Google introducerer anti-virus til Chrome på Windows

Ny og simpel anti-virus-software skal sikre brugerne er en realitet i Google Chrome på Windows.

Chrome er den suverænt mest populære browser ifølge Net Marketshare. Og nu bliver Windows-versionen mere sikker. Det fremgår af et indlæg på Google Blog.

Den seneste udgave af Chrome til Windows kommer med tre nye features, der skal forhindre, at adware og lignende inficerer Googles browser til Windows.

Google-søgning inkluderer nu video-previews på Android

Først på listen er Chromes evne til at holde bedre øje med udvidelser. Chrome kan nu se, om en udvidelse har ændret indstillinger i Chrome. Eksempelvis skruet på søgemaskinen og lignende. Ifølge Google så har denne feature hjulpet “millioner af brugere i løbet af den seneste måned”.

Brugere af Chrome kan møde skiltet her, hvis deres søgemaskine er blevet ændret af et andet program.

I praksis nulstiller Chrome selv indstillingerne, hvis den mener, at de er ændret af andre end brugeren. Det er fortsat muligt at nulstille indstillingerne manuelt. Det kan man gøre ved at besøge: chrome://settings/resetProfileSettings

ASUS Chromebook Flip C302 – et forbillede for Chromebooks

Google har også forbedret Chromes håndtering af uønskede plugins. Det gælder eksempelvis plugins, der følger med anden downloadet software. I nogle tilfælde “inficerer” det nemlig Chrome med uønskede plugins. Og nu er Chrome selv i stand til at advare brugerne om det.

Inficerede Chrome-brugere vil møde et popup-vindue, der advarer om “skadelig software”. Via vinduet kan brugere få oplysninger om softwaren og samtidigt fjerne den. Opmærksomme Chrome-brugere vil vide, at “Chrome Cleanup”, som det hedder, ikke er nyt. Men Google har strømlinet processen, så den er nemmere at forstå.

Google har på sin hjemmeside en lang række af punkter, som bruges til at afgøre om software er skadelig. I teorien skulle Chrome altså ikke fjerne den software, som man rent faktisk gerne vil have i Chrome.

Mere til historien

Omkring 60 procent af verdens computere bruger Chrome, når de surfer rundt på nettet. Det fremgår af en analyse fra Net Marketshare. Analysen fortæller dog ikke, hvor stor en andel, der bruger Windows-udgaven.

LIVE NETOP NU: Følg Google Pixel 7-eventen

Google lancerer nu Pixel 7 ved en stor event. Spekulationerne går på en dansk lancering. Se med her.

(mere…)
Google klar med Nest Wifi Pro

Nest WiFi Pro er en ny og kraftigere Wi-Fi router fra Google, der understøtter Wifi 6E, hvilket betyder hurtigere hastigheder. Se den danske pris her.

(mere…)
Google Stadia lukker og slukker

Lidt over tre år blev det til for Google som udbyder af cloudgaming. Google Stadia lukkes ned, oplyser Google

(mere…)
Fitbit kræver Google-konto fra 2023

Google ejer Fitbit og fra næste år kræver det Google-konto til nye Fitbit-enheder.

(mere…)
Får Chromebooks tilbage

Eleverne i Helsingør Kommune får nu deres Chromebooks tilbage i taskerne.

(mere…)
Google Maps klar med brændstofbesparende ruter

En ny undersøgelse viser, at to ud af tre danskere gerne kører en omvej, hvis det betyder, at de kan spare på brændstoffet. Det kan Google Maps nu hjælpe med.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram