Wow! Den nye iMac Pro koster 114.000 kroner

Den skrabede iMac Pro koster 43.000 kroner. Topmodellen lænser køberne for 114.000 kroner. Læs her hvad du får for 100K+.

iMac Pro

iMac Pro (Foto: Apple)

Apple sætter en ny prisrekord, tror jeg. Den nye iMac Pro koster 114.000 kroner i den største og vildeste konfiguration.

Så får du til gengæld også 22 Teraflops i grafikperformance på en processor med 18 kerner. Det kan eksempelvis udnyttes til massive lydopgaver og real-tids redigering af 4K og 8K videoer, skriver Apple.

TIP: Sådan bruges Night Shift på Mac

Jeg er langt fra i målgruppen. Mine små videoprojekter kan næppe tjene investeringen hjem. Maskinen her skal nok også ses som et statement fra Apple i forhold til, hvad der egentligt kan skrues sammen i en Mac. Men det er selvfølgelig også for at servicere en relativt snæver målgruppe.

Skærmen på 27 tommer leverer 5K-opløsning (5.120 x 2.880 pixels). I forhold til tidligere iMac computere er det indvendige design ændret, så iMac Pro nu kan levere 80 procent bedre nedkøling, uden det larmer mere end tidligere.

Du kan sætte SSD lagringsplads i iMac Pro på op til 4 TB, og 128 GB hukommelse er understøttet.

Prisen starter på 42.999 kroner for den skrabede model. Det vil sige 1 TB SSD, 32 GB hukommelse, 3,5 GHz 8-kernet Intel Xeon W-processor og ekstra grafikkort med 8 GB RAM (Radeon Pro Vega 56).

De seriøse går naturligvis efter topmodel-konfigurationen.

– 4 TB SSD
– 128 GB hukommelse
– 2,3 GHz 18 kernet Intel Xeon W-processor
– Grafikkort: Radeon Pro Vega 64 med 16 GB hukommelse.

Plus naturligvis tastatur og mus. Så rammer du 114.818 kroner. Men så får du naturligvis også gratis levering. Prisen er inkl. moms.

GUIDE: Sådan sparer du flere tusinde kroner på en ny computer

Mere til historien

Microsoft har også en stor dyr professionel computer. Den blev præsenteret i oktober 2016 under navnet Surface Studio. Fra sommeren 2017 kunne Surface Studio købes i Danmark. Prisen rammer dog ikke i nærheden af hvad iMac Pro koster.

Læs også:
TEST: Apple løfter Macbook Pro til nye højder

iPhone 16 Plus kommer måske i disse farver

Når Apple er klar med iPhone 16-serien til efteråret, så kan iPhone 16 Plus måske komme i syv forskellige farver.

(mere…)
Apple måske på vej med AirPods Lite?

Rygterne svirrer om, at Apple senere i år vil lancere en billigversion af AirPods, der måske vil hedde AirPods Lite.

(mere…)
iPhone 12 har fået kraftigere trådløs opladning

iOS 17.4-opdateringen har angiveligt åbnet op for den nye trådløs opladestandard på iPhone 12.

(mere…)
Den store årlige Apple-event – dette kan du forvente

Datoen for udviklerkonferencen WWDC, som Apple afholder hvert år, er offenliggjort.

(mere…)
Stort søgsmål: Apple skaber monopol

App Store, Apple Watch, og et lukket system. Nu skal Apple forholde sig til et nyt søgsmål. Denne gang er det hjemme i USA.

(mere…)
Apple klar med ny vigtig iOS-opdatering

Apple har netop frigivet nye softwareopdateringer til de forskellige platforme. Nyt til iOS, VisionOS og iPadOS. Download nu.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
15 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram