Google introducerer anti-virus til Chrome på Windows

Ny og simpel anti-virus-software skal sikre brugerne er en realitet i Google Chrome på Windows.

Chrome er den suverænt mest populære browser ifølge Net Marketshare. Og nu bliver Windows-versionen mere sikker. Det fremgår af et indlæg på Google Blog.

Den seneste udgave af Chrome til Windows kommer med tre nye features, der skal forhindre, at adware og lignende inficerer Googles browser til Windows.

Google-søgning inkluderer nu video-previews på Android

Først på listen er Chromes evne til at holde bedre øje med udvidelser. Chrome kan nu se, om en udvidelse har ændret indstillinger i Chrome. Eksempelvis skruet på søgemaskinen og lignende. Ifølge Google så har denne feature hjulpet “millioner af brugere i løbet af den seneste måned”.

Brugere af Chrome kan møde skiltet her, hvis deres søgemaskine er blevet ændret af et andet program.

I praksis nulstiller Chrome selv indstillingerne, hvis den mener, at de er ændret af andre end brugeren. Det er fortsat muligt at nulstille indstillingerne manuelt. Det kan man gøre ved at besøge: chrome://settings/resetProfileSettings

ASUS Chromebook Flip C302 – et forbillede for Chromebooks

Google har også forbedret Chromes håndtering af uønskede plugins. Det gælder eksempelvis plugins, der følger med anden downloadet software. I nogle tilfælde “inficerer” det nemlig Chrome med uønskede plugins. Og nu er Chrome selv i stand til at advare brugerne om det.

Inficerede Chrome-brugere vil møde et popup-vindue, der advarer om “skadelig software”. Via vinduet kan brugere få oplysninger om softwaren og samtidigt fjerne den. Opmærksomme Chrome-brugere vil vide, at “Chrome Cleanup”, som det hedder, ikke er nyt. Men Google har strømlinet processen, så den er nemmere at forstå.

Google har på sin hjemmeside en lang række af punkter, som bruges til at afgøre om software er skadelig. I teorien skulle Chrome altså ikke fjerne den software, som man rent faktisk gerne vil have i Chrome.

Mere til historien

Omkring 60 procent af verdens computere bruger Chrome, når de surfer rundt på nettet. Det fremgår af en analyse fra Net Marketshare. Analysen fortæller dog ikke, hvor stor en andel, der bruger Windows-udgaven.

Android Auto problemer med Samsung og OnePlus er løst

Sort skærm i bilen med Android Auto har i lang tid plaget nogle Samsung- og OnePlus-ejere, men nu er fejlen løst.

(mere…)
Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Første kig på Nighthawk RAXE500 - WiFi 6E gaming- og streamingrouter

VIDEO: En kraftig router med WIFi 6E til entusiasterne. Her er mit første kig på Netgear Nighthawk RAXE500.

(mere…)
Disse fede Google produkter går vi (nok) glip af i Danmark

Google I/O 2022: Google har fremvist en række interessante produkter bl.a. Pixel 6a, Pixel Watch, Pixel 7 og meget mere, som nok aldrig kommer i Danmark.

(mere…)
Stramme vilkår om dataindsamling rammer Google Play Store

Google er klar med nye regler for app-udviklere, da brugerne skal kunne se præcis hvilke data, som indsamles om dem i de forskellige apps.

(mere…)
Waoo er endnu engang kåret for bedst internet

Waoo sætter rekord igen. Waoo er nemlig for 11. år i træk blevet kåret til "bedste internet" i Loyality Groups årlige undersøgelse Branche Index Internet 2022.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram