Sony leverer Android 8.0 Oreo til Xperia XZ Premium

Opdateringen inkluderer nye features til kameraet.  

Android Oreo XZ1 Compact (foto: MereMobil)

Som lovet får Sony Xpreia XZ Premium den seneste udgave af Android. Det bekræfter Sony på sin blog. Dermed tæller Sonys Oreo-linup nu tre telefoner. Nemlig Sony Xperia XZ1, Xperia XZ1 Compact og nu også Xperia XZ Premium. Sony har ikke oplyst om sikkerhedsniveauet samtidigt bliver opgraderet.

– Sony: Disse telefoner får Android 8.0 Oreo

Med Oreo-opdateringen får ejere af Xperia XZ Premium blandt andet glæde af bedre notifikationer. Systemet er nemlig blevet overhalet, så det er mere intuitivt at bruge. Derudover kan man udsætte meddelelser, som det kendes med snooze-funktionen fra morgenalarmen.

Ny kamera-app

Sony inkluderer også en række nye features i opdateringen, som ikke er med i Oreo som standard. I grove træk er det features fra XZ1, som nu bliver tilgængelig på XZ Premium. Det tæller eksempelvis Sonys “3D Creator”. Systemet gør det muligt at skanne objekter og derefter gemme dem som 3D-billeder.

Sony Xperia XZ Premium test – den bliver du glad for

Kammeraet får også andre opgraderinger. Det bliver nemlig i stand til at genkende når folk smiler. I praksis betyder det, at kamera-appen gemmer fire billeder, hver gang man tager et billede af smilende personer. Det betyder også, at kameraet faktisk tager billeder inden man trykker på udløserknappen. Efterfølgende kan man vælge det bedste smil-billede.

Auto-fokus er også med bedre med Oreo-opgraderingen. I hvert fald lover Sony, at kameraet nu fokuserer bedre ved burst-fotografering. Altså når udløser-knappen holdes nede. Det skulle efter sigende være særlig mærkbart, når man fotografere bevægelser.

Mange af de nye kamera-features stammer som nævnt fra Xperia XZ1. Dermed bliver Xperia XZ Premium i teorien lige så god til at tage billeder som Sonys nyeste telefoner. Xperia XZ Premium har nemlig samme hardware som XZ1 og XZ1 Compact.

Mere til historien

Oreo-opdateringen “ruller ud”, som Sony kalder det. Det vil sige, at der går lidt tid før alle brugere har fået opgraderingen.

Så godt sælger iPhone i Kina

Det går godt for Apple på det kinesiske marked, hvor særligt iPhone 13-serien klarede sig flot i 2022.

(mere…)
Sony Xperia 5 V – 16 GB RAM?

RYGTE: Sony er måske på vej med en ny telefon. Xperia 5 V angiveligt 16 GB RAM.

(mere…)
Samsung måske på vej med Galaxy S23 FE

Samsung droppede sidste år modellen, Galaxy S22 FE, men måske Fan Edition-modellen returnerer med Galaxy S23.

(mere…)
Toneangivende Android-telefoner fra Kina er proppet med spyware

UNDERSØGELSE: Kinesiske top-mobiler med Android er et mareridt ud i privatliv, konkluderer undersøgelse. Angiveligt er Europa ikke ramt.

(mere…)
Android 14 vil blokere ældre apps 

Google skærper sikkerheden omkring Android-apps. 

(mere…)
Så få enheder har Android 13

Android 13 blev frigivet i august, men det er fortsat ganske få, som har den seneste Android-version installeret.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram