Microsoft fjerne alle spor fra Google Chrome i sin app-butik

Google har ifølge Microsoft overtrådt reglerne. Og det har konsekvenser. 

En søgning på “Google Chrome" i Microsoft Store giver ikke mange resultater. (Foto: MereMobil.dk / Microsoft)

Hvor kigger man, hvis man er på jagt efter en ny webbrowser?

Et godt sted at starte kan være i app-butikken på din enhed. Men altså kun, hvis ikke du bruger Windows og vil have fingrene i Google Chrome-browser. Microsoft har nemlig fjernet samtlige  download-links til Google Chrome, som tidligere har været i Microsoft Store. Det skriver Computerworld, der henviser til The Verge.

Microsoft Office lander på alle Chromebooks

Microsoft begrunder beslutningen med, at Google Chrome Installer App ikke overholdte Microsoft Store regler. Det forklarer en talsmand fra Microsoft til The Verge.

Ifølge Microsoft er der klare regler for, hvilke webbrowsere der kan være på hylderne i Microsofts app-butik. Webbrowseren skal nemlig virke på samtlige versioner af Windows. Og det er ikke tilfældet med Google Chrome. Googles browser virker nemlig ikke på Windows 10S, der en slags skrabet udgave af Windows, som kun kan køre apps fra Microsoft Store.

Google introducerer anti-virus til Chrome på Windows

Derudover var der ikke tale om en egentlig app i Microsofts Store. I praksis var der nemlig tale om et download-link, så brugerne kunne hente Google Chrome. Og dette harmonerer som nævnt ikke med Windows 10S, der udelukkende kan køre apps fra Microsofts egen app-butik.

Alt håb er dog ikke ude for brugere af Windows 10S. Google kan nemlig lave en ny udgave af Google Chrome særligt til Windows 10S. Det kender man eksempelvis fra iOS, hvor Google Chrome skal følge en række særlige bestemmelser, som Apple har opstillet. Eksempelvis skal Google bruge Apples “engine” til at vise hjemmesider. Og det er selvom Google har udviklet sin egen.

Mere til historien

Google Chrome er angiveligt installeret på mere end to milliarder forskellige enheder. Det kunne Digital Trends rapportere i 2016.

Patentkrigen mellem Google og Sonos fortsætter

Funktionaliteten af ​​Sonos netop lancerede "Sonos Voice Control" er på spil i ny retssag mellem de to tidligere samarbejdspartnere Google og Sonos.

(mere…)
Opgrader dit gamle TV - Apple TV vs. Chromecast

GUIDE: Smart-TV-platformen på din fladskærm er langsom og ikke tidssvarende. Skal du købe Apple TV eller Chromecast?

(mere…)
Google Play runder 10 år – og får nyt logo

Det er 10 år siden, at Google ændrede Android Market til Google Play Store. Det fejres blandt andet med et nyt logo.

(mere…)
Google Maps giver elbiler den strømeffektive rute

Med en opdatering af Google Maps bliver det nemmere, at optimere brændstof eller strøm på sine ture.

(mere…)
Efter Chromebook-forbud: Ønske om klare regler

Både Kommunernes Landsforening og Dansk Industri er bekymrede efter Datatilsynets afgørelse om brug af Chromebooks og Google Workspace.

(mere…)
Netflix vælger Microsoft som partner til annoncebetalt streaming

Netflix er presset og nu skal Microsoft hjælpe mod faldende kundetal.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram