Teleselskaber trækker stikket i Rudersdal kommune

TDC har slukket den første mast i Rudersdal på grund af høje lejepriser. TDC, Telia og Telenor opsiger desuden lejeaftaler.

Så er der for alvor rav i den i Rudersdal kommune. Teleselskaberne TDC, Telia og Telenor har samlet set opsagt ni lejeaftaler med kommunen, fordi kommunens lejepriser på udlejning af jord og bygninger til mobilsites er alt for høje. Det skriver ITWatch som citerer Berlingske Business.

-"Der er grænser for, hvilke omkostninger teleselskaberne kan bære for at sikre ordentlig dækning. Rudersdal har i over ti år været særdeles vanskelig, så det er ikke noget, den eksisterende borgmester har opfundet. Men vi er desværre nået til, at barrierer og omkostninger i Rudersdal er for høje, og derfor afvikles mobildækningen nu," udtaler direktør i brancheorganisationen Teleindustrien, Jakob Willer til Business.

Mastestrid i Gribskov er endelig løst – bedre mobildækning på vej

Rudersdal Kommune afviser ifølge ITwatch fuldstændig kritikken, for teleselskaberne har selv indgået aftalerne med kommunen.

-"Rudersdal Kommune har ikke dikteret en eneste af de såkaldte 'grådige' priser på masteplaceringer. De er et resultat af det, som teleselskaberne har tilbudt og tiltrådt, i en af begge parter underskreven lejeaftale," udtaler borgmester i Rudersdal Kommune, Jens Ive (V).

Det skal nævnes, at det er kommunen, som i sidste ende har myndighed til at tillade eller afvise opsætningen af nye mobilsites, og kommunen derfor både agerer som udlejer og samtidig har mulighed for at blokere opsætningen af nye mobilsites i kommunen.

TDC slukker for signalet

Landets største teleselskab, TDC, har dog langt om længe mistet tålmodigheden med kommunen.  TDC har derfor onsdag den 1. november klokken 12:00 slukket for selskabets mobilsite på Søllerød Vandtårn, hvilket også har betydet dårlige mobildækning for TDCs kunder i området omkring vandtårnet.

Søllerød Vandtårn har i årevis været skrækeksemplet, som telebranchen har brugt for at fremhæve de fuldstændige absurde lejepriser, som visse kommuner opkræver for leje af plads til mobilsites.

Indtil nu har alle teleselskaber haft en meget lang tålmodighed med de urimelige lejepriser i Søllerød Vandtårn, men i sidste ende blev en årlig lejepris på op mod 250.000 kroner simpelthen for meget for TDC - og det går nu udover indbyggerne i Rudersdal kommune.

Med otte andre opsagte sites bliver slukningen af mobilsitet på Søllerød Vandtårn måske ikke den sidste forringelse af mobildækningen i Rudersdal kommune.

- Strid om mobilmast i Gribskov fortsætter – ufine metoder, siger borgmesteren

Mere til historien

Kommunalvalget står for døren, og mobildækning kan meget let blive en varm kartoffel i Rudersdal. For hvordan pokker er det kommet så vidt, at teleselskaberne bliver nødt til at begrænse mobildækningen i kommunen pga. lejepriser der er højere end prisen på en almindelig lejebolig?

3 er overraskende gode

Ikke så ringe endda, viser en ny netværksrapport.

(mere…)
Streaminggiganter skal betale

Netflix, TikTok, YouTube og Facebook betaler ikke for udviklingen af mobilnetværkene. Det skal ændres, mener store europæiske teleselskaber.

(mere…)
Prisen stiger på mobilabonnementerne

Inflationen og de stigende energipriser får nu betydning for prisen på mobilabonnenterne. Prisen sættes nu op hos Telia. Måske flere følger trop?

(mere…)
ADSL-internet og kobber lukker inden 2030

Fastnet-telefoner og ADSL-internet er vej i historiebøgerne. TDC forventer, at det er slut inden 2030.

(mere…)
Teleselskab lancerer sikkerhedsfilter

Telenor går nu ind i kampen mod internetsvindel og tilbyder privatkunderne et filter mod phishing og smishing.

(mere…)
3 har verdens højeste upload 

Ny analyse fra netværksanalyseselskabet Opensignal viser, at danske 3 har verdens højeste uploadhastighed.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram