Google-søgning inkluderer nu video-previews på Android

Nu bliver det lidt nemmere at finde det, du søger. Men kun, hvis du har en Android-enhed.

Du skal sandsynligvis vente lidt på at forsøde tilværelsen med Android 8.0 Oreo. Men mens du venter, kan du gå på opdagelse i Googles nye måde at vise søgeresultater. For nu inkluderer søgeresultater på mobil små forhåndsvisninger af de videoer, som søgningen giver. Det oplyser Google i et blog-indlæg.

Opdatering til Android 8.0 Oreo har lange udsigter

Sådan ser de kommende video-previews ud. (Video: Google)

Søgegiganten fortæller, at video-previews er en videreudvikling, af den tekst, som længe har optrådt, når man søger med Google.

Søger du eksempelvis på “Samsung Galaxy S8+ test” dukker der en række resultater op. Med til disse hører en lille tekst, som stammer fra den side, hvor linket fører hen.

De nye søgeresultater optræder kun på mobile enheder, som er forbundet til Wi-Fi. Man kan dog få video-previews, mens man er på mobildata. Det kræver bare, at man roder i indstillingerne på Google-appen.

På nuværende tidspunkt vides det ikke hvilke krav, som Google stiller for at video kan blive forhåndsvist. Eksempelvis virker resultater fra YouTube og NBA.com.

De nye video-previews ruller ud i løbet af de kommende dage. Derfor har det heller ikke været muligt for MereMobil.sk at teste de nye søgeresultater.

Google har ikke meldt om eller hvornår de nye forhåndsvisninger rammer iOS-apparater. Desuden melder søgegiganten heller ikke, om man med tiden ville kunne få video-previews på computeren.

I juni introducerede YouTube en lignende feature. Den giver ligeledes brugere mulighed for at så en lille smag på, hvad der venter, hvis de klikker på videoen. Modsat Googles nye søgeresultater så understøtter YouTube computere, såfremt computeren bruger en ny udgave af Chrome eller Opera.

Mere til historien

Den 15. september i år fylder Google-søgning rundt – tjenesten bliver nemlig 20 år.

Chromebook-sagen: Digitale redskaber i undervisningen er i fare

Den langstrakte sag om brugen af Chromebooks og Google Workspace i folkeskolen trækker endnu en gang ud.

(mere…)
Googles næste foldbare får måske nyt navn

Google Pixel Fold var den første foldbare fra Google. Nu går rygterne på, at efterfølgeren får et andet navn. Læs mere om det her.

(mere…)
Google Magic Editor på vej til alle – også iPhone og iPad

Googles AI-fotoværktøj, Magic Editor, er på vej til Android-telefoner, samt iPhone og iPad i løbet af maj.

(mere…)
Android 15 er ude i beta – se nyhederne

Google har sendt første betaversion af Android 15 ud til offentligheden. Se hvordan du får den.

(mere…)
Ny “find min mobil” virker offline

Google er begyndt udrulningen af den nye "Find My Device". Også dine hovedtelefoner vil kunne spores.

(mere…)
Kilder: Google overvejer betaling for søgninger

Google er presset af OpenAI's ChatGPT, og kan stå foran den største omvæltning i søge-forretningen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram