Apple arbejder på universelle apps til iPhone og Mac

1

RYGTE: Modsat Android-apps til Chrome OS virker Apples løsning begge veje, siger rygterne.

Facebook (Foto: Gerd Altmann)
I fremtiden får du måske en Facebook-app på din Mac. (Foto: Gerd Altmann)

Forestil dig en fremtid, hvor alle dine apps er tilgængelige på alle dine Apple-dimser. Det kan meget vel være det, som Apple for tiden arbejder på. Det skriver ArsTechnica med reference til en rapport fra Bloomberg.

Det er ikke første gang, at en amerikansk internet-gigant arbejder på universelle apps. Google har eksempelvis gjort det muligt for Chromebooks at køre visse Android-apps. Derfor kan Chromebook-ejere nu bruge Office-pakken på deres computere.

Microsoft har på et tidspunkt haft gang i mulighed for brug af Android-apps på Windows telefoner, men dette blev aldrig rigtigt til noget.

– Test: Chrome OS og Chromebook er et lynhurtigt Windows-alternativ

Hvis en udvikler i dag vil lave en app til iOS og til macOS, skal udvikleren bygge to apps. Det skyldes, at Mac-computere har en anden processor-arkitektur end den, man finder på iOS-enheder. I dag kan macOS allerede “emulere” iOS-apps. Det vil sige, at en Mac-computere kan simulere, hvordan en app kører på iOS.

Indtil videre er det usikkert, hvordan Apples løsning kommer til at udmønte sig i den virkelige verden. Endvidere rejser rygter nogle spørgsmål omkring, hvordan man skal interagere med apps på en computer.

Wow! Den nye iMac Pro koster 114.000 kroner

En Mac adskiller sig drastisk fra en iPhone. Den har ingen berøringsfølsom skærm. I stedet sker input via tastatur og mus. Og hvordan fungerer det, hvis en iOS-app bliver tilgængelig på Mac?

Derudover er det også uvist, hvordan det fungerer, hvis en Mac-app skal køre på eksempelvis en iPad. Det er meget muligt, at Apple begrænser, hvilke apps der virker på alle platforme. Denne løsning har Google eksempelvis valgt med Android-apps til Chrome OS. Det betyder, bl.a., at Snapchat ikke virker på Chrome OS.

Mere til historien

Ifølge rygterne, kalder Apple projektet for “Marzipan”. Det er uvist, hvorfor Apple har valgt dette navn.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer