Microsoft Office lander på alle Chromebooks

Google har nu gjort Office-pakken tilgængelig på alle nyere Chromebooks.

ASUS Chromebook Flip C302 er en af de maskiner, der nu kan køre Office-pakken. (Foto: Asus.com)

Det er ikke tekstbehandlingsprogrammer, som Chromebook-brugere mangler. Det står klart efter, at Microsofts Office-pakke til Chrome OS nu er blevet lanceret af Google. Det skriver The Verge.

Office-pakken har været tilgængelig på udvalgte Chromebooks i løbet af de sidste år. Men nu kan langt de fleste Chromebook-ejere altså få glæde af programmer som Word, Excel og PowerPoint.

Test: Chrome OS og Chromebook er et lynhurtigt Windows-alternativ

Der er tale om Android-apps, som kan køre på Chromebooks. Derfor har Microsoft efter alt at dømme ikke haft en finger med i spillet. At der er tale om Android-apps betyder også, at programmerne har færre features end deres Windows-udgaver.

Google har selv en pendant til Office-pakken, som allerede er tilgængelig på Chromebooks. G Suite hedder pakken. Og modsat Office er den gratis at bruge.

Office til Chrome kræver et Office 365-abonnement, hvis skærmen er større end 10.1 tommer. Og det er tilfældet på alle de Chromebooks, som er til salg i Danmark. Eksempelvis ASUS’s Chromebook Flip C302, der har en skærm på 12.5 tommer.

ASUS Chromebook Flip C302 – et forbillede for Chromebooks

Office-pakken til Chrome OS er dog ikke ubrugelig, hvis ikke man vil betale de 549 kroner som et Office 365-abonnement koster. Man kan nemlig stadig se eksempelvis Word-filer og gennemgå en PowerPoint-præsentation. Men det er ikke muligt at redigere i filerne.

Chromebooks kan køre en lang række af de Android-apps, der findes i Google Play. Og ifølge The Verge fungerer det fremragende. Derudover findes der også en række apps, der er specifikt udviklet til platformen.

Hvis du har en Chromebook, så kan du finde Office-pakken og andre Microsoft-apps her.

Mere til historien

Ifølge The Verge går Chromebook-salget strygende. Salget er computere er nemlig vokset for første gang i fem år.

Microsoft inviterer til event i oktober

Microsoft har sendt invitationerne ud til et nyt event, som finder sted i oktober. Måske nye Surface-produkter er på vej.

(mere…)
Får Chromebooks tilbage

Eleverne i Helsingør Kommune får nu deres Chromebooks tilbage i taskerne.

(mere…)
Elever skal fortsat lade Chromebook blive i tasken

Datatilsynet har formentlig inden torsdag en afgørelse i sagen om folkeskoleelevers brug af Chromebook og Google Workspace.

(mere…)
Dramatisk udvikling i Chromebook-sagen: Elever begynder uden pc - kommune meldt til politiet

Byrådet i Helsingør Kommune har besluttet, at begynde skoleåret uden brug af Chromebook og Google Workspace.

(mere…)
Efter Chromebook-forbud: Ønske om klare regler

Både Kommunernes Landsforening og Dansk Industri er bekymrede efter Datatilsynets afgørelse om brug af Chromebooks og Google Workspace.

(mere…)
Chromebooks skal skrottes på danske skoler

Datatilsynet er langt fra vild med Googles platform og Chomebooks på skolerne. (Opdateret)

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram