Google introducerer anti-virus til Chrome på Windows

Ny og simpel anti-virus-software skal sikre brugerne er en realitet i Google Chrome på Windows.

Chrome er den suverænt mest populære browser ifølge Net Marketshare. Og nu bliver Windows-versionen mere sikker. Det fremgår af et indlæg på Google Blog.

Den seneste udgave af Chrome til Windows kommer med tre nye features, der skal forhindre, at adware og lignende inficerer Googles browser til Windows.

Google-søgning inkluderer nu video-previews på Android

Først på listen er Chromes evne til at holde bedre øje med udvidelser. Chrome kan nu se, om en udvidelse har ændret indstillinger i Chrome. Eksempelvis skruet på søgemaskinen og lignende. Ifølge Google så har denne feature hjulpet “millioner af brugere i løbet af den seneste måned”.

Brugere af Chrome kan møde skiltet her, hvis deres søgemaskine er blevet ændret af et andet program.

I praksis nulstiller Chrome selv indstillingerne, hvis den mener, at de er ændret af andre end brugeren. Det er fortsat muligt at nulstille indstillingerne manuelt. Det kan man gøre ved at besøge: chrome://settings/resetProfileSettings

ASUS Chromebook Flip C302 – et forbillede for Chromebooks

Google har også forbedret Chromes håndtering af uønskede plugins. Det gælder eksempelvis plugins, der følger med anden downloadet software. I nogle tilfælde “inficerer” det nemlig Chrome med uønskede plugins. Og nu er Chrome selv i stand til at advare brugerne om det.

Inficerede Chrome-brugere vil møde et popup-vindue, der advarer om “skadelig software”. Via vinduet kan brugere få oplysninger om softwaren og samtidigt fjerne den. Opmærksomme Chrome-brugere vil vide, at “Chrome Cleanup”, som det hedder, ikke er nyt. Men Google har strømlinet processen, så den er nemmere at forstå.

Google har på sin hjemmeside en lang række af punkter, som bruges til at afgøre om software er skadelig. I teorien skulle Chrome altså ikke fjerne den software, som man rent faktisk gerne vil have i Chrome.

Mere til historien

Omkring 60 procent af verdens computere bruger Chrome, når de surfer rundt på nettet. Det fremgår af en analyse fra Net Marketshare. Analysen fortæller dog ikke, hvor stor en andel, der bruger Windows-udgaven.

Google opdaterer ikke længere Pixel 4a

Google siger farvel til Pixel 4a. Den understøttes ikke længere med Android- og sikkerhedsopdateringer.

(mere…)
Hvordan den bærbare teknologi-industri kan få mere ud af Google Ads

Sådan får du mest ud af din online markedsføring med Google Ads.

(mere…)
Google Pixel 8 vist frem på officiel video

Google har haft stor succes med sidste års Pixel 7-serie. Nu nærmer Pixel 8-serien. Se den på en officiel video.

(mere…)
iPhone-folket er væsentlig mere værd end Android-brugere

Nye tal kasserer tommelfingerregel som værende tæt på et regulært fejlskud.

(mere…)
Android 14 er forsinket

Google oplyser, at frigivelsen af Android 14 er forsinket og frigives senere end tidligere planlagt.

(mere…)
Er krigen mellem 5G og fiber udsat?

For et år siden meldte teleselskabet 3 krig mod det kablede internet. Og var ikke i tvivl om, at “fremtidens internet er trådløst".

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram