Apple arbejder på universelle apps til iPhone og Mac

RYGTE: Modsat Android-apps til Chrome OS virker Apples løsning begge veje, siger rygterne.

Facebook (Foto: Gerd Altmann)

I fremtiden får du måske en Facebook-app på din Mac. (Foto: Gerd Altmann)

Forestil dig en fremtid, hvor alle dine apps er tilgængelige på alle dine Apple-dimser. Det kan meget vel være det, som Apple for tiden arbejder på. Det skriver ArsTechnica med reference til en rapport fra Bloomberg.

Det er ikke første gang, at en amerikansk internet-gigant arbejder på universelle apps. Google har eksempelvis gjort det muligt for Chromebooks at køre visse Android-apps. Derfor kan Chromebook-ejere nu bruge Office-pakken på deres computere.

Microsoft har på et tidspunkt haft gang i mulighed for brug af Android-apps på Windows telefoner, men dette blev aldrig rigtigt til noget.

– Test: Chrome OS og Chromebook er et lynhurtigt Windows-alternativ

Hvis en udvikler i dag vil lave en app til iOS og til macOS, skal udvikleren bygge to apps. Det skyldes, at Mac-computere har en anden processor-arkitektur end den, man finder på iOS-enheder. I dag kan macOS allerede “emulere” iOS-apps. Det vil sige, at en Mac-computere kan simulere, hvordan en app kører på iOS.

Indtil videre er det usikkert, hvordan Apples løsning kommer til at udmønte sig i den virkelige verden. Endvidere rejser rygter nogle spørgsmål omkring, hvordan man skal interagere med apps på en computer.

Wow! Den nye iMac Pro koster 114.000 kroner

En Mac adskiller sig drastisk fra en iPhone. Den har ingen berøringsfølsom skærm. I stedet sker input via tastatur og mus. Og hvordan fungerer det, hvis en iOS-app bliver tilgængelig på Mac?

Derudover er det også uvist, hvordan det fungerer, hvis en Mac-app skal køre på eksempelvis en iPad. Det er meget muligt, at Apple begrænser, hvilke apps der virker på alle platforme. Denne løsning har Google eksempelvis valgt med Android-apps til Chrome OS. Det betyder, bl.a., at Snapchat ikke virker på Chrome OS.

Mere til historien

Ifølge rygterne, kalder Apple projektet for “Marzipan”. Det er uvist, hvorfor Apple har valgt dette navn.

Snart får Apple ID nyt navn

Apple ID udgår som udtryk i efteråret, når de næste store softwareopdateringer rammer slutbrugerne.

(mere…)
Specifikationerne på Xiaomi 15 er lækket

RYGTE: Specifikationerne på den kommende Xiaomi 15 skulle være blevet lækket i Kina.

(mere…)
Hvornår kan du opdatere din iPhone til iOS 18?

OVERBLIK: Her er de kendte tidspunkter for frigivelsen af iPhone-opdateringen, iOS 18.

(mere…)
Sådan er iOS 18-opdateringen til din iPhone

PRØVEKØRT: Vi har installeret den nye iPhone-opdatering, der frigives i efteråret. Her er, hvad du kan forvente.

(mere…)
Apple Intelligence – hvad går det ud på?

Kunstig intelligens kommer til iPhone, iPad og Mac. Her er nyhederne i Apple Intelligence.

(mere…)
De 8 vigtigste nyheder til din iPhone – iOS 18 overblik

OVERBLIK: Til efteråret udsendes den gigaopdatering til din iPhone. Vi har samlet de vigtigste nyheder i iOS 18-opdateringen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram