Microsoft Office lander på alle Chromebooks

2

Google har nu gjort Office-pakken tilgængelig på alle nyere Chromebooks.

ASUS Chromebook Flip C302 er en af de maskiner, der nu kan køre Office-pakken. (Foto: Asus.com)

Det er ikke tekstbehandlingsprogrammer, som Chromebook-brugere mangler. Det står klart efter, at Microsofts Office-pakke til Chrome OS nu er blevet lanceret af Google. Det skriver The Verge.

Office-pakken har været tilgængelig på udvalgte Chromebooks i løbet af de sidste år. Men nu kan langt de fleste Chromebook-ejere altså få glæde af programmer som Word, Excel og PowerPoint.

Test: Chrome OS og Chromebook er et lynhurtigt Windows-alternativ

Der er tale om Android-apps, som kan køre på Chromebooks. Derfor har Microsoft efter alt at dømme ikke haft en finger med i spillet. At der er tale om Android-apps betyder også, at programmerne har færre features end deres Windows-udgaver.

Google har selv en pendant til Office-pakken, som allerede er tilgængelig på Chromebooks. G Suite hedder pakken. Og modsat Office er den gratis at bruge.

Office til Chrome kræver et Office 365-abonnement, hvis skærmen er større end 10.1 tommer. Og det er tilfældet på alle de Chromebooks, som er til salg i Danmark. Eksempelvis ASUS’s Chromebook Flip C302, der har en skærm på 12.5 tommer.

ASUS Chromebook Flip C302 – et forbillede for Chromebooks

Office-pakken til Chrome OS er dog ikke ubrugelig, hvis ikke man vil betale de 549 kroner som et Office 365-abonnement koster. Man kan nemlig stadig se eksempelvis Word-filer og gennemgå en PowerPoint-præsentation. Men det er ikke muligt at redigere i filerne.

Chromebooks kan køre en lang række af de Android-apps, der findes i Google Play. Og ifølge The Verge fungerer det fremragende. Derudover findes der også en række apps, der er specifikt udviklet til platformen.

Hvis du har en Chromebook, så kan du finde Office-pakken og andre Microsoft-apps her.

Mere til historien

Ifølge The Verge går Chromebook-salget strygende. Salget er computere er nemlig vokset for første gang i fem år.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer