Google har fjernet mere end halv million apps i 2017

Google har slettet 700.000 skumle apps fra Google Play i 2017. Det er en ny rekord.  En kvart million kopiapps er fjernet i samme oprydning.

BrainTest Google Play Store (Foto: Check Point)

I 2015 fjernede Google spillet “Brain Test”. Det indeholdte nemlig malware. (Foto: Check Point)

Man forventer ikke at få dårlige varer med hjem, når man køber ind. Heller ikke når man downloader apps til sin Android-enhed. Derfor måtte Google i løbet af 2017 fjerne mere end 700.000 skumle apps fra sin app-butik. Det skriver CNET med henvisning til en blogpost på Googles forum for Android-udviklere.

Ifølge Google er der tale om en rekord for, hvor mange apps, man har fjernet fra app-butikken. Faktisk har Google fjernet 70 procent flere apps sammenlignet med året før.

Samlet set er der også givet en reprimande til 100.000 udviklere af Android-apps. Det betyder, at disse udviklere nu ikke længere kan udgive apps til Android via Googles officielle app-butik.

Spil i Google Play også ramt af malware

Google fortæller også, at det kun er få brugere, der har nået, at downloade de skumle apps. Faktisk har man fjernet 99 procent af alle de skumle apps inden, en bruger havde trykket på download. En del af forklaringen på den hurtige fjernelse skal findes i Google brug af algoritmer, der holder øje med apps i Google Play.

Google opdeler de skumle apps i tre kategorier. Den første og største gruppe indeholder alle kopi-apps. Det er eksempelvis apps, der udgiver sig for at være Instagram eller WhatsApp. Google fjernede efter sigende en kvart million kopi-apps i 2017.

Google vil nu sikkerhedscertificere Android-telefoner

Den anden gruppe indeholder upassende indhold som eksempelvis vold og porno. Den tredje og sidste gruppe rummer al malware. Det er apps med vira og andet skidt huserer. Ligesom kopi-apps ligner de “rigtige” apps, men de nøjes ikke med at koste penge at downloade. De lænser måske brugerens bankkonto.

Mere til historien

I fjerde kvartal af 2017 blev der downloadet 19 milliarder apps fra Google Play. Dermed afsætter Google langt flere apps via Google Play end Apple og dets App Store. Det skriver Android Authority.

Besked-appen på udvalgte Android-telefoner får chat-robot

Googles AI-værktøjer dukker op i Besked-appen på udvalgte Android-telefoner.

(mere…)
Google Pixel Fold 2 er lækket på billeder

De næste foldbare smartphones fra Google kan få et helt nyt design, viser lækkede billeder af det, som ventes at være Pixel Fold 2.

(mere…)
Google rundede milepæl med Pixel-telefonerne i 2023

Salget af Google Pixel-telefonerne går godt, men der er fortsat langt op til konkurrenterne.

(mere…)
Dansk hovedpine i Chromebook-sag tages op i Norge

Det norske datatilsyn efterlyser en stærkere central styring af privatlivsdata i skolerne.

(mere…)
Ældre Samsung Galaxy-modeller får AI-funktioner i marts

I slutningen af marts kan ejere af flere Galaxy-enheder glæde sig over, at Galaxy AI-funktionerne er klar.

(mere…)
Få et smugkig på Android 15

Google har givet et lille smugkig på den næste store Android-opdatering, som hedder Android 15.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram