Google introducerer anti-virus til Chrome på Windows

0

Ny og simpel anti-virus-software skal sikre brugerne er en realitet i Google Chrome på Windows.

Chrome er den suverænt mest populære browser ifølge Net Marketshare. Og nu bliver Windows-versionen mere sikker. Det fremgår af et indlæg på Google Blog.

Den seneste udgave af Chrome til Windows kommer med tre nye features, der skal forhindre, at adware og lignende inficerer Googles browser til Windows.

Google-søgning inkluderer nu video-previews på Android

Først på listen er Chromes evne til at holde bedre øje med udvidelser. Chrome kan nu se, om en udvidelse har ændret indstillinger i Chrome. Eksempelvis skruet på søgemaskinen og lignende. Ifølge Google så har denne feature hjulpet “millioner af brugere i løbet af den seneste måned”.

Brugere af Chrome kan møde skiltet her, hvis deres søgemaskine er blevet ændret af et andet program.

I praksis nulstiller Chrome selv indstillingerne, hvis den mener, at de er ændret af andre end brugeren. Det er fortsat muligt at nulstille indstillingerne manuelt. Det kan man gøre ved at besøge: chrome://settings/resetProfileSettings

ASUS Chromebook Flip C302 – et forbillede for Chromebooks

Google har også forbedret Chromes håndtering af uønskede plugins. Det gælder eksempelvis plugins, der følger med anden downloadet software. I nogle tilfælde “inficerer” det nemlig Chrome med uønskede plugins. Og nu er Chrome selv i stand til at advare brugerne om det.

Inficerede Chrome-brugere vil møde et popup-vindue, der advarer om “skadelig software”. Via vinduet kan brugere få oplysninger om softwaren og samtidigt fjerne den. Opmærksomme Chrome-brugere vil vide, at “Chrome Cleanup”, som det hedder, ikke er nyt. Men Google har strømlinet processen, så den er nemmere at forstå.

Google har på sin hjemmeside en lang række af punkter, som bruges til at afgøre om software er skadelig. I teorien skulle Chrome altså ikke fjerne den software, som man rent faktisk gerne vil have i Chrome.

Mere til historien

Omkring 60 procent af verdens computere bruger Chrome, når de surfer rundt på nettet. Det fremgår af en analyse fra Net Marketshare. Analysen fortæller dog ikke, hvor stor en andel, der bruger Windows-udgaven.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer