Apple arbejder på universelle apps til iPhone og Mac

RYGTE: Modsat Android-apps til Chrome OS virker Apples løsning begge veje, siger rygterne.

Facebook (Foto: Gerd Altmann)

I fremtiden får du måske en Facebook-app på din Mac. (Foto: Gerd Altmann)

Forestil dig en fremtid, hvor alle dine apps er tilgængelige på alle dine Apple-dimser. Det kan meget vel være det, som Apple for tiden arbejder på. Det skriver ArsTechnica med reference til en rapport fra Bloomberg.

Det er ikke første gang, at en amerikansk internet-gigant arbejder på universelle apps. Google har eksempelvis gjort det muligt for Chromebooks at køre visse Android-apps. Derfor kan Chromebook-ejere nu bruge Office-pakken på deres computere.

Microsoft har på et tidspunkt haft gang i mulighed for brug af Android-apps på Windows telefoner, men dette blev aldrig rigtigt til noget.

– Test: Chrome OS og Chromebook er et lynhurtigt Windows-alternativ

Hvis en udvikler i dag vil lave en app til iOS og til macOS, skal udvikleren bygge to apps. Det skyldes, at Mac-computere har en anden processor-arkitektur end den, man finder på iOS-enheder. I dag kan macOS allerede “emulere” iOS-apps. Det vil sige, at en Mac-computere kan simulere, hvordan en app kører på iOS.

Indtil videre er det usikkert, hvordan Apples løsning kommer til at udmønte sig i den virkelige verden. Endvidere rejser rygter nogle spørgsmål omkring, hvordan man skal interagere med apps på en computer.

Wow! Den nye iMac Pro koster 114.000 kroner

En Mac adskiller sig drastisk fra en iPhone. Den har ingen berøringsfølsom skærm. I stedet sker input via tastatur og mus. Og hvordan fungerer det, hvis en iOS-app bliver tilgængelig på Mac?

Derudover er det også uvist, hvordan det fungerer, hvis en Mac-app skal køre på eksempelvis en iPad. Det er meget muligt, at Apple begrænser, hvilke apps der virker på alle platforme. Denne løsning har Google eksempelvis valgt med Android-apps til Chrome OS. Det betyder, bl.a., at Snapchat ikke virker på Chrome OS.

Mere til historien

Ifølge rygterne, kalder Apple projektet for “Marzipan”. Det er uvist, hvorfor Apple har valgt dette navn.

Rygterne svirrer om nye iPhone-funktioner

Apple har netop offentliggjort datoen for dette års WWDC, men det er ikke nok, da rygterne svirrer om kommende funktioner i iOS 17.

(mere…)
Når rygterne stikker af og bliver til 'sandhed'

BAGGRUND: En god overskrift sælger kliks – også selvom den er forkert. Kom med bag forhænget.

(mere…)
Motorola på vej med nye modeller

Nye detaljer er lækket om de kommende Motorola Moto Edge 40-modeller. Se specifikationerne her.

(mere…)
iOS 16.4 med forbedret lyd er klar til download

Apple har netop udsendt nye softwareopdateringer. Tjek din iPhone, Apple Watch og dine andre Apple-dimser.

(mere…)
Rygterne svirrer om datoen for Apple WWDC 2023

RYGTE: Apple har endnu ikke sendt invitationerne ud, men rygterne svirrer om, hvornår Apple vil afholde deres årlige udviklerkonference.

(mere…)
Lydkvaliteten bliver bedre på din iPhone

Fra iOS 16.4 forbedres lydkvaliteten ved telefonsamtaler fra iPhone.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram