Microsoft fjerne alle spor fra Google Chrome i sin app-butik

7

Google har ifølge Microsoft overtrådt reglerne. Og det har konsekvenser. 

En søgning på “Google Chrome” i Microsoft Store giver ikke mange resultater. (Foto: MereMobil.dk / Microsoft)

Hvor kigger man, hvis man er på jagt efter en ny webbrowser?

Et godt sted at starte kan være i app-butikken på din enhed. Men altså kun, hvis ikke du bruger Windows og vil have fingrene i Google Chrome-browser. Microsoft har nemlig fjernet samtlige  download-links til Google Chrome, som tidligere har været i Microsoft Store. Det skriver Computerworld, der henviser til The Verge.

Microsoft Office lander på alle Chromebooks

Microsoft begrunder beslutningen med, at Google Chrome Installer App ikke overholdte Microsoft Store regler. Det forklarer en talsmand fra Microsoft til The Verge.

Ifølge Microsoft er der klare regler for, hvilke webbrowsere der kan være på hylderne i Microsofts app-butik. Webbrowseren skal nemlig virke på samtlige versioner af Windows. Og det er ikke tilfældet med Google Chrome. Googles browser virker nemlig ikke på Windows 10S, der en slags skrabet udgave af Windows, som kun kan køre apps fra Microsoft Store.

Google introducerer anti-virus til Chrome på Windows

Derudover var der ikke tale om en egentlig app i Microsofts Store. I praksis var der nemlig tale om et download-link, så brugerne kunne hente Google Chrome. Og dette harmonerer som nævnt ikke med Windows 10S, der udelukkende kan køre apps fra Microsofts egen app-butik.

Alt håb er dog ikke ude for brugere af Windows 10S. Google kan nemlig lave en ny udgave af Google Chrome særligt til Windows 10S. Det kender man eksempelvis fra iOS, hvor Google Chrome skal følge en række særlige bestemmelser, som Apple har opstillet. Eksempelvis skal Google bruge Apples “engine” til at vise hjemmesider. Og det er selvom Google har udviklet sin egen.

Mere til historien

Google Chrome er angiveligt installeret på mere end to milliarder forskellige enheder. Det kunne Digital Trends rapportere i 2016.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer