Bombe: Microsoft åbner for priskrig på spil

0

Microsofts spiltjeneste Xbox Game Pass udvides med adgang til sprit-nye spil. Konkurrenter som PlayStation Plus og EA Access ventes at følge efter.

Microsoft skærper kampen om gamere, der foretrækker download frem for fysiske spil.

Microsoft har længe kørt tjenesten Xbox Game Pass, men smider nu en bombe under konkurrenterne. Microsoft udvider nemlig det Netflix-agtige set up, så abonnenterne ikke kun får adgang til over 100 spil til Xbox, men også får adgang til nye spil til Xbox samme dag som de udkommer.

Det skriver DR og giver et eksempel som viser, at der for abonnenterne er gode penge at spare.

Således vil de tre spil “Sea of Thieves’, “State of Decay 2” og “Crackdown 3” i fysisk form koste omkring 1.500 kroner. Med det nye tiltag vil man få adgang til spillene med et 12 måneders abonnement til Xbox Game Pass. Sådan et abonnement koster 708 kroner – vel at mærke fortsat med adgang til plus 100 spil.

Nye Xbox Spil
Microsoft gør nye spil tilgængelig på udgivelsesdagen via Game Pass (Foto: Microsoft)

Xbox Game Pass kan også anvendes på pc, og kan desuden udvides med mulighed for at spille online. Tilkøb for online koster en merpris på cirka 350 kroner om året.

DR gætter på, at Microsofts satsning samtidig er en tro på, at fremtidens gamere vil være abonnenter – ganske som det tyder på, at de kommende generationer af tv-kiggere vil være.

Men konkurrencen er hård, skriver DR, og venter at de konkurrerende tjenester – Play Station Plus og EA Access – tager udfordringen op.

På de nyeste Apple TV bokse, eksempelvis Apple TV 4K, downloader brugerne også spil online. Her er dog ikke tilknyttet et spilabonnement.

Mere til historien

Microsoft sendte den første Xbox på markedet i 2001. Det startede hvad der kan kaldes en konsolkrig mellem Sonys PlayStation 2, Nintendos Gamecube og Microsofts Xbox. Xboxen lagde samtidig hårdt fra land med solide spil – deriblandt Halo, Dead Or Alive 3 og Project Gotham Racing.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer