 af vores bedste guides og tips tilsendt.


Mere til historien

Når Chromecast og Google Home pludselig udsender op mod 100.000 datapakker, skal det sammenlignes med, at der under normale omstændigheder kun udsendes sådanne datapakker hvert 20. sekund, lyder det fra TP-Link.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer