Teleselskaber trækker stikket i Rudersdal kommune

5

TDC har slukket den første mast i Rudersdal på grund af høje lejepriser. TDC, Telia og Telenor opsiger desuden lejeaftaler.

Så er der for alvor rav i den i Rudersdal kommune. Teleselskaberne TDC, Telia og Telenor har samlet set opsagt ni lejeaftaler med kommunen, fordi kommunens lejepriser på udlejning af jord og bygninger til mobilsites er alt for høje. Det skriver ITWatch som citerer Berlingske Business.

-“Der er grænser for, hvilke omkostninger teleselskaberne kan bære for at sikre ordentlig dækning. Rudersdal har i over ti år været særdeles vanskelig, så det er ikke noget, den eksisterende borgmester har opfundet. Men vi er desværre nået til, at barrierer og omkostninger i Rudersdal er for høje, og derfor afvikles mobildækningen nu,” udtaler direktør i brancheorganisationen Teleindustrien, Jakob Willer til Business.

– Mastestrid i Gribskov er endelig løst – bedre mobildækning på vej

Rudersdal Kommune afviser ifølge ITwatch fuldstændig kritikken, for teleselskaberne har selv indgået aftalerne med kommunen.

-“Rudersdal Kommune har ikke dikteret en eneste af de såkaldte ‘grådige’ priser på masteplaceringer. De er et resultat af det, som teleselskaberne har tilbudt og tiltrådt, i en af begge parter underskreven lejeaftale,” udtaler borgmester i Rudersdal Kommune, Jens Ive (V).

Det skal nævnes, at det er kommunen, som i sidste ende har myndighed til at tillade eller afvise opsætningen af nye mobilsites, og kommunen derfor både agerer som udlejer og samtidig har mulighed for at blokere opsætningen af nye mobilsites i kommunen.

TDC slukker for signalet

Landets største teleselskab, TDC, har dog langt om længe mistet tålmodigheden med kommunen.  TDC har derfor onsdag den 1. november klokken 12:00 slukket for selskabets mobilsite på Søllerød Vandtårn, hvilket også har betydet dårlige mobildækning for TDCs kunder i området omkring vandtårnet.

Søllerød Vandtårn har i årevis været skrækeksemplet, som telebranchen har brugt for at fremhæve de fuldstændige absurde lejepriser, som visse kommuner opkræver for leje af plads til mobilsites.

Indtil nu har alle teleselskaber haft en meget lang tålmodighed med de urimelige lejepriser i Søllerød Vandtårn, men i sidste ende blev en årlig lejepris på op mod 250.000 kroner simpelthen for meget for TDC – og det går nu udover indbyggerne i Rudersdal kommune.

Med otte andre opsagte sites bliver slukningen af mobilsitet på Søllerød Vandtårn måske ikke den sidste forringelse af mobildækningen i Rudersdal kommune.

Strid om mobilmast i Gribskov fortsætter – ufine metoder, siger borgmesteren

Mere til historien

Kommunalvalget står for døren, og mobildækning kan meget let blive en varm kartoffel i Rudersdal. For hvordan pokker er det kommet så vidt, at teleselskaberne bliver nødt til at begrænse mobildækningen i kommunen pga. lejepriser der er højere end prisen på en almindelig lejebolig?

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer