Microsoft fjerne alle spor fra Google Chrome i sin app-butik

Google har ifølge Microsoft overtrådt reglerne. Og det har konsekvenser. 

En søgning på “Google Chrome" i Microsoft Store giver ikke mange resultater. (Foto: MereMobil.dk / Microsoft)

Hvor kigger man, hvis man er på jagt efter en ny webbrowser?

Et godt sted at starte kan være i app-butikken på din enhed. Men altså kun, hvis ikke du bruger Windows og vil have fingrene i Google Chrome-browser. Microsoft har nemlig fjernet samtlige  download-links til Google Chrome, som tidligere har været i Microsoft Store. Det skriver Computerworld, der henviser til The Verge.

Microsoft Office lander på alle Chromebooks

Microsoft begrunder beslutningen med, at Google Chrome Installer App ikke overholdte Microsoft Store regler. Det forklarer en talsmand fra Microsoft til The Verge.

Ifølge Microsoft er der klare regler for, hvilke webbrowsere der kan være på hylderne i Microsofts app-butik. Webbrowseren skal nemlig virke på samtlige versioner af Windows. Og det er ikke tilfældet med Google Chrome. Googles browser virker nemlig ikke på Windows 10S, der en slags skrabet udgave af Windows, som kun kan køre apps fra Microsoft Store.

Google introducerer anti-virus til Chrome på Windows

Derudover var der ikke tale om en egentlig app i Microsofts Store. I praksis var der nemlig tale om et download-link, så brugerne kunne hente Google Chrome. Og dette harmonerer som nævnt ikke med Windows 10S, der udelukkende kan køre apps fra Microsofts egen app-butik.

Alt håb er dog ikke ude for brugere af Windows 10S. Google kan nemlig lave en ny udgave af Google Chrome særligt til Windows 10S. Det kender man eksempelvis fra iOS, hvor Google Chrome skal følge en række særlige bestemmelser, som Apple har opstillet. Eksempelvis skal Google bruge Apples “engine” til at vise hjemmesider. Og det er selvom Google har udviklet sin egen.

Mere til historien

Google Chrome er angiveligt installeret på mere end to milliarder forskellige enheder. Det kunne Digital Trends rapportere i 2016.

Din gamle Gmail-konto bliver slettet

Bruger du Gmail, eller har du brugt Gmail, vil denne nyhed interessere dig.

(mere…)
Microsofts køb af Activision Blizzard er godkendt i EU

Konkurrencemyndighederne i EU har godkendt den historiske store handel af Activision Blizzard, som Microsoft foretog i starten af 2022.

(mere…)
Her er Googles 2023-nyheder

OVERBLIK: Vi har her samlet nyhederne fra Google I/O 2023. Få overblikket over, hvilke nye produkter og services der er på vej.

(mere…)
EA-chef: Microsofts opkøb af Activision Blizzard betyder ikke noget

Microsofts opkøb af Activision Blizzard er ikke uden problemer. Konkurrenten EA er dog ikke bekymret, lyder det fra topchefen.

(mere…)
Google Pixel 7a test | Minimale nyheder

TEST: Min Pixel 7a test konkluderer, at nyhederne er minimale, men at produktkvaliteten er god. Læs min Pixel 7a test her.

(mere…)
Her er Pixel 7a og Pixel Tablet

Google har lanceret den prisvenlige Pixel 7a og den første tablet i nyere tid, Pixel Tablet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram